Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Egy idő után miért nem becsüli...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy idő után miért nem becsülik már a nők az egzisztenciát és a normális társat/párkapcsolatot?

Figyelt kérdés

Ezt a kérdést az exem ihlette, és megannyi férfi ismerősöm/barátom akik hasonló cipőben jártak mint én.

Durván fél éve hagyott el a barátnőm egy 5 éves kapcsolat után. Mint kiderült egy munkanélküli link srácért. A hétvégén fél év után felkeresett egy "szia hogy vagy?" üzenettel.

Természetesen pár üzenet váltás után leráztam mivel tudom hogy mire ment volna ki a játék.

Rájött hogy rosszul döntött (már nincs együtt azzal akiért elhagyott), és szerette volna ha újra melegítjük azt a bizonyos töltött káposztát. Körbe röhögtem aztán le is tiltottam.

Azt tudni kell hogy én mindent megettem a kapcsolatunk alatt amit csak lehetett. Szinte minden hétvégén mentünk valahova kikapcsolódni (mozi, vacsora, rendezvények stb.) évi 1x minimum volt külföldi nyaralás (nem kell nagyra gondolni, horvát tengerpart, vagy osztrák Alpokban síelés-szánkózás)

Mindig próbáltam a kedvében járni, kis meglepetésekkel, vagy egy romantikus saját készítésű vacsorával. Persze mint minden kapcsolatban itt is voltak konfliktusok, de ezeket megoldottuk és mindig sikerült kompromisszumra jutnunk.

Szóval nem volt utalás arra, hogy ő elfog hagyni egy másik munkanélküli 30+ éves férfiért, aki az anyjával lakik és negyed annyi "jót" nem tud neki biztosítani mint én.

Nem is ilyennek ismertem, teljesen érthetetlen volt ez számomra hogyan történhetett meg.

Szeretném ha nem értenétek félre, itt nem a pénzről beszélek hanem az emberi értékekről, a törődésről, és legfőképp arról a párkapcsolati (élet)minőségről amit hatalmas energiaráfordítás árán lehet csak manapság biztosítani.

Mint írtam egy sok barátom is járt már így, hogy egyik napról a másikra elhagyta a barátnője (volt akit a felesége) egy stabil egzisztenciából egy kilátástalan kapcsolatba. Aztán pár hónap után megbánva a tetteiket mikor már "kiélték" magukat szeretnének vissza telepedni a stabil közegbe.

Mintha egyik napról a másikra bekattannának a nők és eluralkodna rajtuk a párzási ösztön, mindent eldobva ész nélkül érthetetlen döntéseket hoznak.

Nem általánosítok, de eddig rajtam kívül 4 ilyen esettel találkoztam a környezetemben.

Nyilván eddig az motivált egy párkapcsolatban, hogy oda tegyem magam amennyire csak tudom, örömet okozzak hogy boldogok legyünk mind a ketten, próbáljam a maximumot kihozni ebből a rövidke életből.

Viszont most már 2x is meggondolom kire fogom az energiám pazarolni és jövőmet építeni.

A kérdés még mindig adott: miért nem becsülik a jót?

32F, ex 30, a környezetemben pedig 30-asokról van szó.

2019. aug. 6. 12:46
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
89%

És az nem újjal mutogatás, meg óvoda színvonal, hogy te általánosítva csak a nőkről beszélsz? Mikor ez nemtől függetlenül sokakra igaz, csak te nem látod a férfi oldalt, mert nem szoktál pasizni.

2019. aug. 6. 13:38
 12/29 anonim ***** válasza:
45%

"6" vagyok

Kérdésedre a válasz a részletekben rejlik. Nincs olyan partner, aki minden igényünket kielégíti. Mindenkinek vannak előnyös tulajdonságai és hibái. A kérdés csak az, hogy számodra mi az ami fontos és mi az ami felett szemet hunysz vagy nem foglalkozol vele.

A legtöbb nő hirtelen szakításkor érzelmi okból szakít, ez szinte biztos. Ha pusztán az a probléma hogy valamit hiányol a kapcsolatból azt szokták jelezni, nem is akárhogyan.

Amikor szembesülnek azzal, hogy a másik férfi nem hozta be a hozzá fűzött reményeket, akkor úgy érzik magukat mintha 2 nyereg közé estek volna és próbálnak utánakapni a nyeregnek hátha van még remény. Egy esélyt megér, pontosan tudják mit várhatnak Tőled és ha átmenetileg is, de újra roboghatnak. Ha a csalódás után viszont újabb csalódás következik, frankón kihasználják őket, akkor még mélyebbre kerülnek és jön a depresszió.

Ha gyorsan találnak új partnert aki foglalkozik velük és egzisztenciálisan is rendben van, akkor nem fog azzal foglalkozni mi történt a múltban, mert úgy gondolja, hogy bármikor talál olyan kaliberű férfit mint amit Te nyújtottál számára, nem fog kétségbeesni.

Ellenben ha nem talál megfelelő partnert, anyagi gondjai lesznek, haza kell költöznie a szülőkhöz, akkor bizony bepróbálkozik Nálad, mert szeretné ezt elkerülni. Nem biztos hogy Te voltál az "A" vagy a "B" verzió, de ahogy fogynak a jelöltek úgy értékelődsz fel.

42F

2019. aug. 6. 13:42
 13/29 anonim ***** válasza:
59%

A jó kapcsolatot senki nem fogja eldobni. De ami a te értelmezésedben jó az annyira nagyon nagyon kevés és köze nincsen egy valóban jó párkapcsolathoz.

Senkivel nem fogok együtt maradni ha már nem szeretem. Senkivel nem fogok együtt maradni ha csalódok benne, ha rossz irányba változik, ha ellentétes irányba fejlődünk az életben, ha nem kapom meg azt a fajta törődést és szeretet amit igénylek, ha rájövök, hogy mégsem jó ember a párom (ehhez elég egyetlen dolog is sokszor), ha nem látom már vele a jövőmet stb stb stb. Baromi kevés az egzisztencia, baromi kevés, hogy nem utáljuk egymást. Ettől egy kapcsolat sem lesz jó, ennél ezerszer több kell. Azok alapján amit leírtál én simán kilépnék egy ilyen kapcsolatból mert igazi langyos szar. Akkor is ha a másik bizonytalan, akkor is ha nem jön össze a másik kapcsolat. Mert az ég világon semmi értelme nincsen olyannal együtt lenni akit nem szeretsz és aki csak egzisztenciát meg "biztonságot" tud neked adni. Ez egyszerűen csak kevés.

2019. aug. 6. 13:46
 14/29 anonim ***** válasza:
70%
Bárcsak tudnám rá a választ! De nem tudom,mivel nekem még egyetlen férfi sem akart biztosítani semmit. Pedig én nem lennék ilyen hálátlan. Csak hát én nem vagyok műmellű, botoxos, diplomás ribizli, úgyhogy én nem álmodhatok róla, hogy hétvégente szórakozni,évente meg nyaralni visz a párom. Gondolom, a párodat olyan körből választottad, ahol mindez alap, amúgy is megvolt mindene, tehát amit te hozzátettél nem volt neki újdonság. A munkanélküli, link alak kihívás lehetett neki. Így járnak a férfiak, akiknek fontos, hogy a nő is jó anyagi helyzetben legyen, meglegyen az egzisztenciája és plázapitsa külseje. Mert az egyszerűbb unalmas.
2019. aug. 6. 13:50
 15/29 anonim ***** válasza:
46%

A nők marha szerelmesek tudnak lenni az egzisztenciába, a férfi hatalmába. Majd ez is olyan lesz mint az új autó. Az elején állandóan benne akarsz ülni, később megszokod, majd látod hogy már az utcán fut egy csomó új modell.

Amúgy érdekes ez a kérdés. Akkor jó egy kapcsolat, ha maga az ember a fontos. Viszont még ez az ember is lehet unalmas egy idő után, amikor szembesül vele a nő, hogy túl sokat képzelt bele a rózsaszín ködös álmaiba. aztán ott áll egy szimpla pasi, tele hibákkal, ami alapvetően nem lenne baj, mert hát hibái mindenkinek vannak.

A pénzes hapsiknál meg 90%-ban nem az emberi mivoltjuk dominál, hanem a pénz, vagyis amiket azzal el lehet érni, meg lehet venni. A legnagyobb luxust is meg lehet szokni, csak hát mi van azon túl?

2019. aug. 6. 13:59
 16/29 anonim ***** válasza:
63%
Egy idő után unalmas, ha a pasi körbeugrálja a nőt. Az élet meg nem az alpesi utazásokról, romantikus vacsorákról, rendezvényekről szól, hanem arról hogy 2 ember vágyai, természete, céljai megegyeznek-e. Nagyon kényelmes persze egy ilyen élet, csak hosszútávon kiüresedik. Lehet a munkanélküli férfinek vonzóbb tervei voltak az életre, azért lépett ki. A jó nem feltétlenül jelent jót, maximum biztonságot, ami néha megegyezik a megalkuvással és a kényelmes döntésekkel. Lehet a kihívások, tűz, szexiség, bátorság hiányzott neki.
2019. aug. 6. 14:08
 17/29 anonim ***** válasza:
64%
Kell a fenének tengerparti nyaralgatás, meg alpesi szánkó... Én szívesebben választanék olyan férfit, aki nyitottabb a világra, vannak gondolatai, tervei az életre, lehet vele jókat beszélgetni, szexelni. Törődik a világ dolgaival is, nemcsak a saját, meg a nője kényelmével. Összességében tökös, belevaló személy, önálló gondolatokkal. A pénz nem helyettesít mindent.
2019. aug. 6. 14:15
 18/29 anonim ***** válasza:
48%

"Egy idő után miért nem becsülik már a nők az egzisztenciát és a normális társat/párkapcsolatot?"

"Nem általánosítok, de eddig rajtam kívül 4 ilyen esettel találkoztam a környezetemben."

Nem általánosítasz, persze. :-)

Valami nyilván nem stimmelt kettőtök között, nem passzoltatok össze, mindegy. Dolgozd fel ezt az esetet és lépj tovább.

2019. aug. 6. 14:24
 19/29 Rockarc ***** válasza:
82%

En alapbol azt gondolom, hogy aki egyik kapcsolatbol a masikba lep, azzal nehez mit kezdeni. Jozan esszel biztos nem rendelkezik, hiszen akkor korabban kilep egy kapcsolatbol, amikor neki nem felel meg. Erzelem alapon meg vajon milyen erzelmei vannak, hogy ma Belat szeretem, holnap meg Joskat? Ezek ilyen fiatal fruskak, akik tudatossagnak keves jelet mutatjak, es fellangolas alapjan dontenek. Ugyanennek megvan a ferfi alteregoja is, ne legyenek illuziok.

Visszajonne? Hat persze. Mivel nem gondolta at a dontest, jo esellyel jol be is furdott vele, meg a nagyon atgondolt, megtervezett dontesek is kisiklanak az esetek bizonyos reszeben, hat meg egy ilyen. A jolet meg ugyanugy vonzo marad. Akinek nem felelt meg, ami vagy es amit nyujtani tudsz, az menjen isten hirevel. Ha visszajon, akkor bocs, de egyszer mar leszerepeltel.

Valoszinuleg hozzaszokott a johoz, azt gondolta, hogy az az elet termeszetes resze, nem latta, hogy mekkora munka all mogotte. Lehet, hogy nem arra vagyott, hogy minden evben tengerparton heveresszen es tobb romantikat, vagy akarmit szeretett volna helyette. De senki sem hibatlan. Nem gondolatolvaso. Es sosem szabad egy dologra koncentralni, amikor minden mas stimmel, mert akkor a hiany fogja meghatarozni a kapcsolatot, nem az, ami osszekot. De mondom, ezek nem tudatos lenyek, hanem osztonlenyek. Nem valo kapcsolatra az ilyen.

43F

2019. aug. 6. 14:56
 20/29 anonim ***** válasza:
63%
Ha 5 év után 30 évesen a barátnőd lennék és nem a feleséged, én is elhagytalak volna. No nem egy link pasasért, hanem azért mert a kellemes nyaralások és téli túrázások mellett azért szeretem ha halad a kapcsolat
2019. aug. 6. 15:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!