Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem szeretnék gyereket, de ő igen?
A párom lassan egy éve mondogatja hogy szeretne már gyereket. Én nem érzem magam abban a helyzetben, nem tudnék felnevelni egy gyereket ezért nem is szeretnék. Egyre több vita alkuk ki ebből. Az együttlétek is egyre rosszabbak a gyerek kérdés miatt. Többször megbeszéltem már ezt vele, de nem tágít attól hogy gyereket akar. Hogyan tudnám neki elmagyarázni? Vagy van egyáltalán értelme tovább együtt lenni ha ennyire eltérő a gondolkodásunk a jövőre nézve? Valaki volt már ilyen helyzetben?
L

Nincs értelme együtt maradni. Ha gyerek lesz akkor a kezdeti lelkesedés után garantáltan egyedül maradsz vele.
Engedd el ezt a nyomasztó dolgot inkább. Ne cseszd el az életed.
3-as.
17-eves korom óta vagyok vele együtt. Akkor még ez a téma nem volt fontos 😂

Ilyenkor 2 dolog szokott jönni:
A.: Szakítás.
B.: Lesz gyerek. Majd utána szakítás.

Nem tudod elmagyarázni neki és ne is akard. Lehet hogy belemegy abba, hogy nem lesz gyerek ideig-óráig, aztán vagy megöregedtek így és örökre boldogtalan lesz, vagy később elhagy, mert ő annyira akar gyereket.
Vagy vállalsz te és te leszel boldogtalan, szenvedés lesz a terhesség, a szülés, vagy közben előjönnek az anyai ösztönök és megszereted a gyereket és boldog leszel vele.
Szerintem mondjuk akik ebben ennyire ellentétesek, egyiknek sem kellene beadni a derekát, nem egymást keresik.

Egy párkapcsolat szerintem két esetben menthetetlen: összeférhetetlen értékek, összeférhetetlen célok. Ha egyikőtök sem gondolja meg magát, akkor a szakítás az egyetlen fair megoldás - sajnos.
Jól értem, hogy te egyáltalán nem akarsz gyereket?

Jelen helyzetben úgy érzem nem akarok. Sokszor elgondolkozom hogy talán , majd kb 6-7 év múlva, de ha ennyire erőlteti akkor még később sem.
Szeretnék a mának élni, kihasználni az életem, kirándulni, meg hasonlók. Úgy hogy nem lóg rajtam egy gyerek sem.
Meg egyébként sem vonzanak annyira a gyerekek meg az anyaság
Nem is annyira pénz kérdése ez, mert persze össze tudnánk szedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!