Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Meg lehet bocsátani őszintén?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Meg lehet bocsátani őszintén? Érdemes?

Figyelt kérdés
A barátommal már két hónapja hullámvölgyben vagyunk és hiába vannak jobb napok, utána megint veszekszünk. Stresszes mostanában a munkahelyünk, tervezzük a váltást is, de időbe telik és hazaviszünk az idegeskedésből. Persze, nem lehet mindent a munkára fogni. Nemrég kiderült, hogy a barátom hazudott nekem. Nem nő ügy, de egy nagyon fontos dologban. Utána megintcsak. Csalódtam benne, mint férfiban. Azt hittem, ő ennél erősebb és egyenesebb jellem, de rá kellett jönnöm, még elég gyerekes és ez kiábrándító. A baj ott van, hogy együtt élünk és tulajdonképpen nagyon jól meglennénk. Sokat beszélgetünk, egy hullámhosszon vagyunk és van köztünk kémia is. Szakítani ezek miatt nagyon nehéz lenne, de mégsem tudok megbocsátani. Márpedig valamelyiket muszáj lesz választani. Mondtam neki már, hogy szerintem próbáljuk meg egymás nélkül, de ő ezt elutasítja, sőt, kéri hogy ne hagyjam el, mert szeret és mindent megoldunk higgyem el. Egyébként belátom, én is hibás vagyok, sokszor én is ronda dolgokat vágtam hozzá. De ennyi veszekedés után van esély, hogy őszintén megbocsássunk és megmentsük a kapcsolatot??? Néha azt érzem, egyszerűbb lenne szakítani, de amúgy meg vannak olyan tulajdonságai, amelyek miatt meg még mindig szeretem és néha nem is látom nagy dolognak más bajokhoz képest, ami miatt mi kerültünk völgybe.
2019. nov. 26. 12:51
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Így elég nehéz véleményt mondani, hogy nem tudjuk azt a konkrét dolgot, amit nem tudsz neki megbocsátani. Hullámvölgyben nálunk is többször felmerült a szakítás, de kitartottunk, és mindketten küzdöttünk és változtattunk - úgyhogy lehetséges. Megbocsátani meg nehéz, de ha képes változtatni, ill. dolgozik azon, h kiengeszteljen, akkor az meg tudja könnyíteni a dolgokat. (persze csak ha nem valami egetrengető dolog történt-pl.megcsalás)
2019. nov. 26. 13:24
 2/4 A kérdező kommentje:
Megkérdezhetem mióta vagytok együtt? Mennyi idő, mire a csalódáson túljut az ember és meg tud bocsátani? Nagyon neki vagyok keseredve.
2019. nov. 26. 13:31
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
A megbocsátás nem a másik felett gyakorolt kegy. Hanem a saját lelki terhed letétele. Csak és kizárólag rajtad múlik, mikor teszed ezt meg. Egy teljesen egyszerû döntés, hogy Te most elengeded a haragodat, sértettségedet. Meglátod, sokkal jobban leszel tôle. Utána eldönthetitek, akarjátok-e folytatni a kapcsolatot.
2019. nov. 26. 14:56
 4/4 anonim ***** válasza:
56%
Ha valaki hazudik és csalódom is benne, nem maradok vele. Kémia lesz mással is, aki egyenes.
2019. nov. 26. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!