Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek erről a helyzetről?
Egyetemista koromban jöttem össze barátommal. Ekkor az esetek többségében ő fizetett, ha mentünk kajálni pl.Ez az időszak pár hónapig tartott.Elkezdtem dolgozni egy jó ideje és azóta mindent én fizetek kb.Éttermekben többször otthagytam 9000 forintokat.Ha elmentünk bárhova én fizettem a szórakozásunkat+benzint+kaját ha ettünk is.Elég sok pénzem elment már így.Ez az egész kb. 8 hónapja tart,hogy én fizetek mindent.Ő dolgozik de hitelei vannak(mostmar 3 összesen de nemsokára 2 marad) és elvileg emiatt nincs pénze sosem.Pár napja voltunk bevásárolni es ott beakart ülni kajálni és mondta h kér ezt azt és én erre ránéztem csúnyábban.Erre ő elviharzott a parkolóba és mondta hogy felfordult a gyomra tőlem!!! Hogy èn milyen ember vagyok, hogy sajnálom.De mostantól külön kasszán leszünk és én nem fizethetek neki semmit meg ő se fog nekem.Most őszintén azért mert valakinek párja van automatikusan kell mindent fizetni helyette,ha neki sosincs pénze?
22/L
A 30asnak igaza van.
Egyébként én sosem hánytorgatnám fel a kaja kérdést, nekem ez valahogy érzékeny téma (ezt nem sértésnek szánom). Amíg van és lehet, addig az étel nem szemrevethető dolog, persze ésszerű keretek között (én inkább siettem volna haza, csapni egy főzőcskézést: sosem értettem a bevásárlás közbeni kajálás szokását, és ezt megint nem sértésnek szánom :).)
Nálunk sem ment a külön kassza, bár a közössel nem is próbálkoztunk, élből elutasította a pasi (de elvárta volna anno, h a 10 misis hitelénél vállaljam a kezességet, amit visszautasítottam és végül nem vett fel...)
A pénzügy mindig kényes dolog, de le kell ülni megbeszélni, hogy milyen úton szándékoztok elindulni, ami mindkettőtöknek megfelelő, ha hosszú távon gondkoztok a kapcsolattal. És ehhez ő is kell, vastagon, mert ugyebár nem lesz neki sem mindig hitele..
Persze, persze, értem én. :)
Ha tényleg szeretnél többet ettől a kapcsolattól, akkor üljetek le beszélni. Ha nem hajlandó változni, vagy tenni érte, akkor szépen mondd meg neki, h ez így neked nem jó és köszönjetek el egymástól.
#13 és #30 vagyok:
Mindazt amit itt leírtál neki is mondd el. Mivel tényleg kényes téma lesz, főleg, hogy egy férfiról és (a) pénz(é)ről van szó és valószínűleg sértésnek és támadásnak veszi majd, így azzal nyiss, hogy: nem szánod annak! Majd szép lassan érvelj azzal, hogy erre a pénzre, amit helyette fizettél(most nem a kajáról van szó, hanem a benzin-hitel-és-nagyobbtételek) neked is szükséged van. Ha ezt el tudja fogadni, az azt jelenti, hogy szeret, s fontos neki, hogy boldog legyél... De ha ezek után is támadásnak veszi és inkább felháborodik, akkor valszeg tojik arra, hogy te mit hogyan szeretnél, csak saját maga fontos.
Ezek után már látni fogod, hogy mi a helyes döntésed!
Mi nem mondhatjuk meg helyetted, hogy hogyan dönts, csak segítünk elindulni és reméljük, hogy végül jól jössz ki belőle. Ez jelenthet bármit, ami által te már jobban érzed majd magad. :)
Az utolsó két kapcsolatomban én se tudtam tiszta vizet önteni a pohárba, de nagyon hasonlóan éreztem néha magam, mint te. Pasiként persze kicsit "természetesebb', de néha tele volt a tököm a nyilvánvaló egyoldalúdággal.
De az én exeim legalább nem idióták voltak.... nyaralás hitelből??? Aztán még elmegy piára: nagyon a legalja.
Nem fog tudni változni, bármit beszéltek meg.
Ha külön laktok, egyáltalán mire a közös bevásárlás?
Esetleg javasolj egy közös kasszát 20-20 ezerrel, és addig költsétek közösen (!) míg kitart. A hitelét meg autóját oldja meg maga.
Bocsánat ha félreérthetően írtam nem iszik hálistennek,képletesen írtam,hogy elette és elitta meg elszórakozta meg vett jópár elektronikai eszközt belőle,amikre nem volt szüksége pl 65 ezres tv kihangosító,hangszóró.
Szerintem sem fog változni a helyzet hiába beszélek vele... fizetne ő ha lenne miből csak sosincs pénze.Ezzel nem tudok mit kezdeni. Akárhányszor pofát mertem vágni pl mikor az 50ezret kérte óriási balhè lett ès én volram minden szarnak elhordva...mintahogy a legutóbbi kajálásnál amit írtam hogy már az 1000-redik alkalom kb.Az elején boldogan fizettem mindent(miután elkezdtem dolgozni)jólesett, hogy viszonozhattam amit az kapcsolatunk kezdetén rám költött egyetem alatt.Aztán nagyon elment a dolog csak az èn irányomba már jó ideje kb 8 hónapja csak én fizetek mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!