Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Egy barátság túlélheti azt,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy barátság túlélheti azt, hogyha az egyik fél beleesik a másikba?

Figyelt kérdés
Pl egy fiú és egy lány nagyon jó barátok, de idővel a lány vonzódni kezd a fiúhoz (a lánynak van barátja), a lány bevallja érzéseit, hogy kerülje a bonyodalmakat... a barátság egy ideig megmarad, de eltávolodnak... ennek mi lehet az oka a fiú részéről?
2010. júl. 23. 19:52
1 2 3
 11/30 anonim válasza:
Hát, én továbbra is azt tudom javasolni hogy beszélj vele, mert nekem úgy tűnik az itt a leírtakból hogy nem volt semmilyen konkrét lezárása a dolognak és "lógva" maradt ez az egész.
2010. júl. 23. 23:00
 12/30 A kérdező kommentje:
Úgy volt, h nem beszélünk többet, aztán mégis beszéltünk, mintha mi se történt volna, kicsit megváltozott, sokszor zavarban volt, de már nem irt, ahogy kértem... most már egy hónapja nem beszéltünk, de lehet ez igy jó, mert nem tudnánk megválni egymástól.. köszönöm a segítséged
2010. júl. 23. 23:11
 13/30 anonim ***** válasza:

"Egy barátság túlélheti azt, hogyha az egyik fél beleesik a másikba?"

Igen, azzal a feltétellel, hogy a barátság valós volt, és egyik fél sem tettette magát (ti. hogy igazából járni akart a másikkal, de kénytelen volnt "beérni" barátsággal).

"a barátság egy ideig megmarad, de eltávolodnak... ennek mi lehet az oka a fiú részéről?"

Szerintem ebben a leírásban az történik, hogy a fiú azt feltételezi, hogy a lány sosem volt a barátja, hanem járni akart vele, azért volt sokat a közelében. A fiút kiábrándítja, hogy a lány szerelmes belé és nem barátkozni akar. Egy másik magyarázat az, hogy a fiú fenn akarja tartani a barátságot, de egy kicsit távolodik, hűti a viszonyt, hogy mégegyszer ne forduljon elő olyan "baleset", mint korábban. Tehát érdekelt marad a barátság fenntartásában, de kicsit lazítja.

2010. júl. 24. 00:35
 14/30 anonim ***** válasza:

tegnap 21:40

A párkapcsolat nem "több", mint a barátság.

A párkapcsolat és a barátság két különböző dolog. Az egyikben pl. fontos szerepe van a szexuális vonzalomnak, a másikban kisebb. Az egyik az időnkénti kellemes együttlétekre irányul, a másik a huzamosabb együttélésre. És még van egy sor különbség. Az alma nem "több", mint a körte, a szőlő nem "több", mint a szilva, a macska nem egy "jobb" kutya, a papagáj nem egy "modernebb" veréb. A párkapcsolat sem "több", mint a barátság.

Egy férfi és egy nő között lehet párkapcsolat, lehet barátság, és lehet párkapcsolat ÉS barátság is egyszerre. Az itt tárgyalt esetben az az érdekes, hogy kezdetben van egy barátság, ehhez hozzáadódik egy párkapcsolat, majd a párkapcsolat bukása után a barátság is leépül. Ennek a valószínű oka az, amit föntebb leírtam.

tegnap 23:11

Most meg az a gyanúm az alapján, amit ekkor írsz, hogy a fiú részéről sem biztos, hogy őszinte volt a barátság, hanem ő is párkapcsolatot akart építeni, de nem mert lépni. Aztán amikor a lány lépett ezügyben, akkor a fiú csalódott, elmaradt az élmény a várakozásaitól, és most az egész kapcsolatot megunta. Ez is lehetséges.

2010. júl. 24. 00:42
 15/30 A kérdező kommentje:
Azt csak ő tudhatja igazán, hogy mi is az oka ennek...lehet sosem fogom megtudni, de talán jobb is igy..sajnálom, hogy elvesztettem egy barátot, bár nem tudom, hogy annak nevezhető-e. Majd alakulnak a dolgok..köszönöm, hogy segitettetek.
2010. júl. 24. 09:50
 16/30 anonim válasza:

"Most meg az a gyanúm az alapján, amit ekkor írsz, hogy a fiú részéről sem biztos, hogy őszinte volt a barátság, hanem ő is párkapcsolatot akart építeni, de nem mert lépni. Aztán amikor a lány lépett ezügyben, akkor a fiú csalódott, elmaradt az élmény a várakozásaitól, és most az egész kapcsolatot megunta. Ez is lehetséges."

VAAAGY a srác nem akarta tönkretenni a lány jelenlegi kapcsolatát és ezért nem lépett. A barátság meg azért szűnhetett meg, mert (gondolom) a csaj még mindig a pasijával van és így ez azt sugallja, hogy a lány nem mondott igazat az érzelmeivel kapcsolatban. (bár ebben az esetben a pasi is eléggé mulya lehet amiért nem lép és mondja meg a frankót :))

2010. júl. 24. 23:13
 17/30 A kérdező kommentje:
A lány csak annyit mondott, hogy vonzódik a fiúhoz, nem azt, hogy elfogja hagyni érte abarátját, és ezt nem is kérte a fiú... de a barátság megmaradhatott volna, de nem igy alakult.
2010. júl. 25. 11:16
 18/30 anonim ***** válasza:
Ismerős helyzet, nálunk a fiú esett belém.Addig nem is figyeltem meg jobban, a korával sem foglalkoztam, csak a személyiségét imádtam.Most már szinte undorodom tőle, mert 22 éves létére engem, 16 éves akar és nem bír leszállni rólam.Már nyűg a hátamon, vagyis a válasz NEM
2010. júl. 31. 18:36
 19/30 anonim ***** válasza:

Ha vonzódik egy lány egy fiúhoz, akkor onnantól kezdve az már nem barátság.

Fiú és lány között 3 esetben beszélhetünk barátságról:

1. ha egyik fél sem érez vonzódást a másik iránt

2. ha már éltek párkapcsolatban korábban egymással, és úgymond a szerelem átalakult barátsággá, sok ilyen van

3. ha testvérként vagy apaként néz a lány a fiúra, mert ugyebár rokonhoz sem érez testi vonzódást az ember lánya.

Szerintem te nem csak egyszerűen vonzódsz ehhez a sráchoz, hanem bele vagy esve, mint maci a málnásba!

Ilyenkor az lenne a normális, ha véget vetnél a mostani kapcsolatodnak és azzal a sráccal lennél együtt, akibe szerelmes vagy, mert szerintem azért távolodott el tőled a srác, mert nem akar közéd és a párod közé állni, és ez így helyes! Ha fiú lennék és ha egy olyan lány vonzódna hozzám, akinek van párja, akkor egyértelműen én is megszakítanám vele a kapcsolatot, ha nem hagyná ott értem a mostani pasiját, mert az olyan kapcsolatnak nincs semmi értelme, ha csak vonzódást érzel a srác iránt, közbe meg a pasiddal vagy!

24/N

24/N

2010. júl. 31. 18:40
 20/30 A kérdező kommentje:
De ha a fiú barátságot akar, akkor hogy legyek vele? sehogy..., ezért irtam h a barátság megmaradhatott volna..
2010. júl. 31. 18:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!