Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagyon félénk, önbizalomhiányos lány vagyok és ez mindenkinek lejön akárhogy palástolom. Sokszor kihasználtak emiatt srácok, mert tudták hogy én vagyok a "kedves szomszédlány" kategória aki úgyse fogja megbántani őket. Mit tehetek?
Hogy érjem el hogy több legyen az önbizalmam és nőként kezeljenek ne csak olyanként aki mellett jó vigasztalódni?
Van rajtam kb 10kg plusz, hosszú a hajam és nem öltözködöm szexisen. Ezzel is lehet probléma?
Szeretném hogy a mostani barátom ne csak ellegyen velem hanem odalegyen értem.
Én pont az ilyen lányok mellett tudok leginkább önmagam lenni mert álltalában őszinték, kedvesek. Mivel nekem is van enyhe introveltált illetve önbizalomhiányos állapotom viszonylag könnyen megértjük egymást az ilyen lányokkal. Sajnos nagyon nehéz ilyen lányt találni a "vadonban" viszont akit ismertem eddig pont hasonló cipőben jártak mint te hogy csak kihasználják őket. Vagy pedig annyira visszahúzódók hogy félnek a srácoktól/kapcsolatoktól is.
Én mindenféleképpen azt tanácsolom neked hogy ne változz. Maradj önmagad mert ha másnak akarsz tűnni mint ami vagy akkor eltűnik a világból egy "lélek" és csak szerepet játszol majd. Öltözködj úgy ahogy neked tetszik, tedd azt amit te helyesnek látsz. Maradj ÖNMAGAD!
Csak egy dologra figyelj. Ha összejössz egy sráccal ne hagyd hogy rögtön az ágyban kössetek ki. Küzdjön meg érted! Vigyen randikra, mutassa ki hogy érdekled és előre szögezd le hogy te neked nem a szex a lényeg, komoly kapcsolatot szeretnél és akkor majd ki fognak esni az olyan srácok akik csak elhitetnek veled minden szépet és jót.
Pontosan ezt tanácsolom a mostani párodhoz is. Ne engedd hogy rögtön ágyba vigyen mert már annyi csalódáson leszel túl hogy lelkilek szét fog szedni téged. Azt meg senki nem érdemli meg!
Remélem tudtam segíteni nem csak prédikálni szerettem volna pedig eléggé olyan feelingje van. :/
Mindenkinek megvan a párja a nagyvilágban, ne siess sehova! Aki tényleg melléd tartozik majd türelmes lesz hozzád!
Egy reménytelen srác. :P
Ugye tudjátok, hogy az introvertáltságnak semmi köze se a félénkséghez, se az önbizalomhiányhoz?
Az introvertáltnak nincs önbizalomhiánya, nem is fél, hanem a figyelmét a külső világ helyett belül tartja.
Attól, hogy féltek, nem lesztek introvertáltak.
Sőt, egy introvertált egyáltalán nem is fél, mivel belül tartja a figyelmét, ezáltal felismeri önmagában a félelem értelmetlenségét. Jézus, Buddha...stb Ezek az emberek voltak introvertáltak.
Rátok csak a tudatosság hiánya jellemző, de nem vagytok introvertáltak.
Nincs ilyen sajnos hogy pár gyakoris tanácstól megjön az önbizalmad, a szabópéteres motivációs tippek a valóságban nem működnek. Magas önbizalmat akkor érez az ember ha a maga szempontjából sikeres, kompetens, vonzó, bízik a képességeiben, iteleteben, tudasaban, érzéseiben. Ennélfogva ha belül bizonytalan vagy hiába próbálsz pozitív mantrakat vagy hasonlókat magadra erőltetni, belülről úgyis szétesik az egész. Megfelelő önbizalmat csak megfelelően stabil karakterre lehet építeni.
Két dolog szükséges az önbizalomhoz:
- Ha a múlt kudarcaibol táplálkozik ezekkel szembenézni és feldolgozni őket a ragodas és szégyen helyett. Ehhez ajánlott pszichológus/coach.
- Ha a jelen allapotbol fakad akkor azon kell változtatni. Zavar a felesleg? Add le. Zavar a hajad? Válassz trendibbet. Gondold át mi az ami zavar és mitől erezned magadat jól és menj arra.
Mi az oka az önbizalomhiányodnak? Nem vagy elègedett magaddal? A külsőddel? Ha olyan van, amin tudsz változtatni, pl. a túlsúly, akkor tedd meg. Figyelj oda az ètkezèsre, sportolj valamit, az sose árt. Amin még nem igazán lehet javítani, azt fogadd el. Olyan vagy ès kèsz. Igazából itt az egèsz azon áll vagy bukik, hogy te mennyire fogadod el saját magad. Ha te jól èrzed magad a bőrödben, elhiszed, hogy èrtèkes ember vagy, akkor egèszen más kisugárzásod lesz.
Nem kell ehhez cicababának lenni.
Ès ami nèg nagyon fontos, a párkapcsolatokban is, de az èlet többi területèn is, hogy ne legyèl "szolgalelkű". Ezalatt azt èrtem, hogy legyenek neked is elvárásait a másik fèllel szemben. Ne az legyen, hogy te mindent megteszel, csak hogy megfelelj, cserèbe meg morzsákkal beèred. Amit te nyújtasz, azt várd visszafelè is. De ehhez is az kell, hogy bízz magadban, legyen önèrtèkelèsed.
Én nagyon szeretem a páromat ahogy az eddigi összes barátomat is szerettem őszintén. De mintha ő is meglátta volna bennem ezt a szomszédlány viselkedést. Ki akarok ebből lépni. De nem tudom hogyan
Változtattam a hajamon hogy szebb legyen de nem izgatta annyira
Eljártam edzeni de az sem izgatta annyira
Szerintem nem vagyok könnyenkapható és értékes lánynak tartom magam de nem annyira értékeli. Jól esne ha néha kifejezné hogy értékel. Ezentől még rosszabbul érzem magam és méginkább belecsúszok a félénk önbizalomhiányos viselkedésbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!