Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Egy idő után miért nem becsüli...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy idő után miért nem becsülik már a nők az egzisztenciát és a normális társat/párkapcsolatot?

Figyelt kérdés

Ezt a kérdést az exem ihlette, és megannyi férfi ismerősöm/barátom akik hasonló cipőben jártak mint én.

Durván fél éve hagyott el a barátnőm egy 5 éves kapcsolat után. Mint kiderült egy munkanélküli link srácért. A hétvégén fél év után felkeresett egy "szia hogy vagy?" üzenettel.

Természetesen pár üzenet váltás után leráztam mivel tudom hogy mire ment volna ki a játék.

Rájött hogy rosszul döntött (már nincs együtt azzal akiért elhagyott), és szerette volna ha újra melegítjük azt a bizonyos töltött káposztát. Körbe röhögtem aztán le is tiltottam.

Azt tudni kell hogy én mindent megettem a kapcsolatunk alatt amit csak lehetett. Szinte minden hétvégén mentünk valahova kikapcsolódni (mozi, vacsora, rendezvények stb.) évi 1x minimum volt külföldi nyaralás (nem kell nagyra gondolni, horvát tengerpart, vagy osztrák Alpokban síelés-szánkózás)

Mindig próbáltam a kedvében járni, kis meglepetésekkel, vagy egy romantikus saját készítésű vacsorával. Persze mint minden kapcsolatban itt is voltak konfliktusok, de ezeket megoldottuk és mindig sikerült kompromisszumra jutnunk.

Szóval nem volt utalás arra, hogy ő elfog hagyni egy másik munkanélküli 30+ éves férfiért, aki az anyjával lakik és negyed annyi "jót" nem tud neki biztosítani mint én.

Nem is ilyennek ismertem, teljesen érthetetlen volt ez számomra hogyan történhetett meg.

Szeretném ha nem értenétek félre, itt nem a pénzről beszélek hanem az emberi értékekről, a törődésről, és legfőképp arról a párkapcsolati (élet)minőségről amit hatalmas energiaráfordítás árán lehet csak manapság biztosítani.

Mint írtam egy sok barátom is járt már így, hogy egyik napról a másikra elhagyta a barátnője (volt akit a felesége) egy stabil egzisztenciából egy kilátástalan kapcsolatba. Aztán pár hónap után megbánva a tetteiket mikor már "kiélték" magukat szeretnének vissza telepedni a stabil közegbe.

Mintha egyik napról a másikra bekattannának a nők és eluralkodna rajtuk a párzási ösztön, mindent eldobva ész nélkül érthetetlen döntéseket hoznak.

Nem általánosítok, de eddig rajtam kívül 4 ilyen esettel találkoztam a környezetemben.

Nyilván eddig az motivált egy párkapcsolatban, hogy oda tegyem magam amennyire csak tudom, örömet okozzak hogy boldogok legyünk mind a ketten, próbáljam a maximumot kihozni ebből a rövidke életből.

Viszont most már 2x is meggondolom kire fogom az energiám pazarolni és jövőmet építeni.

A kérdés még mindig adott: miért nem becsülik a jót?

32F, ex 30, a környezetemben pedig 30-asokról van szó.

2019. aug. 6. 12:46
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
26%

#20. Az, hogy megkér valaki vagy sem, az nem az időtől függ, hanem, hogy vagy-e olyan ember, akit élete végéig akar egy másik. Picit úgy hangzik ezen az oldalon, mintha ti lennétek abban a pozícióban, hogy kértek. Ti nem kértek, hanem titeket kérnek. Mindig valami alapján. Szóval, ha nem tesztek le valamit arra a bizonyos asztalra ti is, akkor ugye kérni sincs értelme. Ha nincs mit akkor azért, ha nincs akarat, akkor azért.

33/f

2019. aug. 6. 15:19
 22/29 anonim ***** válasza:
59%

21

Ha annyira rendben volt minden közöttük ahogy a kérdező írta akkor miért ne kérhette volna meg a 30 éves barátnője kezét?:) Meddig kellett volna erre várnia? 5 éve toporogtak egy helyben.Együtt éltek, elmentek túrázni,síelni meg egyebek.De egy 30 éves nő már tervezhet gyereket mert időben ott van és még ezer mást ami láthatóan a kérdezőnek eszébe sem jutott, mert nem is említi....

2019. aug. 6. 15:29
 23/29 anonim ***** válasza:
65%

#22. Abban az esetben marad a te verzió, miszerint lehet, hogy mégsem volt minden annyira rendben... a járogatáshoz igen, a házasság őz nem. Kéne tudni a csaj verzióját is. :)

33/f

2019. aug. 6. 17:42
 24/29 anonim ***** válasza:
85%
Ez egyedül a barátnőd tudja megmondani, hogy neki mi nem volt rendben. Megkérdezted egyáltalán? Vagy csak hajtogatod a saját verziódat?
2019. aug. 6. 18:22
 25/29 anonim ***** válasza:
41%

" Én szívesebben választanék olyan férfit, aki nyitottabb a világra, vannak gondolatai, tervei az életre, lehet vele jókat beszélgetni, szexelni. Törődik a világ dolgaival is, nemcsak a saját, meg a nője kényelmével. Összességében tökös, belevaló személy, önálló gondolatokkal. A pénz nem helyettesít mindent."

Aha. És pont ilyen volt a munkanélküli mamahoteles lúzer, akit Kérdező párja választott a Kérdező helyett.

2019. aug. 6. 19:28
 26/29 anonim ***** válasza:
11%

"De egy 30 éves nő már tervezhet gyereket mert időben ott van és még ezer mást ami láthatóan a kérdezőnek eszébe sem jutott, mert nem is említi...."

A helyette választott munkanélküli lúzer pasinak biztosan eszébe jutott megkérni a nő kezét:DD

2019. aug. 6. 19:29
 27/29 anonim ***** válasza:
Egy igazi férfi vagy szerintem!! Ne aggódj e miatt és ne is agyalj rajta. Vannak dolgok amiket nem lehet és nem is kell megérteni! Ez is olyan!
2019. aug. 6. 23:50
 28/29 anonim ***** válasza:
84%

Felvetődött itt a házasság és család kérdése. Női szempontból ez egy nagyon fontos tényező és könnyen lehet magyarázata a szakításnak. De ha a szakítás mögött valójában az eljegyzés hiánya állna, akkor később nem próbálna visszakozni, mert a kiváltó ok valószínűleg továbbra is fennállna.

Sok férfi úgy áll a házasság kérdéséhez, hogy akkor lesz esküvő ha már jön a baba. Tudom hogy furcsán hangzik, de nagyon sok férfi ismerősöm osztja azt a véleményt, hogy akkor van csak értelme házasodni és vagyonközösséget vállalni ha van kiért, pusztán azért hogy fizessenek az államnak nem látják értelmét. Ami biztos, hogy a a nő biztonságra és kiszámíthatóságra vágyik, a terhesség alatt nem tud dolgozni, ezt a helyzetet valahogy rendezni kell.

végezetül még annyit, hogy pusztán párkapcsolati szempontól nem gondolom, hogy a nőknek az egzisztencia döntő fontosságú lenne, de családalapítás szemszögéből igenis az. Ha a férfi nem képzett, nincs megtakarítása, nincs otthon, mindent hitelből képzel el az nem egy biztos pont, ott nagyon rezeg a léc. Ha van megtakarítás, ha van lakás, ha van képzettség, van jó munkahely, arra lehet alapozni.

Nem egy nőtől hallottam már olyat, hogy az adott srác izgalmas, jól néz ki, de soha nem szülne neki gyereket. A bulizós időszakában ilyen partnerre van szüksége, de ha eljön az idő a családalapításra, akkor keres egy olyan férfit, aki pedig arra alkalmas.

2019. aug. 7. 09:50
 29/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, a rosszindulatú gyűlölködőket is. 21 éves korom óta dolgozom, mindent amit elértem magam teremtettem meg. Egyáltalán nem vagyok gazdag, csak nem voltam rest kihasználni a lehetőségeket hogy anyagilag fejlődni tudjak.

A másik hogy ha a házasság vagy gyerek lett volna a probléma oka, akkor nem teszem fel a kérdést. Miért néznek egyesek hülyének? Ő és én sem szerettünk volna (még) gyereket, a házassággal meg szintén így voltunk.

Az pedig hogy egyeseknek elég ha letöltenek valami sorozatot az nCore-ról és hétvégi program gyanánt, és az ágyban tespedve ezzel töltik az idejüket, áldásom rá. Nem hiszem hogy az lett volna a probléma hogy nem otthon a négy fal között éljük az életünket 7/7, hanem a hétből egy napot kikapcsolódunk a barátokkal közösen, vagy kettesben. Érdekes meglátás volt attól aki ezt írta.

Mint írtam fél évvel ezelőtti dologról van szó, ha nem jelentkezik az ex akkor nagy ívből leszartam volna további évekig az egészet. De mivel azzal hogy jelentkezett okot adott arra hogy kiírjam ezt a kérdést.

Még egyszer köszi annak aki próbált értelmesen, felnőtt ember módjára válaszolni.

2019. aug. 8. 13:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!