Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek, ha a barátnőm megszégyenít a szomszédok előtt?
Nem képes köszönni nekik. Városból jött, ott ez náluk nem volt divat, itt viszont igen, és kinézik azt, aki nem köszön vissza. Itt nálunk az a szokás, ha valaki megjön és a szomszéd épp kint van a kertbe, odaköszön, vagy ha az úton találkoznak, vagy ha autóban ül az egyik akkor is odaint a másiknak. Mióta barátnőm itt van, és hazajövünk, én mindig átköszönök a szomszédnak, ő meg nem köszön. Mondtam neki, hogy ilyenkor illik köszönni, azt mondta, nem az ő szomszédja, neki nem kell jóban lennie vele. Majd én ápolom a jó viszonyt. Viszont ismerem az ittenieket, ki fogják nézni emiatt és bunkónak titulálják majd, és rólam is mit gondolnak majd, hogy ilyen barátnőm van... Nekem kellemetlen ez. Mit tegyek? Ti it tennétek?
F/32
Ennek is van határa szerintem. Ha elhaladunk egymás mellett, normális hallótávolságon belül van, akkor igen, köszönjünk, de nálunk a faluban, ahol felnőttem, az volt a "szokás", hogy ha valaki a kertjében, a kerítéstől messze csinált valamit, akkor minden arrajáró beordított neki, hogy "Csókolom", még akkor is, ha nem vagytok szomszédok, még csak nem is ismeritek egymást. Ez számomra tolakodó. Engem és a szüleimet is nagyon zavart, hogy ha pl a teraszon napoztunk, olvastunk, akármi, ami jó 20 méterre van az utcától és csak akkor látni rá, ha valaki konkrétan bebámult, akkor is mindig mindenki beüvöltött. Magánszféra kb nulla, ha kint vagy a kertben. Körbe is ültettük a kerítést bokrokkal.
Szóval itt részben meg tudom érteni a barátnődet.
"A valóság az hogy Budapest lakossága Magyarország 18%"
Igen, viszont itt ez a 18% állítja elő azt a rengeteg GDP-t (az ország jövedelmének a felét), amit aztán vidéken szét lehet oszani segíjként, hogy a faluban utána mindenkinek legyen munka helyett ideje köszöngetni, meg a másikat 'sztatni.
És még csodálkoznak a vidékiek, hogy mindenki kultúrálatlannak tartja őket, mikor beletolakszanak az ember képébe.
De érdekes az összes a végén fel akar jönni BPre, mert azért itt van mit csinálni, nem csak egymást nézzük egész nap
"“Mar megint itt volt a Peti (legyen ez a kerdezo) azzal a novel! Tudod, azzal aki sose koszon!” "
:D
Pedig, ha tudnák, hogy a kérdező párja az egyetlen izgalom az életükben az elmúlt 500 évet beleszámítva :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!