Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit gondoltok erről a témáról?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok erről a témáról? Tényleg probléma, ha egy nő többet keres 2020-ban?

Figyelt kérdés
[link]
2020. dec. 21. 20:23
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
20: Amennyiben gazdasági oldalnak tekintjük a blikket :D
2020. dec. 25. 21:39
 22/43 anonim ***** válasza:
Amennyiben gazdasági oldalnak tekinthetjük a Portfoliot, ami már szinte csak a koronavírussal meg at időjárással és a copy-paste MTI-hírekkel van tele, meg clickbait címekkel. (Egyébként a Blikknek volt gazdaság rovata.) A G7 legalább nem áll bele a Kétfejű gyíkot szült a cicaszobor szintű ostobaságokba, mint a Portfolio.
2020. dec. 25. 21:42
 23/43 anonim ***** válasza:
22: Igazad van, az ilyen cikkek sokkal kevésbé bulvár jellegűek: [link]
2020. dec. 26. 08:17
 24/43 anonim ***** válasza:
Ez marhasag.
2020. dec. 27. 08:50
 25/43 anonim ***** válasza:

Valószínűleg már az eredeti tudományos munka is gyatra minőségű volt, ezt emelte át egy szintén gyatra újságíró, és most mindegy, hogy G7 vagy Blikk vagy Financial Times hozta volna le, ez így akkor sem állja meg a helyét.

Nem nagyon vizsgálja a rengeteg egyéb faktort ami számít a témában, ez a legnagyobb gond vele. Kb hasonló szintne van mint az M1 híradó - kiemel egy dolgot a kontextusból aztán azt szajkózza, meg továbbépít rá megalapozatlan elméleteket.

Pl. gender ide vagy oda, gyereket szülni még mindig csak nők tudnak. És ha tudod 28 évesen hogy 2 év múlva elmész 6 évre 2 gyereket megszülni, nem fogsz beletolni napi 12 óra munkát meg végtelen túlórát hogy a kapitalista corporate multi-szamárlétrán feljebb juss. Ha a férj hasonló kaliberű munkát végez, inkább hagyja az asszony h beletolja ő a túlórákat, elég ha egyikük jól keres (sokkal könnyebb specializálódni, a férfi túlórázik, az asszony meg főz meg odafigyel h a férfi ne haljon bele a munkába). Egy bizonyos szint felett már a beletolt pluszmunka nem hoz arányosan több jövedelmet: hasonlítsd össze egy intern meg egy manager fizetését (400-500%), meg egy manager és egy senior manager fizetését (20-30%)). Plusz azért érdemes megnézni, hogy kik halnak meg előbb a stressz miatti betegségekben, pl. szívinfarktus, a férfiak. Lehet h stresszes a szülés, de semmi sem rombolja le egy ember egészségi állapotát annál jobban, mint h 12 órát ül mesterséges fényben egy levegőtlen irodában. Najó de, egy bányában nyilván gyorsabban romlik az egészségi állapot, de nők úgyse nagyon mennek bányásznak.

Szóval önmagában ez egy érdekes anyag, de semmi több, messzemenő következtetéseket ebből a tudományos iratból levonni felesleges. Ha valaki rendesen megvizsgálná a témát mindne aspektusból, az már érdekesebb lenne.

2020. dec. 28. 19:59
 26/43 A kérdező kommentje:
#25 Kikell harcolni a 6 órás munkaidőt, a 4 napos munkahetet és a tisztességes béreket. Ide Magyarországra már nagyon kéne egy erős baloldali párt, mert jelenleg két jobboldal közül lehet választani, mert a fidesz és az összeborulás is jobboldali. Engem nagy lelomboz, hogy valaki ebben az országban napi 12 órákat dolgozik, és nincsenek komolyabb fellépések, engedletnségek azért ami itt van. Én lelettem százalékolva, tragikus dolgokat éltem át lelkileg, szüleimet elvesztettem, kapok elég pénzt az államtól, heti 20 órában dolgozok. Nem bírnám a heti 40 órát. Csak az a baj, hogy jellemző az a magyar mentalitás, hogyha nekem rossz, akkor neked is az legyen. Tehát nem azért, hogy mindenkinek jobb legyen, hanem hogyha én sz*pok, akkor neked is sz*pni kell. Úgy gondolom, hogy senkinek se kéne heti 20 vagy esetleg 30 óránál többet dolgoznia.
2021. jan. 1. 07:36
 27/43 anonim ***** válasza:
26. Nagyon jó elképzelés a 4 napos munkahét, de akkor a munkát ki végzi el? Sok helyen 12 órás műszak kevés mert szombaton is túlóráért bejárnak. Ha nem elég a 12 óra idő, majd heti 4 nap 6 óra alatt el lesz végezve?
2021. jan. 1. 11:02
 28/43 A kérdező kommentje:
#27 Minél kevesebb a munkaidő, annál jobban kipihent az ember, annál energikusabb, így a termelékenység se lesz rosszabb. Ha megszűnne a 12 órázás és 6 vagy 4 óra lenne a munkaidő, négy napos munkahéttel, semmi katasztrófa nem lenne belőle. Amúgy is a piac és a gazdaság is csak egy absztrakció, amit meglehet változtatni humánus módon, igazából a gazdasági csőd miatt is tökre felesleges aggódni. Tehát ne végezze el senki, senki ne robotoljon, mindenki dolgozzon kevesebbet és harcolja ki a tisztességesebb bért. A túlórát is elkéne törölni a fenébe, egy cég ne csicskáztasson senkit!
2021. jan. 1. 11:21
 29/43 A kérdező kommentje:
Mindenki a képességei szerint dolgozzon, és mindenki a szükségletei szerint fogyasszon. Én ennek hiszek.
2021. jan. 1. 11:23
 30/43 anonim ***** válasza:
Én nem tudnék olyan ferfire felnezni aki nálam kevesebbet keres
2021. márc. 3. 04:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!