Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ez már zaklatásnak minősül?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez már zaklatásnak minősül? Hogy kezelnétek ezt az egész helyzetet?

Figyelt kérdés

Elég bonyolult helyzet. Még tavaly október elején megismerkedtem egy férfivel, aki első perctől nagyon szimpatikus volt, kedvesnek tűnt, ahogy egyre többet beszéltünk rájöttem, hogy belsőre is tökéletes. Mármint nyilván nekem. Ő is azt mondta, hogy elsőre belém esett, egész nap én járok a fejében stb.

Na de aztán jött a pofon: gyereke van. Nekem ez kapásból kizáró ok, nem jövök össze gyerekes férfival. Ezt a megismerkedés után kb 1 hónappal később mondta csak el, ez már eleve nem tetszett, lehetett volna első perctől őszinte.

Elmondta, hogy 2,5 évig volt együtt az exével, aki véletlen (vagy kevésbé véletlen) fogamzásgátló mellett terhes lett. Ő nem akarta, de az exe ragaszkodott hozzá és egyedül döntött a megtartás mellett. Megmondta neki, hogy oké, fizeti a gy-t, mert kénytelen, de többet ne várjon, ő nem akarja ezt a gyereket. A lány most 4 éves, eddig kb 4x látta, mert az ex folyamat zargatta vele, hogy de igen is látogassa, foglalkozzon vele. Párszor engedett neki, utoljára tavaly év végén látta a kislányt fél órára, mert az exe megjelent a házánál a gyerekkel együtt.

Miután én mondtam, hogy köztünk nem lesz semmi, utána megállíthatatlanul írt hónapokig, hogy higgyem el ő nem akart gyereket, az exe rákényszerítette, de eddig sem tartotta a kapcsolatot a lánnyal, ezután sem fogja, ő csak engem akar, velem akar lenni stb stb. Kb 3 hónap írogatás után, február elején "be adtam a derekam" és mondtam, hogy jó, tegyünk egy próbát, de értse meg, nekem nincs szükségem arra, hogy minden hétvégénk arra menjen el, hogy menni kell láthatásra, programozni kell a kislánnyal, folyamat az ex-xel kell kommunikálni stb.

Én tiszteletben tartom, ha valakinek van gyereke és hogy ez ezzel jár, de mivel én saját gyereket sem akarok, így nekem ez nem kell, ezért is nem ismerkedtem soha gyerekes fickóval. Lényeg a lényeg, február óta együtt vagyunk, a karantén nagyrészét együtt élve töltöttük, nagyon jól kijövünk, minden jó.

Erre az ex megtudta, hogy összejöttünk és egyenesen engem kezdett el facen zaklatni, hogy miattam nem megy látogatni a párom a lányát (holott előtte se ment) és micsoda szemét vagyok, így-úgy. Letiltottam, majd kamu profilról is írogatott, utána meg páromat kezdte el folyamat hívogatni, hogy igen is kötelessége foglalkozni a gyerekkel és én rossz hatással vagyok rá, dobjon ki meg ilyenek. Ez megy egy ideje, néha leáll, aztán megint kezdi, nekem már kezd a hócipőm tele lenni, hiába osztottuk ki, semmi foganatja.

Kérdésem, hogy ezzel már lehet feljelentést tenni a rendőrségen? Mert szerintem ez már baromira nem normális kategória. Hogy lehet ezt kezelni? Mit csinálna a rendőrség, esetleg volt/van valakinek ebben tapasztalata?

2020. okt. 29. 13:17
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Azzal, hogy leírom a tényeket+a véleményemet, még nem mentegetem, nem is érzem ennek szükségét. De így kerek a történet.

A kérdés viszont eleve nem az volt, hogy elhagyjam-e őt vagy sem, ill. nem is az, hogy kinek mi a véleménye a páromról. Én nem tartom rossz embernek őt amiatt, mert nem hagyja magára erőszakolni az apa szerepet. Egy gyereket senkire nem lehet ráerőltetni, szerintem ez elég egyértelmű, ennek ilyen formában értelme sincs.

Egy gyermeket akarni kell, megette a fene, ha valakire úgy kell rátukmálni. Ahogy eleve két ember közös döntése kéne legyen a gyerekvállalás. Én azt nem érzem fairnek, hogy akarata ellenére az exe megszülte a gyereket, most pedig ő van lehordva, amiért nem tud ezzel a helyzettel mit kezdeni. Ő előre megmondta, hogy nem fog részt venni a gyerek életében, az ex ennek ellenére megtartotta, amihez joga van, de ha neki joga volt ehhez, akkor a férfinak is legyen joga a szabad döntéshez.

Na mindegy, ez túl lett tárgyalva, mindenki azt gondol, amit akar, nem kell megegyezzen a véleményünk, ennyi.

Ja és nem pontoztalak le. Senkit nem pontoztam.

2020. okt. 29. 15:40
 12/13 anonim ***** válasza:
69%

Én abszolút nem ítélem el nő létemre a kérdező párját.

Az exbarátnő pontosan tisztában volt azzal, hogy a kérdező párja nem akarja ezt a gyereket, az elején közölte, nyílt lapokkal játszott. Ráadásul nem csak ezt a gyereket nem akarta, hanem úgy alapjáraton sem akar. Egy nőnek ezt könnyű kivitelezni, ha egyáltalán nem akar gyereket és mégis terhes lesz, fogja magát és elmegy abortuszra. Na és a férfi? Oké-oké védekezzen, de ez a kettő össze sem hasonlítható, a nőnek a védekezés után is van joga dönteni, a férfinek nincs. Főleg, ha arról volt szó, hogy a nő szedi a gyógyszert vagy ha védekezés mellett csúszott be. A nőnek itt még mindig van joga döntést hozni. És a férfinek? Nincs! Senki le sem tojja azt se, ha esetleg akarta volna, mert a nő teste, ő dönt. Ha meg fordítva van, a nő akarja a férfi nem, akkor meg egy utolsó szarkupac a pasi, ha nem vállalja.

Azt vettem észre, hogy minden esetben a férfi van kihozva szarnak. Ha a párja terhes lesz, de ő nem akarja és nem vállalja az apa szerepet, akkor utolsó szarszemét. Ha a nő nem akarja a gyereket, a férfi pedig ragaszkodik, hogy de már pedig az az ő gyereke is és ő akarja, akkor azért szarszemét, mert ne akarjon már a nő helyett dönteni vagy ha nem is hordják le, de magas ívből letojják, hogy ő szerette volna a gyermeket.

Adott ez a helyzet, ahol egy védekezés mellett becsúszott, nem kívánt, nem tervezett terhességről van szó, amiről az „apajelölt” első perctől megmondta, hogy nem akarja. Még az is feltételezhető, hogy a nő direkt hagyott ki gyógyszert, ráadásul a kérdező párja még pluszba gumit is húzott, de akkor meg bizalmatlansággal lett megvádolva, így „csak” a 99%-os hatékonyságú bogyóra hagyatkozott. Nem hinném, hogy emiatt meg kéne kövezni, neki is egy élete van, amit gyerek nélkül akar/t élni, nem arról van szó, hogy tervezve összehoztak egy gyereket, majd ő se szó, se beszéd lelépett. Én is úgy gondolom, hogy ha egy nőnek joga van a gyerek sorsa felől egyedül dönteni, akkor a férfiaknak is adasson meg az a lehetőség, hogy eldöntse, részt kíván-e venni a gyerek életében. Oké, én értem, hogy a gyerek semmiről nem tehet, de akkor sem erőszakolható rá senkire sem az, hogy apa legyen. A gyerekvállalás közös döntés (kéne legyen), mi értelme annak, hogy egy eleve gyereket nem akaró, apának nem való férfire ráerőszakolják a babát, hogy nesze, szeresd. Ez nem így működik.

Kérdező, ez már szerintem is simán zaklatás, nem 100-as a nő, nyugodtan menjetek a rendőrségre. Sok sikert!

2020. okt. 29. 16:11
 13/13 anonim ***** válasza:
Mi lett?
2021. okt. 8. 23:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!