Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Féltékenységet hogy lehet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Féltékenységet hogy lehet elengedni?

Figyelt kérdés
Féltékeny vagyok mert a páromnak lány barátai vannak, és mindig azt gondolom hogy el fogják tőlem venni vagy elcsábítják a barátomat, és egyáltalán nem bízok a lányokban, mert sosem tudni, hogy az a fajta e akit nem érdekel hogy a pasi kapcsolatban van e. Nehezíti a helyzetem az is, hogy nincs egy jó apa példám, mert anyukámat megcsalta, pedig anyukám megadott neki mindent ezért nehezen bízok meg, mert csalódnom kellett benne. Másrészt magammal is vannak problémáim (külső) de azon dolgozok. Ki hogyan engedte el ezt az érzést? Nagyon nem szeretnék mérgező lenni a kapcsolatra és változtatni szeretnék.

2020. máj. 1. 17:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Sokat javitana a helyzeten ha megismerned oket, es akkor az a remkem, hogy a pasidnak biztos szexbomba havernoi vannak, akik allandoan incselkednek - hamar leomlana. Ugyanis ha haverok, baratok ez meglatszik, es utana eszedbe sem jut majd roluk fantazialgatni.
2020. máj. 1. 17:40
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Először is ne a lányokra legyél pipa, felejtsd el őket - a párodra koncentrálj. Ha szeret téged, hűséges és van gerince, akkor mindegy ki hogy közelít hozzá, nem fog belemenni. Azt jelenti a bizalom hogy ezt elhiszed róla. Ha már itt bukik a helyzet, akkor vagy nem vele kell legyél, vagy eleve nem szabadna kapcsolatban lenned míg nem tudod ezt a bizalmi kapcsot felépíteni.

Megvan a bizalmi vonal, akkor innentől nem csalhat meg? Dehogynem, ugyanúgy bármikor jöhet a fájdalom. El kell fogadni hogy mindenkinek saját akarata van, azt csinál és úgy dönt ahogy ő akar. Az ő gyengesége lesz ha hátba szúr téged. A bizalomnak tehát megvan a nagyon súlyos ára, hisz hatalmas fájdalom jár az elvesztésével. Ilyen ez a játék ahogy szokták mondani. Majd a döntései után lehet azokat értékelni vagy aszerint hozzáállni, de míg ez nem történik meg, addig a lehetséges opciókon teljesen felesleges kattogni, mert nem fogod tudni normálisan megélni a jelent.

A többi amit csinálsz, az jó (a múltad és gyerekkorod értékelése, a félelmeid forrásának keresése, az önértékelési gondjaid javítása), de ezek nem rövid folyamatok, könnyen lehet hogy hosszú évekbe telnek. Segítségként nyugodtan keress szakembert, hogy jó irányba haladj.

2020. máj. 1. 17:47
 3/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat ☺️
2020. máj. 1. 17:54
 4/14 anonim ***** válasza:
82%
Én akkor tudtam elengedni a féltékenységet amikor már nem voltam belé szerelmes. Igaz, ezt ő érte el a sok bántással, de én azóta nem vagyok féltékeny. Sajnos nálam nem működik az elengedés ha tényleg szeretem.
2020. máj. 1. 17:57
 5/14 anonim ***** válasza:
31%
Gondolj bele hogy ezek a lány barátok gondolom előtted is meg voltak. Ha valamelyikel össze akart volna jönni akkor osszejott volna és most nem te lennél a párja.
2020. máj. 1. 18:45
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is az a legjobb megoldás ebben a helyzetben, ha bemutat a lányoknak. Ha van valami a levegőben, az nagyon levágós.

Én így tudtam meg, hogy az exem kavar a volt nőjével: meghívta a szülinapi bulijára, mondván, hogy majd meglátom, hogy nincs köztük semmi. Aha. Hát urasága tartotta magát, de szegény csaj alig tudta leplezni a zavarát. Oda se mert jönni nekünk köszönni, mikor ÉN léptem oda hozzá bemutatkozni, hebegett-habogott, rám se mert nézni, szomorúan nyomkodta a telefonját egész este, pedig az összes barátjuk ott volt... Úgy volt, hogy a buli után a barátomnál iszogatunk még, mit ad isten az exe gyorsan intézett magának fuvart, és lesütött szemmel elillant mint a kámfor. :D Kicsit gyanús volt, hogy szemmel láthatóan teljesen meghatotta a puszta látványom is.

Más részről, nekem a legjobb barátaim férfiak. Az egyik a barátnője nagyon féltékeny volt rám, mondtam is neki, hogy talán illendő lenne akkor összehozni minket. Miután a lány látta, hogy semmi nincs köztünk, nagyon jól összebarinőztünk, minden buliba hozta a haverom őt is.

2020. máj. 1. 19:11
 7/14 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy a bemutatás mennyire lenne jó, mert egyszer el akartam menni amikor kettesben találkozott egy régi lany barátjával (előttem ő volt a nagy szerelme, de a lány barátzónába tette)(amúgy ezt a lányt nagyon nem tudom elfogadni hisz a barátom halálosan szerelmes volt belé még ha nem is volt köztük semmi és a lány minden kérésére ugrott) és akkor még barátom volt kiakadva hogy én akarok lenni a harmadik kerék? Szóval őszintén szólva lehet jobb is ha nem talalkozok veluk..
2020. máj. 1. 19:24
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Én is a te cipőbdben járok, kérdező. A lánybarát az atyaúristen, én meg csak maradjak magamban :D Már nem is akarok nem féltékeny lenni, mert tudom, hogy van rá okom, és amint meglesz rá a lehetőségem, dobom a pasit, és felé se nézek többé.
2020. máj. 1. 19:33
 9/14 A kérdező kommentje:
#8 akkor szerinted kuka a pasi? Mert mondjuk mostanság állítólag nagyon keveset és ritkán beszélnek, és akkoris csak a barátom keresi és ír neki, szóval szerintem a barátomban lehet valami
2020. máj. 1. 19:41
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
#7: Te nem a harmadik kerék vagy, hanem a szamár a ló helyett. Felejtős a pasi, joggal vagy féltékeny arra, akit szeret. Sorry.
2020. máj. 1. 19:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!