Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Közös kassza nem működik mi a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Közös kassza nem működik mi a megoldás?

Figyelt kérdés
Én a fizetésem mindig számlára kapom, párom pedig kézbe. Jelenleg nincs munkahelyem így amit örököltem pénzt azt költöm. Míg dolgoztam hol ő fizetett hol én, mikor hogy, ez nem volt probléma. Viszont mióta örököltem egy kevés pénzt azóta elvárja, hogy mindent én fizessek. Már bánom, hogy elmondtam neki. Mondtam ezt neki, hogy ez így nem jó mert az összes pénzem odalesz erre azt mondta, hogy kérjek ha kell meg amúgy is előtte ő költött többet. Én szoktam boltba járni, csekkeket befizetni 3 hónapja mindent én. Vettünk új mosógépet, klímát persze mindent ebből a pénzből. Én eleve úgy képzeltem el a közös kasszát, hogy hónap elején egy dobozba vagy valamibe tesszük a fizetésünk és mindenki kivesz belőle amennyi kell vagy közös számlára kapjuk a fizetést. 1 éve élünk együtt, én vagyok a nő. Én gondolkozok rosszul hogy látjátok?

#Közös kassza, párkapcsolat,
2020. júl. 4. 15:27
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
34%
Csak halkan jelzem, hogy jogilag, nincs ilyen, hogy kidobom az élettársam, majd utólag perlem lakbérért.
2020. júl. 4. 17:01
 22/26 anonim ***** válasza:
73%
Olyan sincs, hogy lakom valahol ingyen, veszek ezt-azt, majd utólag perlem ez-azért.
2020. júl. 4. 17:02
 23/26 anonim ***** válasza:
24%
A lényeg alinkelt cikkből: "Az élettársak együttélése során nem keletkezik közös vagyon, így amennyiben szétválnak, akkor az alapján kell osztozkodniuk, hogy ki mennyit adott bele mindabba, amit a kapcsolatuk alatt szereztek. Annyi jár egy félnek, amennyit a közösbe beletett, akár munkabér, vagy máshogyan szerzett pénz, de akár a közös háztartásban végzett munka vagy a közös gyermek nevelése formájában. Abból a vagyonból, amit az együttélés során az egyik fél szerez, a másik a szerzésben való közreműködés arányában részesedik."
2020. júl. 4. 17:04
 24/26 anonim ***** válasza:
75%
Világos utolsó, de ebbe a lakhatás is beletartozik mint természetbeli juttatás. Bizonyítani amúgy se nagyon tudja, hogy pontosan mennyi pénzt tett bele, de ha keménykedik, az ügyvédek úgyis elintézik. Emiatt nem főne a fejem.
2020. júl. 4. 17:06
 25/26 anonim ***** válasza:
... már csak azért sem, mert pont a kérdező is azon kesereg, hogy a pasi nem fizet semmit.
2020. júl. 4. 17:09
 26/26 anonim ***** válasza:
100%

Én nem tudom mit kell ezen problémázni.

Most akkor közös kasszán vagytok vagy sem??

Ha közös kasszán, akkor vagy adott összeget, vagy x%-ot a fizuból beletesztek minden hónapban mindketten, és azt költitek.

HA eddig nem így volt, és neked ez így nem tetszik, fogod magad leülsz és megbeszéled vele, hogy havi x összeget beletesztek a közösbe mindkrtten, és kész, amit vállalsz te is a megtakarításodból, amíg nincs munka, é ős ia a fizetéséből. A megtakarításod többi részét meg szépen lekötöd vagy félreteszed, ennyi.

Mit nem lehet ezen kivitelezni, most őszintén?

2020. júl. 4. 19:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!