Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Nem esne rosszul, ha a barátot...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem esne rosszul, ha a barátotok így reagálna a takarításra?

Figyelt kérdés

A helyzet, hogy barátomnak mostanában 4 napos hetei vannak, én pedig 5 napot dolgozok. Mindketten 8 órázunk. Mivel a héten is +1 szabadnapja van, megkértem, hogy aznap takarítson ki. Erre a válasza a következő volt : "ha lesz időm megcsinálom".

Nekem ez elég rosszul esett és nagy vita is volt belőle, mert szerintem tök alap, hogy ha szabadnapunk van, segítünk a másiknak ennyivel.

Utána persze mentegetőzött, hogy csak nyelvbotlás volt és múltkor is megcsinálta, most is megfogja, csak szeretne pihenni, sorozatot nézni stb...

Alapjáraton segít minden házimunkában, hétvégén ketten szoktuk csinálni, de úgy gondolom az a fair ha most picit ő többet vállal mert több ideje is van...

22N

2020. dec. 8. 15:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

háh! jóvicces vagy... persze.

Ha a barátnőm idejét akarnám beosztani, akkor megnézhetném magamat. Ha takarításra akarnám rávenni, akkor pláne. te jó ég milyen szexista vagy.

2020. dec. 8. 17:10
 12/15 anonim ***** válasza:
4%
mert egy gyökeret választottál "párodnak"
2020. dec. 8. 20:17
 13/15 anonim ***** válasza:
95%
Miért kell utasítgatni a párodat ha amúgyis megcsinálná ha lássa, hogy szükség van takarításra? Csak azért ne pihenjen mert több szabadideje van mint neked? Úgy tűnik, hogy te is az a típus vagy akit irritál ha valaki pihen amíg te dolgozol.
2020. dec. 8. 20:58
 14/15 FoxtrotLidérc ***** válasza:
100%
A poén, hogy nálunk is van, hogy valamelyikünknek több szabadideje volt, de adott nap nem volt kedvünk jóformán még létezni sem. Sosem volt belőle balhé. :)))
2020. dec. 8. 22:30
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez a tipikus "ha nincs problémánk, majd csinálunk" jelenség.

Van pár dolog, amit nehezen viselek. Az egyik mondjuk a merevség. Lehet ezt lazán és dinamikusan is csinálni.

A másik dolog, ami unszimpatikus, az az, amikor valaki életének alfája és omegája a takarítás. Szinte már megszállottan napirendet készít, mint valami rosszabb főnök a beosztottjainak, ami ha nem teljesül, akkor már jön is a balhé. Mert ugye a takarítás a szent ügy, ami egy másodpercet sem csúszhat.

Meg csak úgy mellékesen: 1 nap különbséget nem biztos, hogy túl kéne dramatizálni. Tapasztalatból mondom, hogy van, amikor a kevesebb több. (És ezt most nyugodtan lehet többféleképpen is érteni.) Nagyon nem mindegy, hogy milyen munkáról van szó, milyenek a körülmények, és milyen az a 4, illetve 5 nap.

Tudod, én eleve azt mondom, hogy célszerűbb a rendet megtartani, mintsem állandóan a helyrehozatalával bajlódni. Ez minimális odafigyelés, de mégis jóval kevesebb macera. Ha pedig mégis valamit takarítani kell, akkor azt lehet kevésbé mereven is csinálni.

2020. dec. 9. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!