Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit tegyek, ha a párom azzal...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek, ha a párom azzal menőzik, hogy be lesz oltva koronavírus ellen? Én meg nem, mert nem tartom biztonságosnak.

Figyelt kérdés

Eüben tanulok, de meg se kérdezte a véleményem, csak jajj ő be lesz oltva, meg ez közös érdek bla bla. Én nem bízom benne, de nem forrta ki magát az egész. Most is azzal csesztük le a telefont, hogy aztán hozzám ne jöjjün sírni, ha lebénult a képe. Végig parázott tőle, hogy jajj vírus így-úgy, a kapcsolatunkban már fél éve csak ezt hallgattam.

Elegem van belőle.

2021. jan. 7. 14:23
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
48%

Ha valóban egészségügyben tanulnál, akkor nagyon jól tudnád, hogy nem bénul le a képe. Egy tüskefehérje mRNS-éről beszélünk hahó,nem módosítja a DNS-t.

A másik dolog pedig, hogy a francnak veszekedtek ezen? Ő akarja: beoltatja magát.

Te nem akarod: nem teszed.( Majd megteszed, ha ehhez kötik a gyakorlatainkat... Van rá esély.)

Egyikőtöknek sem feladata a másikat meggyőzni.

A jelenlegi megnyilvánulásaidból pedig úgy tűnik, hogy te vagy az aki degradálja őt az oltás/ a vírustól való félelme miatt. De bocsánat, hogy ha tévedek és ő akarja erőszakkal belédvágni a meddőséget okozó harmadik lábat növesztő arclebénító szurikát.

A figyelmed tényleg arra hívnám fel, hogy ártani nem fog. Maximum mutalodik a vírus és alacsonyabb hatásfokkal véd a vakcina, viszont ha a gyakorlatok teljesítése csak öltött állapotban lesz lehetséges, és ezt mások előtt, ingyen biztosítják nekünk, akkor ne ez a redva vigye már el a diplomám.. nem feltétlenül amiatt oltatunk eü hallgatóként többen, mert a vírustól fosunk, hanem azért, hogy esetleges szabályozás esetén mehessünk gyakorlatra, illetve ha lehet ne vigyük már be random kórházi osztályokra a vírust, ha esetleg nincs bent... Ebből a szempontból igaza van a barátodnak, közös érdek, hiszen többségünknek klinikai gyakorlatai vannak, kapcsolatba kerülünk legyengült betegekkel.

Mondjuk ha te nem, akkor nem szóltam:)

2021. jan. 7. 16:40
 22/28 anonim ***** válasza:
70%

Ezen mit kell veszekedni? Ő beoltaja magát, te nem, történet vége. Nálunk is barátom akar oltást, én nem (nem félek tőle különösebben, de a koronától sem). Nem veszünk ezen össze.

Aztán lehet mindenkinek kb kötelező lesz, akkor meg úgyis mindegy.

2021. jan. 7. 16:50
 23/28 anonim ***** válasza:
15%

"Majd megteszed, ha ehhez kötik a gyakorlatainkat... Van rá esély"

Aranyos, hogy ilyen "szabad" világban élünk, ahol véletlenül sem fordulna elő az emberek olyan jellegű kényszerítése (pontosabban dolgok kikényszerítése ilyen zsarolásokkal) bármire is, mint ami a gaz kommunistákat vagy a még gazabb fasisztákat jellemezte. Kellemes és szabad rendszer ez a nyugati típusú kapitalista liberális demokrácia.

2021. jan. 7. 18:56
 24/28 anonim ***** válasza:
68%
#23 Elvileg(!) az egészségügyben fog dolgozni, ahol fokozottan ki lesz téve a fertőződés esélyének. Akkor minek kapunk hepa oltás, eh, dobjuk ki a többit is az ablakon, engedjük szabadon a TBC-t is! SZABADSÁG!!
2021. jan. 7. 19:08
 25/28 anonim ***** válasza:
65%

24.

A TBC-ről elég komoly (évszázados) tapasztalata van a világnak. És a gyógymód megtalálása, kifejlesztése nem pár hónap alatt történt meg és főleg nem szolgált az egymásnak feszülő nagyhatalmak eszközeként, mint jelenleg, ahol jelenleg van 3-4 "gyógyszer", és mindegyik veri magát, hogy "a többi az egy kalap szar, meg nem ellenőrizett, BEZZEG A MIENK, hohóóó!!!"

+ Engem nem zavar, csak akkor ne támadjon meg kisebb országokat az Egyesült Államok "a szabadság, a demokrácia" nevében ("a nagy gonosz diktatúrák ellen, ahol a népet kényszerítik dolgokra"), ahogyan teszi azt '45 vége óta oly nagy vehemenciával. Mert ez így egy képmutató hazugság.

2021. jan. 7. 19:18
 26/28 anonim válasza:
100%
A 9-es ápolónő tanuló is az eü-ben tanul, és nem kérhettek tőle számon orvostanhallgatói ismereteket. Szerintem sem kéne ebből létkérdést csinálni. Valószínűleg csak fiatal vagy, nincs yen tapasztalatod. Ha ez ennyire zavar, akkor lépjél!
2021. jan. 8. 08:44
 27/28 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem is, ha ennyire eleged van belőle, akkor szakítsatok. Ez a helyzet tényleg jó arra, hogy megismerd a másikat. És igaza van a barátodnak, ez közös érdek, de mindegy én most kéretlenül nem hangoztatom itt a véleményemet az oltásról, maradok a párkapcsolati részénél. Nálunk kicsiben hasonló a helyzet a vírus kitörése óta, bár nem üvöltözős, hanem érett emberek hangnemében, de megosztott minket. Volt olyan alkalom, amikor én is kértem, hogy inkább ne beszéljünk erről, a kapcsolatunk érdekében. Aztán arra jutottam, hogy de, erről igenis beszéljünk, mert mi lesz, ha majd a gyerekünk beoltása lesz a kérdés (nem a kötelező, hanem egy hasonló helyzetben mondjuk)? Higgadtan is meg lehet osztani a másikkal az aggodalmainkat, mit olvastunk, hol olvastuk és tádá, kiderül, hogy alaptalan a félelem. Vagy rájöttök, hogy annyira más ehhez a hozzáállásotok, hogy nem tud működni a kapcsolat (mert lesznek még megosztó helyzetek), és akkor is csak nyertek vele. Bár nem tudom a menőzni mit takar, ha rád akarja erőltetni elvakultan és téged okol mindenért, amíg te csak kicsit aggódsz, akkor elnézést kérek, de a megnyilvánulásaidból nem ez jön le. Amúgy egyszerű a helyzet, nálunk én felveszem a védőoltást, amint lehetséges, ő még talán kicsit kivár (bár mire mi sorra kerülünk..), de nem elutasító. Én nem tudnék olyannal együtt lenni, aki visszakézből elutasítja a tudományt és olyan szinten bizalmatlan, hogy mindenre IS van egy magyarázata, de amit a szakértők állítottak az tuti nem igaz. Közteherviselés van, de én inkább nem viselem hozzáállás.. De persze a korlátozásoknak is legyen vége. 🤷
2021. jan. 8. 14:11
 28/28 anonim ***** válasza:
59%

27.

A szakértők is emberek és a gyógyszerlobbi nem éppen arról ismert, hogy tisztességes emberek vezetnék azt. És mivel a legtöbb nagyhatalom világpolitikai kérdést csinál ebből, így az a kérdés, hogy vajon a többféle gyógyszerből melyik a jó? És melyik az amit csak azért csaptak össze, hogy "nehogy lemaradjunk" az ellenséges hatalom mögött? És vajon előfordulhat-e, hogy aki először kihozta a sajátját az nem csak blöfföl, hogy ezzel politikai előnyre tegyen szert és csak sima placebo kerül majd "értékesítésre", mivel aki nem kapja el annak úgyis mindegy, a többieket pedig rálehet fogni a "hibahatárra".

Én nem tudok hinni semmiben amihez a politikának köze van. Ott mindig hátsó szándékok rejtőzködnek (most nyilván nem az ilyen nanoszondákra meg egyéb hülyeségekre kell gondolni), amik teljesen logikusak normál esetben. Főleg most, hogy szarban a világgazdaság - most feszülhetnek igazán egymásnak a "nagyok", ami megint egy tipikus eleme a világpolitikának, hogy így tereljék el a figyelmet arról, hogy ők maguk is bőven sárosak a helyzet kialakulásában (agyatlan pénzügyi rendszer, fenntarthatatlan bankrendszer, bevándorlások és a nyugatiak ellustulása miatt egyre gyengülő szociális háló stb.) - most majd lehet egymásra mutogatni, hogy Kína a hibás, Oroszország a ludas, az USA műve az egész...

A hidegháborúnak is ez volt az egyik oka, különösen Reagan kormányzása alatt, ezzel tökéletesen ellehetett leplezni az akkori kisebb válságot, mert mindenki a hidegháborúval foglalkozott és pár propaganda-értékű film és a Szovjetunió démonizálása elégséges volt ahhoz, hogy máig körüllengje a '80-as éveket valami bizarr nosztalgia az Egyesült Államokban. (Az '50-es évek a másik példa, Eisenhower ugyanezt művelte, elég hasonló ez a két elnök)

2021. jan. 8. 15:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!