Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
25-30 éves korban gyerek nélkül együtt élnek, ki hogy osztja be a házimunkát ? Főleg a főzés erdekelne...
Ki csinálja , milyen gyakran ,vagy inkább rendelés ? Az is érdekes dolgoztok e vagy a nő háztartásbeli?
Nincs rossz válasz vagy negativ, csak érdekel másoknál hogy megy.
" vagy a nő háztartásbeli?"
Ezt úgy kérdezed, mintha gyakori lenne, hogy fiatal, gyerektelen nő nem dolgozik.
A barátom 19 éves kora óta a szüleitől külön élt albérletben. Fizették neki az albi szobát, amíg tanult. Ez mellett 100+ km-re él a családjától, ritkán is látogat haza. Ezért elég jól megtanult magáról gondoskodni, főzni, takarítani. Nincs ezekkel gond emiatt.
25/N, 28/F
22L és 23F, 3 éve együtt, 45 nm-es albérletben lakunk fél éve, mindketten 9 órás munkarendben dolgozunk.
Takarítás :
- ő mos, tereget (ez kb heti 2x)
- én porszívózok és fürdőt takarítok (ez heti 1x, de ez ugye időigényesebb, jobban szeretem én csinálni)
- mosogatást 2 naponta csináljuk, egyszer ő, egyszer én
Ágyhúzás, ablaktakarítás, portörlés közösen.
A pultokat, asztalokat én heti 2x áttörlöm fertőtlenítővel, de ez 2 perces munka, nem is érzem "házimunkának".
Főzni együtt szoktunk, általában hétvégén. Ez azért van, mert hétközben mindketten eszünk bent a munkahelyen és vacsorára hideget szoktunk enni otthon, pl rántotta, szendvics, műzli ilyesmi. Nagyritkán ha kívánjuk akkor hétközben is összedobunk valamit.
Ilyenkor egyikőnk főz, a másik alá dolgozik. Ezt váltogatjuk, hogy mindketten beletanuljunk, mert mindketten először lakunk külön a szülőktől és még van mit tanulnunk. :)
Eleinte volt ebből feszkó, de így most szuper harmónikus, én is azokat a feladatokat csinálom amiket szeretek, meg ő is. De bármire megkérem, segít szívesen, ahogy én is.
"Több ilyenről is tudok. Pl ahol a nő épp tanfolyamra jár vagy nem talál állást."
AZ nem háztartásbeli, hanem tanuló vagy munkanélküli éppen. Ilyen férfiakból is ugyanúgy van.
A háztartásbeli az, aki arra rendezkedik be és nem is akar munkát keresni se most, se később.
Nem egészen. Akit tudok pl 29 eves és heti kétszer jár tanfolyamra. Ez nagyon nem a tanuló kategória.
De munkát nem tud vallalni mellette mert nem engedik el.
Sok élethelyzet lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!