Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek ez önző szeretet? Működhet így?
Figyelt kérdés
Egyetemista vagyok és jogot tanulok. Rengeteget kell tanulnom és mellette vannak iskola melletti elfoglaltságaim is. Részt veszek egyetemi szervek életében, edzem stb. Nekem ez nagyon fontos és mindig is az volt. Nyáron összejöttem egy sráccal. Nyilván itt még nem volt suli, rajta kívül nem nagyon kellett mással foglalkoznom, kivéve ha dolgoztam. Most hogy megint iskola van, plusz most vizsgaidőszak is, a barátom folyamatosan azon problémázik hogy rá soha nincs időm. Ő ezt az egyetemet egy hülyeségnek tartaj ami csak elveszi a közös időnket és úgy fogja fel ez az oka hogy nem lehetünk eleget együtt. Volt hogy azt akarta, hogy hagyjam ott a sulit és szüljek neki gyereket, de ezt egyből el is vetettem, hogy ilyen biztos nem fog megtörténni mivel nem kis munkával kerültem ide be és maradok is bent. Elmagyaráztam neki, hogy nekem ez mennyire fontos és mennyire szeretem is. De ő azt mondta, hogy inkább élne csóróságban mint boldogtalanul, aztán erre elmagyaráztam azt is hogy ez nem a pénzről szól. De szerinte nagyon rossz tulajdonságom, hogy ennyie célorientált vagyok. Elég sokat veszekedtünk ezek miatt és nagy nehezen egy picit javult a hozzáállása. De még mindig kiakad ha tanulnom kell és nem érek rá vele foglalkozni, főleg nem vizsgaidőszakban. Szerintem ez nagyon önző szertetet és ezt már neki is elmondtam de mintha sokszor a falnak beszélnék. Látszik rajta tényleg mennyire szeret, de egyszerűen nem bírom elviselni azokat az embereket az életemben akik hátrahúznak, mert szerintem az igazi szertetet az nem lehúz és bekorlátoz hanem épít és felemel. Elgondolkodtam már a szakításon is de tényleg bennem van hogy amúgy tényleg szeret és megcsalni se csalna meg. Párkapcsolati dolgokban sokszor elég bizonytalan tudok lenni, ezért is érdekelne a Ti véleményetek erről a helyzetről. A válaszokat előre is köszönöm :)
A kilencedik válaszolónak szeretnék reagálni az üzenetére. Itt ebben a helyzetben közel sem arról van szó, hogy egyáltalán nem töltünk együtt időt, minden héten találkozunk több napot. Egyáltalán nem viszem azért annyira túlzásba a dolgot hogy emellet ne lehetne egy egészséges kapcsolatom. Egyszerűen most abban az életszakaszaban vagyok, hogy szeretném kialakítani azt az életet, amit mindig is szerettem volna. Ha pedig le kell ülnöm tanulni akkor le kell ülnöm tanulni, ha tetszik ha nem. Mert egy nap a karrierem nem fogja azt mondani hogy bocsi meguntalak, vagy amúgy megcsaltalak. Igen, itt lehet jönni azzal hogy a karrier átölelni sem fog este az ágyban. Viszont én hiszem azt, hogy van az az egészséges kapcsolat ahol egymást építve és együtt fejlődve lehet előre menni az élet különböző területein. Ha pedig valami probléma van (mert az mindenhol van) azt normális keretek között felnőtt emberek módjára le kell ülni megbeszélni. Viszont az én párom csak hisztizni és veszekedni tud, ez pedig nagyon le tudja szívni az ember energiáját és modivációját ha folyton csak azt hallgatja az ember hogy mit csinál rosszul.
2021. jan. 11. 17:40
12/22 anonim válasza:
Szerintem a barátod egy önző, bunkó f*sz, már bocsi. Valóban jól érzed, hogy hátráltat. Te többre akarod vinni, vannak céljaid, ő meg pár hónap után felcsinálna, hogy szülj neki a semmibe egy gyereket, mint az a biztonyos réteg. Ez tényleg no comment, hogy konkrétan megkért, hogy hagyd ott az egyetemet miatta. Lehet, frusztrálja, hogy a te iskolai végzettséged magasabb lesz, mint az övé, vannak ilyen pasik.
2021. jan. 11. 17:57
13/22 anonim válasza:
Egyetértek a 12-es válaszolóval. Valamint az, hogy nem beszéli meg veled, csak hisztizik az is arra vall, hogy még kisfiú. Gondold át megéri-e neked ez a kapcsolat.
2021. jan. 11. 18:16
14/22 anonim válasza:
Felesleges itt magyarázni. Nem illetek össze. Eltérő célok, elvek, világnézet. Legjobb rövidrezárni.
2021. jan. 11. 18:47
15/22 anonim válasza:
Szerintem iktasd ki az életedből, úgysem ezzel a kisgyerekkel fogsz kéz a kézben meghízni és megöregedni. Akkor meg miért csinálja Neked a fölösleges feszültséget? Hisztizzen mással, Te meg csak végezd a jogot nyugiban.
2021. jan. 11. 20:27
16/22 anonim válasza:
Kérdező,nagyon jól látod ezt a szituációt,a barátod csak hátráltat téged,és szörnyen gyerekesen gondolkozik. Ő valószínűleg ezt nem fogja belátni,hiszen az ő szemszögéből te vagy a "rossz", aki állandóan csak tanul,vele pedig nem foglalkozol annyit,mint amennyit ő igényel. Viszont,én azt gondolom,ahogyan Te is írtad,hogy egy igazi kapcsolat épít,és felemel,és nem utolsósorban támogat! Én is egyetemista vagyok,az én párom dolgozik,viszont a mi esetünkben nem hogy megérti,hogyha épp tanulnom kell,de van,hogy még ő mondja,hogy nem szeretné,ha miatta tanulnék kevesebbet,akkor inkább találkozzunk máskor,vagy amikor jobban ráérek. Jól teszed,hogy ilyen céltudatos vagy,és a hisztije ellenére sem hanyagolod a sulit. A kérdésre válaszolva szerintem ez így nem működhet. Hetente többször találkoztok,még csak nem is ritkán. Fiatal vagy még,lesz majd olyan aki támogatni fog a céljaidban,de ő nem az az ember és ez valószínűleg nem fog már változni.
2021. jan. 11. 20:50
17/22 anonim válasza:
9-es válaszoló voltam és köszönöm a válaszra való reagálást. Így érthetőbb a dolog és ha töltötök együtt időt (hetente többször) akkor viszont van igazság abban amit felvetettél ,hogy ez egy kicsit valóban önző szeretet. Mert én pl emiatt csak két hetente tudtam találkozni a párommal és még akkor is a sulin agyalt vagy a munkán. És bár nekem nem tetszett az ötlet ,hogy továbbtanuljon mégis ösztönöztem erre mert neki fontos. Most nehogy az jöjjön le ,hogy ostobaságnak tartom a továbbtanulást hanem csak az a szak illetve szakterület nem igazán neki fekszik de ez az ő választása. De ha valóban fordítasz a párodra időt akkor ez valóban önző szeretet.
2021. jan. 11. 20:58
18/22 anonim válasza:
Nem egyeznek a céljaitok a sráccal. Szerintem ennek így nincs jövője.
2021. jan. 12. 03:35
19/22 anonim válasza:
Tiszta öröm számomra elolvasni, hogy 20 évesen ilyen jól látod a dolgokat. Nem is hiszem, hogy tanács kellene, meg van a magadhoz való eszed szerintem. Sok sikert a céljaidhoz, legalább kiderül igazán szeret- e téged.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!