Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti szakítanátok ezért vagy ok nélküli a félelmem?
Egy éve vagyunk együtt a párommal. Már majdnem az eleje óta együtt is élünk. Fél éve van egy kiskutyánk is, ami közös döntés volt (maga a kutya és a fajta is).
1 éves korában került hozzánk, nem volt nevelve, az oltásait is utólag kapta meg rendesen... A páromat néha nagyon felhúzta, üvöltött a kutyával, néha rácsapott a fenekére, ha bepiszkított, belenyomta az orrát. Ezt önmagában nem nevezném állatkínzásnak, de úgy érzem, ezek a dolgok egyre rosszabbak lesznek vele és velem is.
Ha veszekszünk és el akarok menni arrébb, mert nem bírom, ahogy kiabál velem, lefogja a kezem. Ha felhúzom nagyon, a falba üt. Szombaton a kutyus bepisilt megint, ő meg úgy belenyomta az orrát a pisibe, hogy már nyüszített. Utána felvette úgy, hogy belemarkolt két kézzel a bőrébe és üvöltött vele. Kivettem a kezéből és elmentem vele a wc-re. Utána odajött a párom sajnálkozni meg kifogásokat keresni, hogy mennyire felhúzta a kutya, meg hálátlan dög, két órával azelőtt vitte ki, semmi oka nem lett volna becsinálni. Mondtam neki, hogy nem így kell nevelni egy kutyát, de azt mondja, hogy szándékosan szemét vele a kutya és meg kell tanítani, hogy ki a "falkavezér"... No comment.
A sztori lényege, hogy nem tudom, mit tegyek. Anyukám szerint apukám is egy békés, szolid ember volt, mikor megismerkedtek. Pont, mint a párom. Egy szerény, kedves fiú, kevés baráttal, aki a légynek sem ártana... Aztán ilyen lett.
És félek, hogy a párom is most ebbe kezd átfordulni. Nagyon nehéz észrevennem, nem tudom átlátni a helyzetet úgy, mint az apámnál, nem tudom, mit gondoljak. Próbálom megérteni, próbálom arra fogni, hogy más természet de már úgy vagyok vele, hogy az ilyesmire nincs normális kifogás. Arra van, ha az ember felemeli a hangját. De erre nincs. Persze, mindig bocsánatot két, hát kitörölhetem a bocsánatával, ha a következő ilyen alkalommal maradandóan kárt tesz a kutyában vagy kezet emel rám ténylegesen...
Nem tudom, mit tegyek. Szeretem, de próbálok tisztán látni és időben észrevenni, hogy ne úgy járjak, mint apámmal. A lakás, amiben lakunk, az enyém, van keresetem, bármikor kitehetem, nem arról van szó.
Köszönöm szépen a válaszokat. Igazatok van... :/
Páran írtatok tanácsokat a kutyussal kapcsolatban, amikkel egyetértek és eddig is hasonlóan dolgoztam vele. Nagyon ügyes kislány egyébként, leszokott az ugatásról, tud jelezni, ha ki akar menni, megáll a zebránál, leül, ha szólok neki, nem kunyizik... Haladunk. :) Persze vannak néha balesetek, mint a múltkori, esős időben türelmesnek kell vele lenni, mert nehezen végez odakinn... Párom nem fogja fel ezt sajnos, a szemében a kutya ha megkap mindent és ki van cipelve 3x, akkor nem hibázhat, működjön óramű pontossággal. Szerencsére egyelőre meg sem fordult a fejemben, hogy gyereket akarjak, az lenne csak szép, ha vele csinálná ezt.
És sajnos úgysem látja be, hogy mi a helyzet, hogy a kutya szarik a fejére, ha én is ott vagyok. Rám hallgat, engem követ, ha választani kell, hogy kihez menjen oda, ha mindketten hívjuk. Persze ez méginkább bosszantja a párom... Mert szerinte én csak szeretem a kutyát, de nem nevelem...
Ha előtted ilyeneket csinál a kutyával, akkor szerinted miket csinálhat, amikor nem vagy ott?
Egyik ismerősömmel pont ez történt, a pasija titokban bántotta a kutyát, aztán egy szép napon a kutya kifutott előle az útra és meg volt a baleset. Aki egy állattal agresszív, az szép lassan az emberekkel is az lesz, egyelőre csak a falat veri, de hamarosan téged is fog. Ne várd meg, dobd ki a p*csba, főleg, hogy a te lakásodban laktok. Amikor szakítasz vele, akkor mindenképpen legyen nálad valami, amivel tudsz védekezni, pl paprikaspray. Ki tudja mit fog csinálni, ha kidobják...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!