Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogosan esik rosszul vagy hisztis vagyok? Szilveszteri buli kérdése.

Figyelt kérdés
Van egy friss pár hónapos kapcsolatom, és már szóba jött hogy mit csinálunk szilveszterkor. Nekem nincs senkim, barátnőim nem igazán vannak akikkel lehetne programozni, mind kisgyerekes anyuka aki ki se mozdul. Neki nagy baráti köre van, viszont ez a 8 órás hülye törvény eléggé megnehezit mindent. Mondta hogy még pontosan ő sem tudja mi lesz, és kinél, de biztos szerveznek valamit, és szeretné ha vele mennék, és majd ott kell aludnunk. Ez nekem alapból kicsit fura, mert nem is ismerem még a barátait, csak kettővel találkoztam, de itt egy nagyobb társaságról van szó ugye, ráadásul ott kell aludnom idegenek közt, idegen helyen. Idáig még benne is lettem volna, de beszélgetés közben beugrott hogy pont akkor fog megjönni, és én olyankor elég rosszul vagyok, meg gyakran kell járnom wcre stb, és mondtam hogy ilyen állapotban nem biztos hogy idegenek között szeretnék aludni. Erre kiakadt, hogy oké, de azt ne gondoljam hogy ő majd tv-t fog nézni szilveszter éjjel, és hogy miattam ő nem hanyagolhatja el a barátait, ezt értsem meg, szóval ha én nem megyek vele, ő akkor is megy valahova....
2020. dec. 25. 21:01
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
77%

Úgy igazságos, ha senki nem vár el a másiktól semmit: ő ne várja el, hogy menj, ha nincs kedved, te pedig ne várd el, hogy ő otthon maradjon veled (mondjuk az nem derült ki, hogy te ezt elvárod-e tőle, vagy csak ő hergelte fel magát előre, anélkül, hogy te ilyet kértél volna).

Az mondjuk nem jó jel, hogy ilyen dolgokon egyből megy a sértődés oda-vissza. Hosszú távú kapcsolatban ennél nagyobb problémák is tudnak majd adódni, a megoldásukhoz fontos a higgadtabb, józanabb kommunikáció.

2020. dec. 25. 21:52
 12/27 anonim ***** válasza:
37%

10.-nek.

Na ez az, mert ha csak ők döglenének meg...

2020. dec. 25. 21:52
 13/27 anonim ***** válasza:
48%

Nő vagyok és brutálisan megvisel minden egyes ciklusom első napja. Mégsem tartom betegségnek, így nem passzolnék egy ilyen szituációt.

Te a mögöttes helyzetet nem látod, vagy nem akarod látni.

A barátai bulit szerveznek, ahogy gondolom minden évben. Szeretettel látják, veled együtt. Te közlöd, hogy nem mész, mert... és rosszul esik, ha ő a barátait választja. Ő visszautasítja a barátait és nyilván a körítést is el fogja mesélni. Máris szereztél egy rossz pontot mindenkinél. A barátodnál azért, mert kellemetlen helyzetbe hozod, a barátainál meg azért, mert máris kisajátítod. Túl friss ehhez a kapcsolatotok.

Szükség van a játszmázásra?

Nyilván más, ha az ember ténylegesen beteg, de egy menzeszt melegítő párnával és gyógyszerrel ki lehet bírni.

Meg kell beszélni, hogy másnap korán reggel indultok haza és kipihened a fáradalmakat otthon. Amiért kompromisszum képes vagy, másnap ő főz és kényeztet téged. Tök jól ki lehet ebből jönni, legyél egy picit rugalmasabb! :)

2020. dec. 25. 21:54
 14/27 anonim ***** válasza:
61%

"miattam ő nem hanyagolhatja el a barátait, ezt értsem meg, szóval ha én nem megyek vele, ő akkor is megy valahova...."

Első lecke.

Kérdés, hogy meg tudsz-e válaszolni a kérdésre: kell neked egy olyan alak, aki egy ilyen egészségügyi helyzetben sem tud rugalmasan viselkedni?

Például néhány órát ott lennétek és 7-kor eljönnétek, s az este további részét ketten töltenétek.

És nem az egészségügyi állapotod a döntő ebben, hanem az, hogy hogy áll hozzád.

Aztán meg külön felhívják nap mint nap a figyelmet, hogy ne bulizzanak az emberek.

IQ szint kérdése, hogy felfogja-e, belátja-e valaki.

Nem beszélve arról, hogy a kedves párod ott összeszed a "felelősen bulizó, vedelő" társaságban egy kis covid -fertőzést, és hazaviszi neked újévi ajándéknak.

2020. dec. 25. 22:06
 15/27 anonim ***** válasza:
56%

Nem értem ezt a hisztit. Introvertált vagy vagy miért esik jól minden szar miatt rontani a hangulatot?

Én örülnék, ha így hívnának, főleg ha senkim sem lenne. Te meg szándékosan elvágod magad kb a barátai előtt

2020. dec. 25. 22:16
 16/27 anonim ***** válasza:
87%

Vannak olyan emberek, akiknek nagyon fontos Szilveszterkor a buli. A pároddal együtt vagy minden nap, Szilvesztert meg egy évben egyszer ünnepelsz a barátokkal.

Nem osztom ezt a nézetet egyébként, nekem is rosszul esett, mikor a párom, 3 éves kapcsolatban inkább ment bulizni nélkülem. Lehet a te pasid is ilyen, hogy a buli mindenek felett.

2020. dec. 25. 23:05
 17/27 anonim ***** válasza:
72%

Egyrészt itt most nem a covidról van szó. Szerintem ezt most felesleges ide keverni, mert ha nem lenne vírus a srác akkor is menni akarna tehát ezt inkább hagyjuk.

Másrészt itt jön elő az amit már sokszor leírtam más kérdéseknél: az introvertált/extrovertált probléma.

Nem tudom miért van lehurrogva a kérdező párja, egy szilveszter miatt. Ismeritek talán? Csak azért, mert elszeretne menni a barátaihoz, a kérdező meg nem, ezért ő már rögtön szar ember?? Az amúgy senkinek nem számít, hogy lehet hogy a párja rendes, figyelmes csak épp nem a tv előtt punnyadós fajta? Rémes..

Komolyan nő vagyok, tudom hogy a menzesz rossz tud lenni. De őszintén nem tűnik egy kicsit se önzőnek az, hogy "figyelj én úgyis szarul leszek, menzeszelek majd ezért legyél otthon te is, miattam, mert én szaruk vagyok, érezd magad te is szarul?" Nem személyeskedés, szerintem ez önzőség.

Mert ahogy más is írta (csak más aspektusban) itt egy napról van szó, nem örökre hagy el. Simán hagyhatnád hogy elmenjen, vagy te is elmehetnél vele, fájdalomcsillapító bevesz, lehetne kompromisszumot kötni. Ettől ő meg veled van, ez egy este, tehát épp ki lehetne bírni...

Sose értettem ez "de hát te a PÁRJA vagy" dolgot. Oké és akkor ne legyen semmi élete a másikon kívül? Ne legyenek barátai, mert vagy te?

Na szóval szerintem itt a probléma ha ez egyik társasági ember a másik meg nem. Az egyik azt nem érti miért jó a szilveszteri buli, a másik azt nem érti miért nem jó.

Ez csak egy példa de ez többször is előjön. És persze sokaknak (bár csak a fene tudja miért) valamiért ilyen eredendő bűn, ha valaki, szeret társasági életet élni, bulizni, barátokkal IS lenni. Akikkel jóval kevesebbet is találkozik az ember.

Én pl abszolút társasági típus vagyok, olyat is keresek páromnak aki hasonló, aki szeret emberek közt lenni és nem akar otthon dögleni. De ez én vagyok.

Szóval összességében én speciel nem látnék abban nagy extrát ha ezt az egy estét nem együtt töltitek, mert így mindenki azt csinálja ami jól esik, ő is örül, te is örülhetsz.

Vagy esetleg egy darabig elmenni, és 8 előtt lelépni.

De nem kérnék olyat a másiktól a helyedben hogy ne menjen, mert nem önszántából tenné és nem hinném hogy az jobb megoldás hogy olyasmire kényszeríted a másikat, amit nem akar.

2020. dec. 26. 01:25
 18/27 anonim ***** válasza:
83%

A covidtól eltekintek én is, mert pontosan tudom, hogy ha nem lenne járvány, mindkettő ugyanezt csinálná.

Az, ha a srácot hívják valahova és ő tetszik vagy sem alapon megy a párja nélkül, szerintem is bunkóság. Szerintem ezt meg lehet beszélni, kompromisszumot lehet kötni, ami a hétköznapokat illeti. De én is úgy gondolom, hogy az újévi bulik különlegesek, mégsem egy sablon pénteki sörözés, amit igazán le lehet fújni.

Plusz itt nem az van, hogy pasis buli és te le vagy koppintva. Hívtak téged. Nem is ismernek, de már szívesen látnak, nyitottak rád, veled is szeretnének koccintani. Szerintem ez igenis olyasmi, amit tiszteletben kellene tartani. Ha az ember párja nincs jóban a barátaival, az a kapcsolat általában nem lesz hosszúéletű (vagy a barátokkal vagy a párjával), mert választás elé állítja az embert. Egy normális kapcsolatban barát és pár között nem kell választani, mert mindkettő elfogadja egymást, az illető pedig, aki összeköt benneteket, mindkét bagázst helyén kezeli.

És most szemét leszek, de ahogy olvastalak, az az érzésem lett, hogy ha fontos lenne neked, nek fognád egy abszolút természetes dologra, hogy nem mész. Nekem is bitang görcseim vannak, de csak akkor használom kifogásnak, ha kifogást akarok keresni.

Te egyszerűen nem akarod őket lazni, hogy pedig nyitottak rád. És bár ismerem azt a fajta srácot is, aki szarik a párjára, mert a haverok és a buli a minden, de ezt most nem tudom elfogadni, mert ismétlem, ez mégsem egy laza pénteki sörözés, amit könnyen lemond az ember. Ez egy újévi buli, amire ha a vírushelyzet miatt nincs is szükség, de pont az ilyen elszigetelt időszakban jót tesz egy társaságot kedvelő ember lelkének. Én is nagyon várnám.

Sajnos ismerek olyan embert, amilyen te vagy. Mindig is törekedtem arra, hogy barátként megismerjem a barátaim aktuális párját, na legyenek kivonva a dolgokból, hanem a csapatba integráljam őket. Hiszen az ember könnyebben szórakozik, ha nem kell választania. És engem nagyon sokszor kizártak így anno a semmire. Valahol meg lennék sértve, hogy én meg akarok ismerni valakit, barátkozni akarok, nem csak hallani róla, hanem megkedvelni, ő meg elzárkózik tőlem. Egyik barátom exe csinálta ezt. Vagy hisztizett, ha a párja jött velünk, hogy ne jöjjön és legyen vele vagy pedig jött és szétbszta a bulit a kelletlenkedésével, pofavágásaival, mobilnyomkodós kuporgásával és azzal, hogy amilyen hamar lehetett, hazarángatta a srácot. Pedig mi maximálisan tekintettel akartunk rá lenni. Olyan játékok voltak, amiket talán szeret, olyan kajákat csináltam, amiket mondott a pasija, hogy szereti. Szart a fejünkre, ő otthon akart barlanglakósat játszani és szemétkedett, ha a pasija nem volt ebben partner.

2020. dec. 26. 01:51
 19/27 anonim ***** válasza:
87%
Te vagy a hisztis. Nehogy már amiatt ne mehessen el valahová a friss kapcsolatod, mert neked lehet hogy fájni fog a hasad. Ha menni akarsz és a barátait megismerni vigyél gyógyszert, vagy igyál sok pálinkát, és érezd jól magad. Ha meg nem vállalod, akkor maradj otthon nyugodtan egyedül, de ne duzzogj.
2020. dec. 26. 03:37
 20/27 anonim ***** válasza:
8%
Amíg nem volt covid minden évben a barátainknál szilvesztereztünk a párommal. Most vagyunk annyira értelmesek mindannyian, hogy nem is tervezünk semmit. Egyébként meg ha egy kicsivel se vagy fontosabb a számára a haverjainál akkor kuka ez a kapcsolat. Tapasztalatból mondom, nekem is volt olyan exem aki mindig engem passzolt mert a buli a haverokkal fontosabb volt
2020. dec. 26. 08:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!