Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Páromnak igaza van?

Figyelt kérdés
Párommal a megkérdezésem nélkül dönti el a családi programokat,mivel ő elvált ezért nekem az ő családja idegen.Már az is rosszul esik hogy meg sem kérdez jó lesz-e akkor menni,nem-e pont arra a napra esik a találkozó amikor egyszerre lennénk szabadnaposak. Az még ettől is jobban bánt hogy elvárja menjek én is vele,holott rendkívül rosszul érzem magam rokonai körében mert nekem ők idegenek.A saját családommal nem szoktam ennyi időt tölteni,mindenki éli a maga életét.Szerintetek páromnak meg kellene érteni hogy én nem akarok menni ilyen találkozókra,vagy nekem kellene őt megérteni és menni még akkor is ha annyira nem akarok hogy szinte fáj.
2020. jún. 26. 12:39
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Nem akarok ilyen kapcsolatban élni de szeretjük egymást.Nem szeretnék szakítani emiatt,szeretném ha párom megértene,de nem megy neki.Azt mondja természetesek az ilyen családi találkozások,náluk mindig is így volt.Illetlenség ha nem akarok menni mert hozzá tartozom.
2020. jún. 26. 14:32
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk általában fordítva van, én találom ki a programokat nőként, mert a barátom nem sokszor ötletel, veszekedtünk is emiatt nem is 1x, de beláttam lehet jobb is, hogy én. Úgy zajlik, h felvetem pl. Képzeld Jani, találtam egy szuper nyaralást yy helyre, megnézed? tetszik?

Megnézi és együtt döntünk.

Ha meg családi cucc, akkor szólok, hogy 2 hét múlva lesz anyukám szülinapja, elmegyünk ebédre? és olyankor mondja persze, vagy ő szól, h a papájának van pl névnapja és várnak minket is (nem élünk még együtt)

24 N és 28 F

2020. jún. 26. 14:43
 13/22 A kérdező kommentje:

Mi együtt élünk.Azt még kibírnám ha nekünk is csak ebédre kellene menni.

De párom családjánál az érkezés előtt vagy után órákig beszélgetnek,én azt sem tudom miről mert régi dolgok ezek.Csak ott ülök és szenvedek.

Adott esetben egész napos program.Óriási viták vannak emiatt,nem is gondoltam volna hogy ilyesmire rámehet egy párkapcsolat.Legalábbis a kapcsolat minősége mindenképp.Biztos hibás vagyok,de páromtól is a semmitől több megértést várnék.

2020. jún. 26. 14:59
 14/22 anonim ***** válasza:
73%

Hát próbállak megérteni, de nagyon rosszul kezeled a helyzetet.

A párod nagyon családcentrikus.

(Az enyém is ilyen. Gyakran van közös sütögetés nagynénivel nagybácsival tizen-huszon fős társaságban.)

Miért nem érzed jól magad a családjával? Nekem is kis családom van és nem volt jellemző ez a nagy összeül mindenki beszélgetni dolog, de a párom családja kedves velem, bekapcsolódok én is a beszélgetésbe.

Nem élhetsz életed végéig úgy komoly kapcsolatban, hogy ki akarod sajátítani a párod és csakis kettesben akarsz vele lenni. Örülj annak, hogy a családjának tekint akivel közös programokat szervez a nagy családdal együtt.

Szóval mi a probléma ezekkel az összejövetelekkel, hogy annyira kínszenvedések?

2020. jún. 26. 15:22
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Az én párom családjában is ez a szokás, hogy leülnek ebédelni utána meg órákig kell körben ülni és beszélgetni a semmiről. Mivel messze laknak, ezért minimum 2 napos program. Mi abban egyeztünk meg, hogy mivel az én családomban nem szokás mindenféle névnapra nagy családi összejövetelt csinálni, ezért ő nem várja el, hogy elmenjek vele minden hónapban 2 napra jópofiskodni. Évi 1-2x megyek a családjához vele, ez bőven elég. Nincs olyan, hogy ti összetartoztok ezért mint egy matrica rá kell ragadnod minden családi programon. Menjen egyedül te meg ráérsz karácsonykor meg nyaranta 1x elmenni, aztán kész. Próbáld megbeszélni vele, vagyis megértetni vele, hogy nálatok ez nem szokás ezért kényelmetlenül érzed magad, menjen egyedül. Ha ezt sem érti meg, akkor találj ki magadnak arra a hétvégére programot és mondd, hogy az miatt nem érsz rá, nyugodtan menjen nélküled. Anyósom mindig hív, ha a párom is megy, de általában kitalálunk valami kifogást, hogy nekem miért nem volt jó az a hétvége és teljesen bevált. Szerintem az teljesen érthető, hogy ha a saját tágabb rokonságodban nincs havi kötelező jópofizás, akkor más rokonságának sem akarsz részt venni ebben a szokásában.
2020. jún. 26. 15:28
 16/22 A kérdező kommentje:
Leginkább az a baj hogy úgy érzem rám senki nem kíváncsi abban a társaságban.Páromnak van két (18 és 20 éves) gyere,ők minden ilyen találkozón ott vannak együtt,akkor viszont mindenki rájuk kíváncsi,mindenkinek ők érdekesek,őket szeretik.Mintha én csak egy szükséges kellék lennék párom oldalán.Ha néha hozzám is szól valaki érzem hogy csak az illem kedvéért.Nem akarom olyanokkal tölteni az időmet akik nem szeretnek.
2020. jún. 26. 15:35
 17/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm 15-ös,nem is az a baj hogy párom családja bántott volna hogy nem megyek.Legalábbis én nem tudok róla.Párommal van a baj,neki az természetes hogy mivel hozzá tartozom illene mennem vele.Ő jól érzi magát velük,nem érti én miért nem tudom jól érezni magam.
2020. jún. 26. 15:38
 18/22 A kérdező kommentje:
15-ös milyen jó neked hogy a te párod megérti.
2020. jún. 26. 15:40
 19/22 anonim ***** válasza:
75%

A párom családjában is van egy ilyen barátnő. Az élettársa családcentrikus, a nőn viszont baromira látszik, hogy nem érdeklik se a mostohagyerekek, se a mostohaunokák, csak kínlódik meg nyalja a saját gyereke fenekét.

Nyilván így senkinek nem szimpatikus, nem szívesen beszél vele senki.

Lehet, hogy ha érdeklődőbb lenne és nyitottabb, akkor nem nézne rá senki ferde szemmel.

De egyszerű a válasz, ha nem akarsz menni, ne menj. A párod viszont hagy érezze jól magát a családjával, mert valószínűleg neki is kell a kikapcsolódás a szeretteivel, te meg teljesen elszigetelnéd.

2020. jún. 26. 15:42
 20/22 anonim ***** válasza:
46%
Miert all 2 hasznos valasz is 0%-on?
2020. jún. 26. 16:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!