Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ez normális egy kapcsolatban?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez normális egy kapcsolatban? Belefér? Bele kéne nyugodnom?

Figyelt kérdés

Majd 15 éve vagyunk együtt, két gyerekünk van. Egy igazán mélypont volt eddig a kapcsolatunkban, nyáron emiatt majdnem szétmentünk. Mivel akkor úgy tűnt, nagyrészt én vagyok a hibás, magamba néztem, sokat változtam. Nem volt könnyű, végül sikerült megbeszélnünk a dolgokat, mára már rendben vagyunk... és most jön a de. Amikor én a nyáron magamban kerestem a hibát és kapkodtam, hogy a családunk ne hulljon szét, szépen lassan kiderült, hogy a férjem levelezgetni kezdett valakivel. A nő messze van, másik kontinensen, nem független. Ő találta meg a férjemet, mert valami távoli rokon. Sosem voltam az az ellenőrizgető fajta, de azért csak feltűnt, hogy jelszó került a fb-jára, emailjére, addig sosem volt. A férjem azt mondja, csak beszélgetnek, semleges témákról, de nem értem, akkor azon mi titkolnivaló van? Egy idő után mondtam neki, hogy zavar a dolog, úgy érzem, a hátam mögött történik valami. Azóta hónapok teltek el, időnként bizonyos jelekből látom, hogy még képben van a nő, de talán ritkábban, mint a nyáron. Azóta már kérdeztem tőle, hogy mi szüksége erre a dologra. Erre nem adott értelmes magyarázatot. Szerintem valamiféle egotunning lehet nála, ugyanis annyit látok, hogy mondjuk készít valamit (pl. egy polcot) képet küld róla stb.a hölgy pedig áradozik, hogy milyen ügyes, okos, szép stb. Ha azt gondoljátok, én nem dicsérem eleget, nem így van.

A gondom a következő: megingott a bizalmam, és hiába telik az idő, valahogy nem tér vissza. Időnként emiatt a válást fontolgatom (ezt ő nem tudja).

Vajon az én fejemben van a baj, és ilyesmi miatt nem kéne felrúgnom a családom? Túlreagálom?

Bocs, hogy hosszú voltam...

Köszönöm, ha válaszoltok.

2021. jan. 7. 00:30
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
42%

#5 es #10el ertek egyet. Vedd lazabban es probalj megujulni.

Mi szituacionk: Ferjemnek tobb ilyen "ismerose" van, az egyik raadasul a kolleganoje, de tudom h nem lep at egy hatart, ahogy idonkent en is csetelek himnemuekkel a ferjem elotti eletembol es semmi szexualis toltete nincs (nyugodtan beleolvashatna), sot evek ota nem is talalkoztunk. Ilyenekre gondolj h hazvasarlas, hazepites, ajanlj vmi filmet, konkretan az exferjem a tinderes csajokat mutogatja nekem h epp kivel matchelt:))), a masik srac munkahelyi vicces sztorikkal szorakoztat, vagy kepet kuld az ikergyerekeirol, vagy hogy mennyit futott aznap es kikkel. Egy harmadik exkollegaval azt dumaltuk karacsonykor h milyen turakat teljesitett iden, teljesen artalmatlan.En azt gondolom az ilyen "kintrol" behozott infok szinesithetik a kapcsolatot, a szurke hetkoznapokat mert az sem egeszseges ha az ember csak azonos nemuekkel kontaktolhat hogy a masik ne legyen feltekeny.

Az picit aggasztobb ha jelszoval levedett ezt-azt mert akkor ugy erzi hogy rejtegetnivaloja van.

Amit en tennek es volt ferjemmel meg is tettem h leulnek es elmondanam h ugy erzem h valami nem stimmt (erzi az ember) es hogy van egy hatar amit az ember nem lep at, ha szeretne ezt a kapcsolatot mukodtetni. Tehat nem kotodik erzelmileg mas nohoz, nem csetelget naponta, nem targyalja ki a hazassagat massal, az intim dolgokat velem beszeli meg. Ha ezeket megszegi a masik, ott a bizalom megszunik es az egyenes ut a valashoz, jol gondolja meg h mi mennyit er. ( egyebkent a volt ferjem akkor megnyugtatott h rosszul erzem, nincs semmi, majd kiderult hogy hazudott es elvaltunk), de ott volt fizikai sik is.

En azt gondolom h hasonloan latjuk veled a dolgokat, ami nalatok van az ego boosting, itt csak annyi a teendo h lefekteted h neked mennyi fer bele es tudja h fontolgatod a valast ha erre a nore tul sok energiat pazarol. Siman lehet amugy h eloben be sem jonnenek egymasnak es ez ilyen virtualis izelgetes, de amint szexualis iranyt kap a beszelgetes, az mar a ti hazassagotok megcsufolasa es errol tudjon.

2021. jan. 7. 06:45
 12/14 anonim ***** válasza:
92%

"megingott a bizalmam, és hiába telik az idő, valahogy nem tér vissza" - hogy is térhetne vissza, ha a férjed nem tesz bele ugyanannyi energiát, mint te nyáron, és nem erősíti meg a bele vetett bizalmad? Mármint csak elmismásolja ezt az egész beszélgetést a nővel, és több, mint gyanús, hogy hirtelen jelszó került mindenére, ez az előzményektől függetlenül is elég lenne, hogy meginogjon a bizalmad, ilyen körülmények között meg lehetetlenség visszahozni.

Nyilván lehet az embernek ellenkező nemű haverja, beszélgetőtársa, azzal önmagában semmi gond nincs, de amikor az fontosabb, hogy titkolózzon a vele folytatott beszélgetésekről, mint hogy a kapcsolatát életben tartsa, akkor ott valami megborult már abban a házasságban. Támogatom az előző hozzászóló véleményét, nagyon jól leírta, hogy jelöld ki a határokat, ha szeretné a házasságotokat életben tartani.

Az szerintem nem egy jó ötlet, hogy akkor most bosszúból te is flörtölgess másokkal, az ilyesmi sosem vezet jóra, csak még több bizalmatlanságot és konfliktust szül.

2021. jan. 7. 07:40
 13/14 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszaitokat és hogy megosztottad a saját tapasztalataidat.

Én már elmondtam a nyáron neki, miért zavar a dolog, mik a félelmeim. Ilyenkor mindig azt mondja, hogy teljesen feleslegesen aggódom, nincs ilyen célja, és a másiknak sem (biztosan a fejébe lát). Valahogy tehetetlennek érzem magam, mert ahogy ti is írtátok, ha hisztizek és tiltanám, azzal generálom a problémát, ha pedig úgy teszek, mintha minden rendben lenne, gyomorfekélyt kapok... Próbálom pedig lazábban venni, olykor napokra, hetekre sikerül is, viszont időnként mégsem :(

2021. jan. 7. 08:39
 14/14 anonim ***** válasza:
89%

Az a gond, hogy a te hibáid ki lettek elemezve, te elkezdtél többet betenni, nála pedig ez kimaradt, és ő azt a pluszt, ami "Neked jár" másik nő felé kezdte odatenni.

Lehet, hogy nem fognak sose találkozni, de a gondjait vele fogja megbeszélni, az örömeit vele osztja meg, vele beszéli meg, hogy milyen napja volt. Ezek IS komoly összetartó kapcsok egy házasságban, és nem lehet lebecsülni. Ha ez köztetek kimarad, egyszer azon kapod magad, hogy eltűnt az intimitás, és csak éltek egymás mellett.

Ti kéne legyetek egymás legjobb, legbizalmasabb barátai IS.

Most ideje lenne leülni és újra tisztázni, hogy ez IS egy mélypont a házasságotokban, és ki miben hibás, mit kell tennie, ha túl akartok ezen lendülni.

Az nem megoldás, hogy te is mással osztod meg a napi beszélgetést, más felé fordulsz, ha meg akarsz nyílni.

2021. jan. 7. 10:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!