Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Barátnőm felsőfokú angol...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Barátnőm felsőfokú angol vizsga mellett nem érti az angol nyelvű filmeket?

Figyelt kérdés

Már sokszor észrevettem hogy nem akar angolul filmeket nézni. Mindig tiltakozik. Felsőfokú a vizsgája belőle, gyakran dicsekedik is vele, veszekedéskor a fejemhez szokta vágni hogy én nem is beszélek nyelveket. Amikor megvédem magam, hogy de, akkor elkezdi hogy mutassam be róla a papíromat. 1 évig voltam USA-ban cserediák és Apám családjának a fele ott él, többször nyaraltunk náluk, sokszor gyakorlom velük a nyelvet. Suliban is végig angolul tanultam. A munkámban nem kell a nyelvvizsga, mivel saját vállalkozásom van!

Gyakran veszem észre hogyha mégis angolul nézünk valamit, akkor soha nem nevet a poénokon, ha visszamondok valami jó szöveget, akkor értetlenül néz. Viszont utána ha magyarul megnézzük a filmet újra, akkor szétröhögi magát azokon amiken előtte nem nevetett. A cselekményről is amikor beszélünk nem szól nagyon hozzá, majd amikor kijön a magyar szinkron akkor a kedvenc filmje lesz! A munkájában írásban használja csak az angolt, de azt jól tudja, ez biztos!

Létezik hogy felsőfokú mellett nem érti az angol beszédet? Múlt évben volt velünk az USA-ban de végig a rokonaim beszéltek meg én is amennyit mertem (kicsit szégyellős vagyok még idegenek előtt beszélni) de a barátnőm meg sem szólalt szinte végig csak magyarul. Amikor kérdezett tőle a kiszolgáló, akkor is a nagybátyám válaszolt mert csak nézett kukán. Azt szerette volna tudni a csaj, hogy kér-e fahéjat a kávéra?

Miért nem vallja be ha nem tud rendesen angolul? Nem szégyen az, én se nagyon merek beszélni, írni meg szinte egyáltalán nem. A beszédet viszont kiválóan értem. Találkoztatok már ilyennel?

2019. nov. 17. 21:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
2%
Nem brit angolt tanítanak a sulikban, hisz alapból nincs brit angol, hacsak nem a BBC angolt értjük ez alatt. De ott sem az van, hogy aki londoni, az úgy beszél mind, mint Stephen Fry. És ugye a sulikban sem szép angolosan ejtenek ki a tanárok.
2019. nov. 17. 23:11
 12/17 anonim ***** válasza:
51%

Létezik sajnos, főleg pont a beszéd értelmezésében. Szédületesen rossz a nyelvtanítás színvonala az iskolákban. Gyakran a fejemet fogom, hogy milyen kiejtést tanítanak. (Tudod ez, amikor valaki erőlteti azt, ahogyan az anyanyelvi beszélők - szerinte - torzítják a nyelvet és így a végén egy olyan kiejtést tanít meg a gyereknek, amit sem egy magyar sem egy anyanyelvi nem ért meg...)

Olyan is van, hogy csak egyféle kiejtést/nyelvezetet tanítanak, ezért sokan vagy csak az amerikait vagy csak a brittet értik (és akkor a gyöngyszemekről, mint az ausztrál vagy a skót ne is beszéljünk). Könnyen lehet, hogy a barátnőd csak a britt kiejtést érti, ezért nem tudja eredeti nyelven nézni az amerikai filmeket, illetve ezért nem tud megszólalni Amerikában. Viszont ez nem befolyásolja a munkáját, amihez ha jól értem csak írni/olvasni kell tudni angolul.

Az viszont nem szép, hogy a veszekedéskor a fejedhez vágja, hogy neki van nyelvvizsgája, neked meg nincs. Én tuti visszavágnék valami olyasmivel, hogy sokra megy vele, ha egy kávét nem tud kérni... A filmezés meg azért ultra gáz, mert ha bevallaná, hogy nem érti, akkor nézhetnétek (angol) felirattal és előbb-utóbb megtanulná értelmezni a kiejtést is.

Szerencsére már egyre több helyen inkább a nyelvtudásra kíváncsiak és nem a nyelvvizsgára (a felsőfokú nekem is csak felvételi pontszámítás miatt kellett, amúgy soha nem kértek róla igazolást). Apukám mesélte, hogy egyszer titkárnőket interjúztatott és mindenki hozta a jobbnál jobb nyelvvizsgáit, de kevesen tudtak tényleg angolul, ezért végül azt csinálta, hogy kitalált egy szituációt, ami egy titkárnővel gyakran előfordul (főnök épp házon kívül van, külföldi kliens telefonál, a titkárnőnek el kell mondania, hogy vagy hagyjon vele egy üzenetet, vagy hívja vissza X óra múlva, amikor már az irodában lesz). A jelöltek kb felének ez nehézséget okozott - kérdem én, akkor mi értelme van a nyelvvizsgának? Na mindegy, ez már nem tartozik a válaszhoz, csak elkezdtem gondolkodni ezen...

2019. nov. 18. 07:08
 13/17 anonim ***** válasza:
29%

Én pont fordítva vagyok, a srác dicsekedett, hogy ő középszinten tud angolul. Egy idő után gyanús lett, hogy nyelvtanilag helytelen kifejezéseket használ. Kitöltöttem vele egy nyelvvizsgás szintfelmérőt, nem érte el a szintet. Aztán váltott arra, hogy ő középszinten beszél angolul, mert tud folyamatosan sokmindent mondani(csak helytelenül)..Szerintem ez nem valódi tudás, én is megérteném, ha magyarul azt mondják”én kér tej nyit hűtő”, de nem gondolnám úgy, hogy tud magyarul.

Szerintem akkor számít a jó beszédkészség, ha tudsz helyesen beszélni. Előtte kell a nyelvtan. Azt gondolom nem kell mondanom, hogy amcsiknál ők is utálják, hogy sokan a saját nyelvükön sem tudnak helyesen megszólalni..

A kiejtés a legkevesebb, finomhangolás, ha van szókincsed, nyelvtanod, beszédkészséged.

Egyébként a filmekhez brutális szókincs és jó kihallás kell, nekem a magnó jól ment, te mindenhol abból szoktak a leggyengébbek lenni. Nehéz megérteni annak, aki keveset hallja és mellé keveset fordítja. Legjobb példa a gyerek erre, aki először hall idegen nyelvet. Egy reklámban énekelték, hogy “i like to do it do it” magyarul szépen beszélő gyerek ezt hallotta”ájjáju sui sui”.

Meg az is számít, mikor vizsgázott a csaj, a tudás kopik, ha nem használják.

Szerintem egyébként mindketten elbuknátok egy nyelvvizsgán most.

2019. nov. 18. 08:12
 14/17 anonim ***** válasza:
49%

Én is ugyanilyen vagyok, van felsőfokúm, de egy kukkot nem értek a filmekből, ha angolul nézem. Nekem speciel a hallásommal van gond, nem az angol része nem megy, hanem egyszerűen nem értem, hogy milyen szavakat mond a szereplő. (Magyar beszédet is nagyon nehezen értem, de mégis könnyebb összerakni, hisz az anyanyelvem.)

Plusz nehezítés, hogy a filmekben nagyon sokszor motyognak, morognak, suttognak.

Szóval nagyon max meséket nézek angolul, és azokat is alig értem.... közben simán olvasgatok tudományos cikkeket, és teljesen jól értem. Van ilyen.

Angol feliratot szoktam nyomatni a filmekhez, úgy tökéletesen értek mindent. :)

Vagy másik példa, ismerősöm csinált még x+1 éve nyelvvizsgát, de azóta nem használja a nyelvet, már alig tud megszólalni. (Átérzem, nekem is direkt kell erőltetnem az angolt, hogy ne sorvadjon el.)

Ez szerintem egyáltalán nem ritka.

2019. nov. 18. 14:40
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Igen, elképzelhető. Nekem is van felsőfokú nyelvvizsgám, ha nem használnám rendszeresen a nyelvet, akkor nekem is elkopna valamennyire a tudásom. Arról nem is beszélve, hogy szerintem a nyelvvizsgák, meg úgy általánosságban a magyar oktatás nem feltétlenül arra készít fel, hogy az életben hogyan használd az adott nyelvet.

Az viszont elég gáz, hogy a fejedhez vágja, hogy neked nincs nyelvvizsgád.

2019. nov. 18. 18:01
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer egy youtuber lány mesélt erről a jelenségről.

Felsőfokú nyelvvizsgája volt, üzleti felső fokú nyelvvizsgája is, de mikor Amerikába ment nem értett semmit, mert konyha nyelven nem tudott, így inkább csak csöndbe volt, és a közös mozizós napra nem is ment, mert úgy volt vele, hogy minek fizessen a mozijegyre, ha úgy sem ért semmit.

Mesélte, hogy ő amikor már x éve volt kint Amerikába, akkor is volt tőle jobb, és egyfajta válságot is megért, de aztán sikerült a helyzeten változtatnia. Mesélte, hogy akik kint dolgoznak Amerikába a munkaeligazító napon látszott a lányokon, ha a 20%-át megértette akkor jó.

Szóval a felsőfokú nyelvvizsga nem konyha nyelvi alapokat ad.

2019. nov. 20. 11:19
 17/17 anonim ***** válasza:
Hát én filmekből tanultam, szóval... nem tudom, milyen az, amikor csak a tankönyv angolt ismeri az ember.
2019. nov. 20. 11:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!