Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ilyenből lehet probléma ?
Az ég szerelmére, nehogy hazudj!!!
Fentebb már többen megírták, hogy miért, én csatlakozom a nézetükhöz.
Vagy a lány elmondja a szüleinek az igazat, vagy eltiltják tőled. Vannak zsidó barátaim (is) és ismerőseim. Ha ortodox elvűek, akkor labdába se rúghatsz a lányukkal kapcsolatban. Egyik barátom (nem is volt ortodox) szó szerint ezt mondta nekem a feleségem jelenlétében: "Szeretlek Titeket, de azt nem engedném meg a gyerekeimnek, hogy veletek (értsd: nem zsidóval) házasodjanak." A barátság megmaradt, a nézetét tudomásul vettük és nem orroltunk meg érte.
Ne csodálkozzunk azon, hogy egyeseknek nem tetszik a más vallás, más nemzetiség, más testszín, más politikai meggyőződés stb.
Ők ilyenek, aligha változnak meg.
A lány szülei aligha változtatják meg a nézetüket. Ehhez nagy csodának kellene történni.
Ezek után vagy szétmentek a lánnyal, vagy a lány vállal téged, elköltözik a szüleitől, akikkel évekre (talán végleg) megromlik a viszonya.
#15,
ezeket nem tőlünk, hanem a lány szüleitől kellene megkérdezned!
Mi is (kivehető a válaszok nagy részéből) azt kérdezhetjük, hogy mi ez, miért szólnak ilyenbe bele.
Nem biztos, hogy ha szétmegy a fiú és a lány, akkor egy zsidó fiúval való házasságot ráerőltetnek a lányukra és főleg nem biztos, hogy boldogtalan lesz a lányuk azzal a zsidó fiúval, akivel összejön.
Elég jól ismerem az ortodox zsidók egyes megrögződéseit (életük szabályait) és tudom, hogy mennyire ragaszkodnak egyes dolgokhoz, írott és íratlan törvényeikhez, szokásaikhoz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!