Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tudok továbblépni és megbocsátani a megbocsáthatatlant a páromnak, mikor valahol még szeretem?
Vannak dolgok, amiken nem lehet csak úgy túllépni.V
alami elszakadt. Ott belül, ahová csak nagyon keveseket engedsz be: ahol a legőszintébb, legtisztább érzéseidet kaphatja meg az a néhány kiváltságos ember, akit igazán közel engedtél magadhoz. Azok, akiket a teljes bizalmaddal megajándékoztál, vállalva ezzel a kudarc kockázatát. És legtöbbször van is legalább egy olyan ember, aki a bizalmaddal visszaélve a kockázatot valósággá formálja.
Bíztam és szerettem – aztán elbuktam és összetörtem. Düh, szorongás, keserűség vagy teljes bezárkózás a reakcióm ilyenkor jó eséllyel. Megtört a bizalmam, a kapcsolatba vetett hitem, és a másik ember iránti érzéseim tükrében méltatlannak érzem a helyzetem. Csak nézek ki a fejemből értetlenül, a fájdalommal pedig nem tudok mit kezdeni, ezért cipelem tovább magammal.
Várom, hogy a másik ember majd megváltozik. Vagy úgy érzem, hogy soha nem fog megváltozni, és ezért mindig gyűlölettel, haraggal, vagy mélységes szomorúsággal a szívemben gondolok rá.
"Valami elszakadt. Ott belül, ahová csak nagyon keveseket engedsz be"
És akkor itt abba is hagytam az olvasást.
Mit szeretnél megbocsátani neki?
"... valahol még szeretem"
"mindig gyűlölettel, haraggal, vagy mélységes szomorúsággal a szívemben gondolok rá"
Most akkor szereted vagy gyűlölöd?
Sehogy.
Amikor már ezt érzed a kör bezárult, te elengedted. Ragaszkodnál, mentegetnéd, hagynád, hogy hitegessen, ha akarnád. Semmi dolgod vele, csak letisztázni magadban, hogy nincs miért szeretned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!