Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Titeket zavarna?
Sziasztok,
a párommal 1 hónapja vagyunk együtt, minden téren tökéletes a kapcsolatunk. Önmagában határozott, van véleménye mindenről, viszont hajlamos olyan helyesírási hibákat véteni, hogy kiugrik a szemem. pl.: fitoktat, be menni, muszály
mindez élőben nem tűnik fel, nagyon intelligens és bármiről el tudok beszélgetni vele érdemben, viszont mégis zavar egy picit.
Jogosan zavar? Ti hogy tennétek túl magatokat ezen az egyébként tényleg apróbb problémán?

Én nem jönnék össze olyan lánnyal, aki ilyen helyesírási hibákat vét. Már az ismerkedési időszakban is rég zavarna, nem akarnék komoly kapcsolatot vele.
27/F

1. hozzászóló vagyok.
Amit írtál, azok közül a "fitoktat" még elmenne, de a "be menni" és a "muszály"... Ezektől agyhalált kapnék.
Az az igazság, hogy mi egy munkahelyen ismerkedtünk meg, tehát nem nagyon láttam, hogyan ír, csak miután igazán elkezdett érdekelni.
Rosszul érzem magam, mert van egy-két nála is helytelenebbül író barátom, akiknél ez nem zavar, és pont nála ennyire nem tudom tolerálni...

engem is zavarnak a helyesírási hibák. annyit hozzáfűznék,hogy az igekötőket sokszor elválasztja a telefon autocorrect-je (pl. be menni, ki nyitni)
nyilván a többi hibára ez nem vonatkozik

Én is diszlexiás és diszgráfiás vagyok. Rettenetesen rossz a helyesírásom, ha valami nagyon fontosat írok, akkor mindig ellenőriztetem, mert tudok a problémáról, vannak szavak, amiknek bemagoltam a helyesírását is. De ha fáradt vagyok, akkor van, hogy két percig is ülök a szó felett, hogy ott u vagy o betű van, esetleg p vagy d vagy t stb. Nagyon zavaró. Van egy barátnőm, aki állandóan kijavít, de nem zavar.
Amúgy én úgy gondolom, hogy ez igazából apróság. De mondjuk én egy egy csomó más dolgot is tolerálok szívesen, amik nem annyira fontosak. De ugye kinek mi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!