Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Influenza esetén sértő ha a párod nem akarja elkapni?
A barátnőmnek mindent megteszek, gyógyszerért megyek, levest főzök, mindenben kiszolgálom. Mosok, takarítok, viszem a kutyáját. Csak feküdnie kell. Magas láza van, influenzát mondott az orvosa. Köhög, stb. Nagyon fontos időszak van a munkámban, nem lehetek beteg. Kiköltöztem a nappaliba aludni, fertőtlenítem a kezemet és arcmaszkot hordok. A párom szerint ez rendkívül sértő, szégyelljem magam hogy leprásként kezelem szerinte. Súlyos, legyengült immunrendszerű emberekkel is dolgozom, nem fertőzhetem meg őket és most nem is hiányozhatok a munkából!
Tényleg akkora “szemétláda” lennék ahogy hív engem most emiatt? Muszáj lenne nekem is elkapni az influenzát szolidaritásból? Ez lenne az igazi szerelem? Amúgy fura vagy nem, de az tömegközlekedésen is arcmaszkban vagyok és a boltokban is. Miért kockáztassak?
Azt is vedd figyelembe, hogy szarul van - gyötri a láz, biztos fáj is neki, nem hagyja aludni, és minden nyalánkság.
Én például sosem sírok a filmeken, de lázasan egy sima gyerekmese szomorúbb részénél rázott a zokogás.
Nem gondolkodik olyan ésszerűen, mint ahogy egy egészséges, jó közérzetű ember tenné.
Nem mondom, hogy igaza van, és hogy szép dolog volt amit tett - de érted.
Szerintem elég ostoba a barátnőd.
Az orvosok se hordjanak maszkot, ugye?
Bocs de a barátnődnek elég hülye a hozzáállása. Teljesen érthető ha nem akarod elkapni. Pláne hogy ha elkapod akkor ketten fekszetek otthon betegen, hát az fantasztikus lenne..
A külön alvást se értem miért olyan nagy probléma.
Egyrészt általában véve is a külön alvás pihentetőbb (nem véletlen alszanak sokan eleve külön) de ha beteg akkor meg TELJESEN rendben van hogy külön alszotok.
Nem is értem... ha én beteg vagyok, a legkevésbé vágyok arra hogy valaki ott legyen mellettem, ilyenkor szeretek egyedül aludni, plusz a masikat se akarom megfertőzni.
Ez hiszti.
Természetesen igazad van, hogy külön alszotok. Ha viszont legyengült immunrendszerű személyekkel dolgozol, akkor nagyon ajánlott az oltás felvétele már novemberben. Neked így ingyenes. De oltva sem kell puszizkodni meg együtt aludni a barátnőddel, mert úgy túl sok vírust kapsz el, esetleg megfertőződhetsz.
Talán jövőre oltsátok a barátnődet is, akkor nem lesz ilyen probléma.
Más a válasz a kérdező kiforgatott kérdésére és a valódi problémájára.
Szemétség-e nem lebetegedni a pároddal együtt? Nem.
Szemétség-e úgy kezelni, mint egy leprást? Igen.
Mi betegen is együtt alszunk, csak akkor nem, ha zavarnánk a párunkat éjszaka köhögéssel/tüsszögéssel/orrfújással. Nyilván ez a mi döntésünk. Nem puszilkodunk meg nem dörgölőzünk a másikhoz ilyenkor, de azért gumikesztyűt és maszkot nem veszünk fel, ha egy légtérben vagyunk.
Szóval nem mindegy, hogy tényleg azt várja-e, hogy együtt nyomjátok az ágyat betegen, vagy csak hogy ne rakd steril szobába. A gyakori kézmosás például ennek ellenére is fontos dolog.
Én is igyekszem ilyenkor távol maradni a páromtól - őt viszont nem zavarja, ha valami nyavalyám van.
Mindig az lesz a vége, hogy magához édesget, és meggyőz hogy az ő ölelése gyógyító hatású, és hogy nem érdekli ha véletlenül elkapja :)
(nézzétek, a mocskos szerelmesek... :D)
De lényeg ami lényeg: ő még sosem kapott el tőlem semmit.
Szóval ha az immunrendszeredet karban tartod, és ilyenkor meg is erősíted, akkor elvileg nem lesz baj.
Moss alaposan kezet, és akkor fertőtleníts, mielőtt a gyenge immunrendszerű emberekkel foglalkoznál.
Ha jól tudom, az arcmaszk nem nagyon véd téged mások betegsége ellen; inkább arra való, hogy a saját bacijaidat ne köpködd szét másoknak.
Javítsatok, ha nincs igazam.
Azért fura, hogy valaki a 21. században nem hiszi el, hogy az influenza fertőző betegség. Mondjuk Semmelweissnek is nehéz volt bebizonyítani, hogy a gyermekágyi láz fertőzés, amit a piszkos kéz és más eszközök terjesztenek... De azóta már látjuk mikroszkóppal a baktériumokat, elektronmikroszóppal a vírusokat, értjük a DNS szerkezetét, és az ember járt a világűrben, és a fertőző betegségekről már az általános iskolában tanul mindenki.
Persze, hogy nem mindegy, milyen az ellenállóképességed, az se mindegy, milyen kórokozókkal találkoztál már életedben, de hogy őszintén azt gondolja valaki, hogy nem számít, tartósan egy légtérben van-e a köhögő, tüsszögő beteggel, csókolózik, közös evőeszközt használ-e vagy nem, azért azon csodálkozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!