Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Jogos "elvárás", hogy segítsek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogos "elvárás", hogy segítsek az exbarátnőjének?

Figyelt kérdés

Szóval jelenlegi páromnak volt egy sokeves kapcsolata, akivel a mai napig tartja a kapcsolatot. Most a nőnek lett egy komolyabb egeszségügyi gondja és megkereste a párom, hogy segítsen neki dokit találni, mivel ő is kórházban dolgozik, de nem közvetlen eü. pozícióban. Na én viszont igen, komolyabb a kapcsolati tőkém ezen a téren sokkal, mint a páromnak. Most meg lettem kérdezve hajlandó vagyok-e segiteni. Persze, ha nem akkor önző vagyok. Az viszont nem tetszik, hogy minket piszkál ezzel. Mondtam neki, nélkülem nem mentek semmire mivel páromnak ugye nincs olyan ismertsége mint nekem.

Kicsit számomra abszurd ez a kérés. Ti mit gondoltok?

2020. jan. 14. 21:33
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
86%

#6, csak azért mert nem ellensége még nem várható el tőle, hogy szívességeket tegyen idegeneknek vagy bárkinek.

Az exbarátnőnek itt kapásból van 3 lehetősége:

1. Visszamegy a háziorvosához, megpróbálja rendezni a viszonyt és megkéri, hogy utalja be.

2. Ha ez nem megy vagy nem is akarja, akkor válthat bármikor háziorvost, szabad orvosválasztás van

3. Kifizeti a pénzt magánorvosra, aki kb napokon belül fogadja (ha nagyon súlyos volna a dolog, akkor gondolom, ez nem is volna kérdés)

2020. jan. 14. 21:46
 12/35 anonim ***** válasza:
73%
Most komolyan ha súlyos, akkor kifizetem azt a pénzt... Mégis csak az egészségem
2020. jan. 14. 21:48
 13/35 anonim ***** válasza:
64%

Hát bocs, de szerintem marhára önző vagy. Most neked mibe kerülne segíteni? Ez kb. alap normális emberi viselkedés, hogy ha valakinek tudok segíteni úgy, hogy az ráadásul nekem nem kerül olyan marha nagy erőfeszítésbe, akkor megteszem.

Orvos vagyok, nálunk tök alap, hogy olyan évfolyamtársaktól kérünk néha segítséget, akivel kb. a köszönésen kívül semmi kontakt nem volt az egyetemen. Nekem is volt már, hogy segítséget kértem másoktól és tőlem is kértek már. Nekem nem nagy erőfeszítés, miért ne tenném meg?

Egyáltalán miért fájna neked, ha segítenél?

2020. jan. 14. 21:54
 14/35 anonim ***** válasza:
97%
Ha az onkológiara var segíts neki légyszi.
2020. jan. 14. 22:08
 15/35 anonim ***** válasza:
100%

nyilván nem kötelességed és nem is lehet elvárás, ő neked senkid, gondolom nem is ismered

nem haldoklik, nem te vagy az egyetlen esélye, mert el tud menni háziorvoshoz (mindegy, hogy összevesztek, attól még az orvos el fogja látni a munkáját vagy ha nem, el tud menni másikhoz) vagy ha olyan komoly, a magán utat is biztos megoldaná valahogy

nem tudom milyen mértékű és jellegű segítséget várnak el, de ha csak annyiról van szó, hogy ajánlj neki egy jó orvost, az tényleg nem kerül neked semmi energiába se, ezt egy idegenért is megteheted

a te döntésed persze, de ha amúgy nem megterhelő a dolog, a barátod kedvéért megteheted akkor is, ha most pont az exéről is van szó

2020. jan. 14. 23:07
 16/35 anonim ***** válasza:
11%
Biztos nem segítenék egy vadidegen embernek.
2020. jan. 15. 00:09
 17/35 anonim ***** válasza:
57%

Hát ha én segítséget kérnék a páromtól, és ő felcsapná az orrát kivagyiságból, hogy hát csak azért se, majd én megmutatom, akkor nagyon nagyot csalódnék benne.

Nyilván nem fogsz segíteni, üvölt az írásodból a lenézés, hogy milyen nagyra tartod magad, és inkább harapnád el a saját torkod, mint hogy telefonálj egyet. Szóval nem is értem minek tetted fel a kérdést. Nem, nem kötelességed segíteni senkinek, még a saját anyádnak sem, de ettől nem leszel kevésbé kicsinyes és szánalmas.

2020. jan. 15. 00:32
 18/35 anonim ***** válasza:
37%

A Te döntésed,hogy segítesz-e vagy sem. Mint elvárás,biztos nem mozdítanám a kisujjam sem. Kérés lehet,parancs vagy elvárás nem.

A másik része a dolognak,mi a biztosíték,hogy nem hoz kellemetlen helyzetben annál az orvosnál,ahova beajánlod és Rád hivatkozva megy? Ott is csinál egy balhét és később ha egy számodra fontos embernek szeretnél segíteni,nem tudsz,mert elment már az a lehetőség..

Persze,persze segítsünk embertársainkon,de pro-,és kontra mérlegelés nem árt,főleg ha nem kérés hanem elvárás a segítség. A párod exe ,igazából ő számodra egy ismeretlen személy,akkor ezzel az erővel a boltosnéni is elváhatja,hogy sos ingyen CT-re berakasd.

2020. jan. 15. 05:42
 19/35 anonim ***** válasza:
30%
Igen előző, "biztos" betegen az a rejtett szándéka, hogy botrányt csapjon a rendelőben és ezzel kompromitálja a kérdezőt. Esetleg lequrassa magát a dokival. Istenem... Lám már meg is született a kifogások kifogása. Elég csak erre hivatkozni.
2020. jan. 15. 09:06
 20/35 anonim ***** válasza:
70%

Jaj már... nem tudjuk mi az a betegség.

Ha tényleg fontos lenne, mondjuk egy daganat ct akkor jogos, azt mondom segíts neki. De ha pl csak hasfájás miatt előjegyezték valahová és hisztizik akkor elküldeném a fenébe (mindkettőt)

Nem is olyan rég láttam egy hasonlót egy baráti társaságban, a csaj terhes lett (pár hetes) és volt dokinál. Az meg azt mondta neki, hogy csináltassa meg a fogait mert sok mindenre kihatással lehet. Erre este fél 10kor kezdett el telefonálgatni mindenkinek pánikolva hogy azonnal lássák el valaki szerezzen fogorvosi protekciót mert a gyerek a gyerek jajajajaj..

Szóval erősen mérlegelném mi is az a probléma.

2020. jan. 15. 09:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!