Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van az, hogy a nõk teljesítményére negatívan hat egy kapcsolat, míg egy férfiére pozitívan?
Igen, valahogy ez. Én a heti 5 edzésemet lecsönketettem 3ra a párom kedvéért, õ viszont nem mondana le a heti 5rõl.
Vagy egyetem pl. a legtöbb egyetemista csaj azt mondja, hogy lehet, hogy én a BGEre akarok menni, de a barátomnak Veszprémben van munkája, ezért odamegyek. Vagy szeretek otthon lenni, de a barátom pesti, ezért felköltözöm hozzá
Megy a szöveg az oldalon, hogy a nőkkel szemben milyen gonosz általánosítások vannak. Nos, kíváncsi leszek, hogy Sunshinedoll ismét full szexista szövege hány nő szemét fogja szúrni. Érzésem szerint, nem sokét.
"Mert egy kapcsolatban a közös terheket zömével a nő átvállalja, míg a férfi csinálja a saját dolgát."
Pl. ezért költözik több nő a férfi lakásába. Ezért van több eltartott nő, mint férfi.
Pedig van különbség a háztartásban is, de abban is, hogy ki mennyi terhet cipel mentálisan. Ha a férfinak nem kell a pénzügyeken aggódni, mert azt a nő osztja be (nagyon sok háztartásban ez van), vagy a nő megy a gyerek iskolai elfoglaltságaira (a háztartások zömében ez a példa), a nő izgul azon, van-e otthon kaja, milyen kaja van otthon, hogy tudná beosztani a napját, hogy még boltba is eljusson, de még a csekket is befizesse, a gyerekkel otthon maradjon, ha beteg stb. a háztartás mikromenedzselése A-tól Z-ig stb. - Nyilván ezeket apukák/férfiak is csinálják, de zömével még mindig a nőkre jellemző ez.
Pl én együtt élek a párommal és hajlamos voltam azt gondolni, hogy nem nagyon veszi ki a részét a háztartásban. Aztán el kellett hetekre utaznia és akkor rájöttem, hogy azért csak jó volt, mikor itthon volt és napközben elmosogatott, vagy ő ment el bevásárolni, meg kitakarított, kimosott, mert bizony mikor munka meg edzés után hazaértem az üres lakásba este fél8-ra pont nem főzni volt kedvem még magamra se, nemhogy kettőnkre mondjuk. Elég 2-3 túlórás vagy egyéb okok miatt rohanós nap, hogy eljussak oda, hogy kupi van meg mosni kéne, de már este 8-kor nem akarok a szomszédok miatt zörögni. És ha a párom nem venné ki a részét ezekben, akkor sokkal több időm menne el azon izgulni, hogy mit főzzek, meg van.e otthon ez meg az és sokkal nagyobb kupi lenne.
Egy jó kapcsolatban közösen osztjuk meg a dolgokat és mind a két félnek ezáltal kicsit több ideje lesz, mert megbeszélik, ki mikor mit tud bevállalni.
"Ha a férfinak nem kell a pénzügyeken aggódni, mert azt a nő osztja be"
Istenem! Be szép megfogalmazása annak, hogy "apukám add haza a lóvét, ne szólj bele, hogy mi lesz vele, de cserébe még én vagyok a mártír is, hogy foglalkozom vele" :D :D :D
#13 igen, nyilvánvalóan a kérdés olyan kapcsolatokra vonatkozott, ahol a nő nem dolgozik, a férfi meg igen. Nyilván, olyan kapcsolatokra vonatkozott a nők karrierjét fitogtató kérdés, ahol a nőknek nincs is karrierje a férfié meg már a kapcsolat elején az egeket veri....
Nem kell mindenbe sértősős ovis szinten beleállni, ahol az a ténymegállapítás, hogy statisztikai adatok alapján a férfiak valamiben nem úgy jönnek ki, ahogy Te szeretnéd.
Amit ilyenkor duzzogás helyett csinálni lehet, az az, hogy otthon anyunak/feleségnek besegíteni, nem csak fél órára apáskodni este, hanem rendesen kivenni a részed a gyereknevelésből, és akkor hozzájárultál a férfiak jóhíréhez meg a társadalmi egyenlőtlenségek realizáláshoz is és még a nők is jobban fognak kedvelni, de anyukád/feleséged/gyerekeid mindenképpen. A sértődött kötözködéssel egyik tábornak se lesz jobb, gyedül az egód kap egy kis önigazolást.
#15 Nem erről van szó, egyszerű statisztikai adat, hogy a legtöbb háztartásban a nő osztja be a pénzt.
Nem tudom, miért vesszőparipád neked a "nő kitartott" tematikájú kapcsolat, de a kapcsolatok nagy része nem ilyen és nyilvánvalóan a kérdés sem ilyenre vonatkozott, az erre utaló érzékeny szemléleteddel én sajnos nem tudok mit kezdeni, ez személyes jellegű problémának tűnik.
Sunshinedoll te amúgy már megint miről beszélsz?
- "igen, nyilvánvalóan a kérdés olyan kapcsolatokra vonatkozott, ahol a nő nem dolgozik, a férfi meg igen. Nyilván, olyan kapcsolatokra vonatkozott a nők karrierjét fitogtató kérdés, ahol a nőknek nincs is karrierje a férfié meg már a kapcsolat elején az egeket veri...."
A kérdés a KAPCSOLATOKRA vonatkozott. Nem, nem csak azokra, amik neked épp kényelmesek vagy nem kényelmesek a kérdés szempontjából. Gyakorlatilag te magad nyíltan bevallod, hogy a kapcsolatok egy részét meg sem említed, de azért a férfiakra lazán hárítod a hibákat.
- Másrészt: Te magad leírod, hogy MÉG A SAJÁT KAPCSOLATODBAN SEM VOLTÁL KÉPBEN, még a saját pasid is támadtad volna, még a saját pasidhoz is a szexista előítéleteiddel álltál. Komolyan úgy érzed, hogyha még a saját kapcsolatodban sem voltál képben, akkor majd te megmondod, hogy a háztartások többségében mi van? Ne már...
- "Nem kell mindenbe sértősős ovis szinten beleállni, ahol az a ténymegállapítás, hogy statisztikai adatok alapján a férfiak valamiben nem úgy jönnek ki, ahogy Te szeretnéd."
Ezzel semmi gond nem lenne, csak épp semmiféle statisztikát nem mutattál. Soha. Mindig feljöttél, pár dolgot odavágtál a férfiakhoz és kielégültél. Sosem hoztál statisztikát, de még normális érveket sem.
- "Amit ilyenkor duzzogás helyett csinálni lehet, az az, hogy otthon anyunak/feleségnek besegíteni, nem csak fél órára apáskodni este, hanem rendesen kivenni a részed a gyereknevelésből, és akkor hozzájárultál a férfiak jóhíréhez meg a társadalmi egyenlőtlenségek realizáláshoz is és még a nők is jobban fognak kedvelni, de anyukád/feleséged/gyerekeid mindenképpen. A sértődött kötözködéssel egyik tábornak se lesz jobb, gyedül az egód kap egy kis önigazolást."
Ez meg már megint, hogy jön a témához? Laktam már egyedül, ahol mindent én csináltam. De, már tiniként is segítettem az otthoni dolgokban. Amikor a barátnőmnél vagyok, ott sem úgy néz ki a sztori, hogy kérek kaját, hanem felkelek és kimegyek érte.
Ismét semmi érvet nem tudtál hozni, hanem újra és újra csak a saját szexista előítéleteid tolod. Ha ugyanazt a szintet tolná egy pasi, mint te, már rég menne a hiszti.
Az egyenlőségért én meg hiába teszek, attól te és még rengeteg nő ugyanúgy tojik az egyenlőségre és szexista marad. Tök jó példa erre az, hogy a pasid otthon besegített és észre sem vetted. Pont ennyire nem veszitek észre, hogy mennyi férfi és nő van a szexizmus ellen. Nem, nem csak a nők elleni szexizmus ellen, mint ahogy ti, hanem a férfiak elleni szexizmus ellen is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!