Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párommal nem tudjuk megbeszélni a problémáinkat, folytassuk így?
Negyvenes pár vagyunk, hosszú évek óta együtt, de nem vagyunk házasok és nincs közös gyerek.Én azon az elven vagyok,hogy minden problémát, konfliktust át kell beszélni. Ő viszont nem kommunikál, próbál átsiklani fölötte, hallgatással.Emiatt torlódnak a megbeszéletlen nehézségek, nem oldódnak meg, vonszoljuk magunkkal,emiatt több lassan a sérelem bennem mint a kapcsolat folytatása iránti vágy. Van esetleg ötletetek hogyan tudnék ezen változtatni, vagy esetleg zárjam le?
Egyébként a párom rendes, sosem bántana meg, jószándékú, intelligens.
Valószínűleg eltérő a kommunikációs módszeretek. Az átbeszélést ahogy magam elé képzelem, valahogy úgy néz ki, hogy te beszélsz az esetek többségében, ő meg bólogat, mert nem akar megbántani.
Először is nagyon vissza kell fognod magad és olyan légkört teremteni, ahol úgy érzi, hogy elmondhatja, hogy mi bántja. Aztán meghallgatni és nem letorkolni.
Esetleg párkapcsolati tanácsadásra elmenni, de ha már nincs hozzá kedved, akkor ezt is megértem.
1-es, annyi valóban így van,hogy én beszélek, de Ő még csak nem is bólogat.A kérdéseinket simán át lehetne beszélni, de nem teszi, megnémul. Nem tudok jobb szót rá.És nem azért mert ráreccsenek, megalázom, ordibálok. Szó sincs erről. Egyszerűen elmondom,hogy látja,hogy ez ez és probléma, meg kellene beszélnünk. Látja, de nem beszél róla. Se bólogatással, se fejrázással, sehogy. Ez a családjával /szülei/ is így volt, nem beszéltek a problémákról. De mivel ott a szülők sem beszéltek, gondoltam,hogy köztünk majd máshogy lesz, de nem.
Mivel velem sem kommunikál (egyébként bármilyen témáról bármennyit)a problémákról egyértelmű,hogy esély nem lenen párkapcsolati tanácsadást javasolnom.
Évekig voltam egy ilyen kapcsolatban. Tapasztalatból mondom, hogy ahol az érdemi kommunikáció nem működik, különösen, ha az a konfliktuskezelést (is) érinti, akkor az egészet megette a fene. Ideig-óráig lehet magatok előtt görgetni a problémákat, meg megpróbálni nem tudomást venni róluk, de ezzel semmi mást nem tesztek, mint elodázzátok a problémát, illetőleg ezzel új problémákat hoztok létre.
Ettől persze lehet kedves, aranyos, meg minden, de egy párkapcsolatban kommunikációra is szükség van, méghozzá nem is kevéssé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!