Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fogamzásgátló miatt szerettem ki a páromból? Ez hogy történhet?
2 éve vagyunk együtt a párommal, 1x már elkezdtem a fogamzásgátlót, nagy volt a szerelem. Mikor elkezdtem szedni hirtelen eltompultak az érzéseim, 1-2 hónapra rá. Nem csak ingerlékenyebb lettem, de mivel idegesített minden tette, úgymond el is múlt a hatalmas fellángolás, szakítani is akartam, olyan alapon hogy már nem szeretem.
Abba hagytam a tablettát, és minden elmúlt, a szexet is újra akartam, újra halálosan szerelmes lettem bele.
Most, 1 évvel a történtek után megint kezdek elhidegülni, és tompulnak az érzések.
Pedig az eddigi 1 évben minden nap halálosan szerelmesen keltem fel, úgyis hogy most voltunk 2 éve együtt.
A tabi eü dolgok miatt kellett, nem fogamzásgátlásnak, nem kéne abba hagynom...
A tabletta érdekes és egyben csúnya dolgokat is tud produkálni. Engem egy életre tönkretett, és rengeteg más nőt is. Csak a közeli baráti körömből tudok négyet, akiknek szintén egy életre taccskra vágta a hormonháztartását.
A szerelmet is, mint minden érzést hormonok szabályozzák, így lehet köze a tablettához. Én nem javasolnám, hogy szedj másik fajtát, én inkább azt mondanám saját példámból kiindulva és több éves alapos kutatásom alapján, hogy egyáltalán ne szedj fogamzásgátlót. Védekezzetek máshogy, ha pedig olyan egészségügyi problémád van, amire ezt írták fel (most PCOS-re gondolok, pattanásokra stb.), ott a kiváltó okot kezeld, ne a tünetet, mert így csak elfeded és sokkal rosszabb lesz, ha egyszer valamiért abbahagyod megint.
Hát ha ezt tapasztaltad, gondolom lehetséges. Nekem ilyen bajom nincs. Évek óta szedem, szerelmes is vagyok és a libidóm is oke.
Viszont ha elmondanád, hogy pontosan milyen probléma miatt írta fel az orvos, lehet tudnánk alternatívát javasolni (magam is orvos vagyok).
Szendi Gábor A nő élete c. könyvben leírja részletesen és magyarul azt, amiről az 5-ös ír. Ettől függetlenül nem hiszem, hogy gyerekvállalás után azért mennek tönkre a kapcsolatok, mert egy ideig nem szedi, aztán újra szedi az anyuka a tablettát. Én pl. sose szedtem és mégis megviselte a házasságunkat a gyerekvállalás. Egyáltalán nem a gyerek a probléma ilyenkor szerintem, hanem, hogy anyós túlságosan képbe kerül és amikor az újdonsült anyuka összes haja égnek áll, elég kiábrándító dolog látni hős lovagunkat lapítani mint sz...a fűben, mert bár látja, hogy anyukája kikészít minket, nem mer mellénk állni. És sok hasonló probléma lehet, aminek semmi köze a fogamzásgátlóhoz.
Viszont azt aláírom, hogy sose tetszettek a feminin férfiak, lehet az is az oka, hogy sose szedtem fogamzásgátlót.
Állítólag a férfiak elnőiesedésének egyik oka, hogy a nők fogamzásgátló hatása alatt választanak párt és ezzel a feminin férfiak szaporodását segítik elő. Mondjuk magamból kiindulva, ha én szednék is hormont, nálam ez úgy működne, hogy csak akkor szedném, ha lenne jelöltem, tehát előbb alakulna ki a vonzalom és csak akkor kezdeném magam hormonokkal tömni, ha van esély az ágyba jutni. De nálam ez nem ment soha túl könnyen. Ettől függetlenül szerintem sok nő nem ágyról ágyra jár és nem tömi magát feleslegesen fogamzásgátlóval, csak ha van kiért, emiatt én kétlem, hogy tényleg a fogamzásgátló miatt kellenek a nőknek a feminin pasik. Szerintem inkább azért, amiért sok pasi menekül a jó nőktől: tudják, hogy csak ideig-óráig maradna úgyis mellettük és keresnek inkább valakit, akit nem kell állandóan félteni.
Progeszteron tartalmú spirál és csak ösztrogén pótlás bőrön keresztül? Lehet egy kérdést megérne. Önmagában ösztrogént pótolni nem lehet progeszteron nélkül, mert méhtestrákot okoz.
De mitől alacsony az ösztrogén szinted? És mégis mennyire? Fsh nem magas mellette? Menzeszed rendben van?
Az alsó határértéken van, az orvosok azt mondják jó ez, de a hajam közben nagyon hullik, és a menzeszem is nagyon kevés és világos lett.
Voltam endokrinilógosnál és nőgyógyásznál is, ezt javasolták:(
Nagyon jó válaszok érkeztek, köszönöm, mindenkinek megy a pipa!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!