Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért választ ennyire rosszul néhány nő párt magának?
Elképesztő, mennyi ilyen történetet hallok, látok, olvasok.
Hogy a férje mindig ilyen semmirekellő volt, akár alkesz, akár drogos, de úgy gondolta majd ha jön a gyermek azonnal megváltozik. Ez pár példa.
Vagy az, hogy a nő kinyalja a seg.gét a felnőtt párjának, pedig a nő is dolgozik, akár emellett még gyereket is nevel.
Mindent elnéz a párjának, közben meg mindenki másnak panaszkodik arról, milyen szemét a párja. Elnyomja a férj a feleségét, csicskáztatja, megcsalja és egyáltalán nem becsüli. Mégis kell, mert már régóta házasok.
Jó, nem minden fekete és fehér ezt nyilván én is tudom. Van olyan is, hogy a feleség a ludas, vagy a barátnő... De most én konkrétan erre vagyok kíváncsi, hogy néhány nő milyen okból ilyen szolgalelkű? Ez számomra feltűnőbb jelenség, nálunk itthon nem ez volt a megszokott...
Anyukám, apukám dolgozott, mindketten kivették a részüket a gyereknevelésből, meg a házimunkából is. Veszekedtek olykor, de egyébként immár 44. éve házasok, és becsülik egymást, nem tiszteletlenek egymással.
Nekem is van férjem, nem akarom magunkat fényezni, de nálunk hasonló csicskáztatás és társai elő se fordulhatnának, egyikünk részéről se. Szeretjük egymást, közös a probléma, közös a megoldás is.
Egy kicsit bánt a dolog, mert így rengeteg nőt lenéznek és mi nők pedig nem csak erre vagyunk képesek, elnyomottnak lenni a férjünk által és leelni az életünket a konyhában...
Nyilván van aki gyerekeket akar nevelni, otthon lenni velük, ezzel semmi baj, saját döntés. Viszont nyilván a megaláztatást nem akarja, elnyomottnak lenni, értéktelennek tűnni a férje szemében. Akkor miért tűri mégis rengeteg nő?
Egyáltalán miért megy feleségül bárki is egy idiotahoz, és mégis miért szül neki gyereket?
#16: Hol található meg? Bárhol. Pont úgy, ahogy rengeteg más srác is. Hol veszik észre? Sehol.
És ne állítsuk már be, hogy amíg több millió ember képes normálisan ismerkedni a neten, hogy a bőség illúziója a net. Semmi illúzió nincs benne.
Férfiként, nekem 2 komoly, több éves kapcsolatom is lett netről. Ráadásul, nem társkeresőről. Az egyik lány egy haveri skype beszélgetésben volt még régen. Tőlem 10 kilométerre lakott, de valószínűleg sosem találkoztunk volna, ha nincs a net. A másik lány kb. 100 km-re. Vele, még annyira sem találkoztam volna...
És a valóság még mindig úgy fest, hogy egy nőnek annyi jelölttel van dolga, amennyit csak akar. Pl. egyetemen volt egy nagyon szép csoporttársam. Gyakorlatilag a csoportból majdnem minden srác bepróbálkozott nála. Én nem, mert kapcsolatban voltam. És nem, nem minden srác csak szexet akart volna.
Az a baj, hogy miközben azt állítjátok a nőkről, hogy ők erősek és függetlenek, az ilyen "kevés lehetőség" szöveggel mégis áldozatszerepbe húzzátok őket. Nem áldozatok. A nők tényleg tudnak erősek és függetlenek lenni. És annyi lehetőséggel élni, amennyit csak akarnak.
Bekapcsolódom a beszélgetésbe. :)
Én úgy gondolom, hogy a nők és a férfiak egyenlőek. Csak nyilván a nők többségének a szüleik, leginkább az édesanyjuk másképp nevelte fel őket. Ők gondolom ezt látták otthon, hogy anya rabszolga, apa pedig ezt kihasználja.
Ha pedig fiú született, azt kiszolgálták, talán a lány testvérnek is ez volt a dolga, hogy a fiú testvérét kiszolgálja, mert fiú.
A vicces az, hogy ettől függetlenül a férjem is így nőtt fel, az anyukaja megszállottan kiszolgálta, még a fürdő vízét is ő engedte meg, ő pakolt neki a munkába szendvicset, és amikor én a képbe kerültem teljesen kiborult.
Az, hogy milyen ember vagy, választás, döntés kérdése. A férjem lehetne még mindig anya pici fia, kényelmes lenne. Nem kéne annyit dolgozni, lehetne hevereszni otthon, csak néha a füvet kéne levagni. Számomra nem férfias az, sőt egyenesen kiabranditó ha egy férfi nem tud magáról gondoskodni, és nekem kell ellátnom, mint egy gyereket, tehát amikor ismerkedtünk elkezdett magáról gondoskodni, mikor összeköltöztünk, elosztottuk a feladatokat, és mindenre megtanítottam. Ez 10 éve volt, és ugyanaz minden, ugyanúgy fele fele arányban végezzük pl a házimunkát, és már anyósommal is nagyon jóban vagyok.
Ez most csak az én példám, nem tudnék olyan emberrel kapcsolatot kialakítani, aki szarba se néz.
Gyereket vállalni, meg pláne nem, meg házasságot kötni.
Ez is döntés kérdése, ismerek olyan nőt aki megismerkedett "élete szerelmével" aki egy tróger, de tényleg igazán tróger akinek életében nem volt 1 évnél hosszabb munkaviszonya...
Kb a 3. Randin már teherbe esett tőle, mert ez teljesen természetes, ez szerelem baba...
Most is együtt vannak még, mert ott a gyerek. Most 2 éves a gyerek, az apának csak alkalmi munkái vannak, mily meglepő. Nyilván mindkét fél hibás, az egyik munkakerulő, a másik meg elképesztő rossz döntéseket hoz. Nem tudom sajnálni a nőt, volt döntése. A gyerek most szegénységben nő fel, és már nem is szereti egymást a két fél.
Egyébként meg, szerintem is vannak normális férfiak. Annyi normális pasi van, mint nő.
Egyszerűen jobban megkéne ismerni egymást, nem azonnal beleugrani házasságba, meg gyerekvállalásba. És ha valamilyen összeegyeztethetetlen baj van, akkor hagyni egymást. Robotikusan hangzik, de nem igaz...
Nekünk nagyon bensőséges kapcsolatunk van, mindent megbeszélünk, jóban - rosszban számíthatunk egymásra. Nekem is szükségem van a szeretetre, de egy olyan pasitól aki nem is tisztel engem, miért akarnék bármit is?
Ezért nem értem a legtöbb nőt. Szerintem rengeteg normális férfi futkos ebben a világban, csak annyi, hogy "jófiuk" és így talán nem keltik fel az érdeklődést a nőben? Nekem sose jöttek be a rosszfiúk...
20: "Szerinted a nőkre jellemző, hogy a 40 éves férjüket lecserélik egy 20 éves csődörre, mert bizonyos körökben státusz szimbólum?"
Igen és nem. Manapság a 30-40 közötti pároknál döntő többségben a nő az aki lelép/szakít/megcsal és ez azokra a kapcsolatokra jellemző leginkább, amelyek viszonylag régiek (5-10 évesek) és amik külső szemmel teljesen úgy tűnnek, mint amik rendben vannak. Az ok pedig nem a státusz szimbólum, hanem az, hogy elérte a nőket az un. életközépi válság, ami sok mindenben hasonlít a férfiak kapuzárási pánikjához, csak előbb érkezik. Abban viszont igazad van, hogy van egy olyan életszakasz, amikor fordul a kocka és a férfiak lépnek le többségében, de ez ma már inkább a 45 felettiek kapcsolataira jellemző.
A hipergámia (a nők mindig felfele választanak) ismert jelenség, logikus is és szerintem nincs vele semmi baj. Mindig azt mondtam, hogy ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni a fajfenntartást, akkor a természet úgy osztotta szét a feladatokat, hogy a férfi felel a mennyiségért a nő pedig a minőségért.
Az az utolsó 2 mondat viszont nagyon is helytálló. Rengeteg inger ér bennünket, sokkal több, mint a szüleink generációját és ez nem feltétlenül jó. Ha régen párba álltak az emberek, akkor a többség egyszerűen kilépett a társkeresésből, nem érdekelte tovább. Ma ez nem ilyen egyszerű, vegyünk egy átlag 30 körüli nőt. Van párja, elégedett a kapcsolatával, nem keres se társat, se szeretőt. Fent van a közösségi oldalakon (vagy legalább a FB-on), ahol azért oszt meg képeket. Nem feltétlenül figyelemfelkeltő képekre gondolok, hanem egyszerű, akár családi vagy hobbival kapcsolatosakra. Előbb-utóbb megkapja rá ismerős és idegen férfiaktól, hogy milyen csinos, szép, fiatalos, kreatív, stb... Egy ideig ez nem is izgatja, de aztán csak rápróbál a merészebb képekkel (dekoltázs kiemelése, strand fotók), amikre még több bókot kap. Ezen felbuzdulva jön az új frizura, esetleg lemegy edzeni (az mostanában úgyis divat és hát mi rossz van abban, ha egészségesebben akar élni, hisz a csapból is ez folyik?), amire még több bók jön és hamarosan azon kapja magát, hogy a kisszobában titokban ír üzeneteket az egyik ilyen hódolónak. Itt még mindig nem komoly a dolog, mert nem történt semmi, de aztán a pasi addig-addig fűzi, míg sikerül meghívni egy kávéra/sütire. Oké, netes ismerős, ő meg felnőtt ember, jogában áll kávézni bárkivel. Ez a találka meg olyan izgalmas, ő meg folyamatosan bókol, a párja persze észre se vette, hogy fogyott 1,5 kilót. Innen pedig már csak egy lépés és a pasi ágyában találja magát. Ez párszor megismétlődik, majd egy napon a párja az üres házba megy haza és nem érti mi van.
És az egész onnan indult, hogy a nő valójában nem akart másik kapcsolatot, esze ágában se volt félrelépni, de mégis beszippantotta ez az egész. Mert izgalmas és mert 30-as nőként már felismerte, hogy múlik az idő és ki akar használni minden lehetőséget.
"de ha nem vagy szexi akkor átkapcsolunk “hulljon a férgese” üzemmódba"
Látszólag. Mondjuk ilyen szempontból tény, hogy a nők bőven előnyben vannak, mert rengeteg csalás van, amivel vonzóbbnak tűnhetnek, mint amilyenek valójában. Smink, hajfestés, alakformáló ruhák, melltartók, stb..., és ezek csak egy átlagos nő által használt praktikák. Lényegében ezekkel is átverjük a természetet, mert egy adott férfinek nem véletlenül az a típusú nő jön be, amelyik. Férfiként nekünk sokkal szűkösebbek a lehetőségeink.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!