Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Közös kassza nem működik mi a megoldás?
Figyelt kérdés
Én a fizetésem mindig számlára kapom, párom pedig kézbe. Jelenleg nincs munkahelyem így amit örököltem pénzt azt költöm. Míg dolgoztam hol ő fizetett hol én, mikor hogy, ez nem volt probléma. Viszont mióta örököltem egy kevés pénzt azóta elvárja, hogy mindent én fizessek. Már bánom, hogy elmondtam neki. Mondtam ezt neki, hogy ez így nem jó mert az összes pénzem odalesz erre azt mondta, hogy kérjek ha kell meg amúgy is előtte ő költött többet. Én szoktam boltba járni, csekkeket befizetni 3 hónapja mindent én. Vettünk új mosógépet, klímát persze mindent ebből a pénzből. Én eleve úgy képzeltem el a közös kasszát, hogy hónap elején egy dobozba vagy valamibe tesszük a fizetésünk és mindenki kivesz belőle amennyi kell vagy közös számlára kapjuk a fizetést. 1 éve élünk együtt, én vagyok a nő. Én gondolkozok rosszul hogy látjátok?
Mióta vagytok együtt? Milyen kapcsolat van köztetek (pl. házasok vagytok)? Mivel hirtelen mindent te fizetsz, beleértve olyan nagy tételeket is, mint egy új mosógép vagy klíma, elég egyértelmű hogy a párod a te pénzed költi. Ezek tényleg most kellettek mikor munkahelyed sincs? Elég érdekes hogy pont azután, miután tudomást szerzett az örökségedről.
Nagyon gyorsan megkéne ezt beszélni és elkezdeni nemet mondani, vagy rosszabb esetben akár lelépni onnan. Az hogy a közös kasszával kapcsolatban semmi sincs megbeszélve (oké hogy te elképzeled valahogy, te nála ez nem játszik), szintén elég sokat elárul a helyzetről.
2020. júl. 4. 15:37
3/26 anonim válasza:
Nem kellett volna elmondani, de mar mindegy. Honap eleje van. Kerd el a koltsegek 50%-at! Majd ha szepen elkoltotted az oroksegedet, megnezheted magad!
Surgosen talalj munkat, azt a penzt pedig tedd el..
2020. júl. 4. 15:40
4/26 anonim válasza:
Itt az ideje igazi Férfit keresned, aki szeret.
2020. júl. 4. 15:56
5/26 anonim válasza:
Az örökölt pénzed a különvagyonod, azt teszel vele, amit akarsz, de nyilván jobb nem elherdálni, sosem lehet tudni mikor jön jól amolyan vésztartalékként. Mi 1,5 éve vagyunk együtt, mindkettőnk fizetésének a 70%-a megy a közös bankszámlánkra, abbol fizetjük az albérletet, rezsit, étkezéseket, bevásárlásokat, tankolást, tehát a közös kiadásainkat. A fennmaradó 30% marad mindenkinek a saját bankszámláján, ezt költöm, ha ruhát, sminkcuccokat veszek, ha kozmetikushoz, fodrászhoz megyek, barátnőimmel megyek bulizni stb., tehát amiket csak magamra szánok, ahogy a párom is a saját pénzéből megy pl. sörözni a haverjaival, hobbiautójához ebből vásárol alkatrészeket.
2020. júl. 4. 15:57
6/26 A kérdező kommentje:
Én házam, örököltem. Felújításra kb én fizettem 1 milliót ő 400-500ezret, viszont ő csinálta az egészet. Élettársak vagyunk, nem házasok.
2020. júl. 4. 15:58
7/26 anonim válasza:
Vettél mosógépet és klímát a házadba és azt várnád hogy ezt ő fizesse? 😃
2020. júl. 4. 16:05
8/26 anonim válasza:
Azt ugye tudod, hogyha szétmentek akkor lógsz neki 400-500ezerrel?
2020. júl. 4. 16:06
9/26 anonim válasza:
Ébredj fel, egy herével élsz együtt, szó nincs közös kasszáról! Rengeteg megoldás létezik, de nálatok minden szinten te adsz bele. Az a minimum, hogy a rezsit, és a bevásárlást felezzétek.
2020. júl. 4. 16:09
10/26 anonim válasza:
Nem lóg neki semmivel, utolsó, a pasi lóg neki 18 havi lakbérrel minusz az 500K. Ha havi 30K-val számoljuk a lakhatást, akkor pont egálban vannak.
Kérdező egyrészt a légkondi, mosógép lakástartozék, így azt szerintem a te feladatod megvenni. A pasitól viszont kérj 30 ezret havonta lakhatásra.
Komolyan eszem megáll milyen pasik vannak amúgy. Nem szégyelli magát az ilyen?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!