Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom nem törődik a kutya egészségével?
Figyelt kérdés
Az élettársam egyáltalán nem foglalkozik azzal, hogy a kutyának mi lenne a jó. Egyrészt csirkeallergiája van, így nagyon oda kell figyelnem még a tápok összetevőjére is, végre sikerült egy olyat találnom, amivel semmilyen tünetet nem produkál a kutya. Másrészt mivel egy picike súlytöbblet van rajta, ezért próbálom minél egészségesebben etetni. A párom ezekkel mit sem foglalkozik. Állandóan rákérdez, hogy most akkor neki adhatja a csirkének a porcát, hiszen az csak apró dolog, állandóan a maradék főtt ételt akarja neki adni, mindig mondom neki, hogy nem lehet. De ő újra és újra próbálkozik, én pedig újra és újra elmondom neki, hogy miért nem lehet. Már kifejtettem, hogy ez mennyire ártalmas a kutyának. Nem kaphat semmilyen csirkét. Egyszerűen képtelen megérteni. Vettem már egy csomó olyan jutalomfalatot, amit adhat neki, de mégis ezekkel a dolgokkal erőszakoskodik. Egyszerűen már nem tudom, hogyan magyarázzam el neki, hogy NEM LEHET! Mit tegyek, mit mondjak már neki? Szarik az állatorvos véleményére is, marhára elegem van ebből, mert nagyon szeretem a kutyám, családtag, nem akarok neki rosszat és nem tudom elképzelni miket adhat neki, ha éppen nem vagyok otthon.?
Nem jó kategóriában van a kérdésed, itt nem a kutyával, hanem a pároddal van probléma.
Vagy fogyatékos, vagy szimplán hülyének néz és nem hiszi el, hogy allergiás a kutya, vagy gonosz és leszarja a kutyádat.
Egyik sem túl szerencsés.
2020. jan. 21. 09:25
2/18 anonim válasza:
Vidd el a párodat is az állatorvoshoz és mondja el neki, hogy mit szeretne adni a kutyának enni és, hogy eheti-e.
2020. jan. 21. 09:44
3/18 anonim válasza:
Nem lehet véletlenül, hogy ő más "állattartási kultúrát" ismer, mint te és azért nem érti? Én ilyen értetlen emberekkel csak azok között találkozom, akiknek mondjuk gyerekként a szülei láncon tartották a kutyát, moslékkal etették és mégis jó sokáig élt. Az ilyenek úgy vannak vele, hogy ha ez Morzsinak is jó volt, soha semmi baja nem volt (mert hát orvoshoz nem vitték, hogy megmondja mi baja), Morzsi is simán ette a csirkecsontot, akkor biztos a másik kutyának sem lesz semmi baja tőle, csak te aggódod túl.Főleg akkor, hogyha ráadásul neked ez az első kutyád.
Az ilyen embereket szerintem még az orvos sem tudja meggyőzni, neki meggyőződése, hogy neki van igaza, ettől függetlenül szeretheti a kutyát, csak nem fogja megérteni, hogy miért kell jobban odafigyelni rá.
2020. jan. 21. 10:26
4/18 anonim válasza:
Nem vagyok az a fajta, aki mindenre azt írja, hogy "menekülj", de most kivételt tennék. Nem azért, mert az élettársad nem foglalkozik a kutyával, hogyne foglalkozna hiszen nem bántja, tömné. Azért, mert szemmel láthatóan korlátolt, értetlen buta tök. Hosszú távon fog még kellemetlen perceket okozni.
2020. jan. 21. 10:29
5/18 A kérdező kommentje:
Szereti ő is a kutyát, jól bánik vele, csak ezzel az egy dologgal van a baj. Nem ő az első kutyánk, de az előző kutyussal nem volt ilyen jellegű gond. Állatorvos neki is elmondta, hogy mi a helyzet, mit lehet és mit nem.
2020. jan. 21. 10:36
6/18 anonim válasza:
Én biztos, hogy nem tudnék egy ilyen értetlen, korlátolt valakivel hosszú távra tervezni. Egyszerűen falnak megyek a butaságtól és ha valamiért mégis kénytelen vagyok elviselni (rokon, akit nem válthatok le, munkatárs, stb) akkor előbb-utóbb nekem jelentkeznek testi tüneteim az idegesség és a kényszer hatása miatt.
Egyszerűen nem hiszem, hogy a párod az élet más területén okos és értelmes lenne, így nem értem, hogy miért vagy még mindig vele, de te tudod!
2020. jan. 21. 11:07
7/18 anonim válasza:
Most képzeld el, hogy születik egy gyereketek, aki mondjuk gluténallergiás. El ne hidd, hogy a gyerekre jobban tekintettel lenne. Arra is azt mondaná: hagyjál már, hülyeség. Mikor a gyereketek hetenként kórházba kerülne, és látnád, hogy a párod miatt van, és nem hajlandó változni, mit tennél?
2020. jan. 21. 11:37
8/18 anonim válasza:
Az is lehet, hogy az intelligenciaküszöbét nem ugorja meg ez a csirke-dolog. Szimplán nem elég értelmes, hogy ezt felfogja.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!