Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti azt a mintát viszitek tovább a saját párkapcsolatotokba, amit otthon láttatok a házimunka kapcsán?

Figyelt kérdés

- nálatok apátok mennyire vette ki a részét a házimunkából annak idején? esetleg csak a könnyebb, népszerűbb feladtokat végezte el, mint a főzés, bevásárlás, de már az ablakpucolást és vasalást nem?

- azt a mintát viszitek tovább, amit otthon láttatok?

pl. ha apátok nem segített be otthon, akkor ti sem várjátok el párotoktól, mert azt láttátok, anyátok is tűrt? vagy épp ellenkezőleg: ez felnyitotta a szemeteket, és egyenlőségre törekedtek, munkamegosztásra?

2019. júl. 30. 11:10
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk külön volt női és férfimunka, a férfiból valahogy rendkívül kevés és rövid ideig tartó..

Abszolút igyekszem ez ellen tenni, rám sem volt hatással, sőt, igyekszem elsajátítani a lámpabekötést, fúrást is, amellé, hogy a páromtól elvárom a mosogatást és a portörlést is.

A szüleim rendmániások voltak, központi kérdés volt minden nap, hogy a nők miért nem takarítanak eleget(köztük a nőnemű kisgyerek, én is).

Minden sejtemmel igazságtalannak tartottam ezt és indokolatlanul fontosnak gondolták szerintem.

Én ritkán takarítok( így pl most is rumli van)csak, ha kedvem van, de akkor mindent alaposan, utálom a felületes tesséklássék munkàt..

Kb az utolsó helyen áll a napi tennivalók listáján a házimunka, a szüleimnél meg az első helyen állt. Már gyerekem van, nem akarom azt az idegbeteg, soha semmi sem tökéletes légkört a családunkba.

Kevés dolog egyezik meg nálam azzal, amit otthon láttam, ahogy észreveszem, a gyerekemre sem ragadnak az én szokásaim(pl étkezés), bármennyire is töröm magam.

2019. júl. 30. 11:46
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Sok évem telt azzal, hogy tudatosítsam magamban és kiírtsam magamból a rossz családi mintákat. Mondjuk nálunk kb. senki se takarított, apám talán évente kétszer, amúgy egy disznóóolban nőttem fel alkoholista szülők mellett, szóval ezen a téren nem igazán volt mit örökölnöm :) Nekem teljesen alap, hogy a házimunka két emberes feladat és mindketten egyenlő arányban kivesszük belőle a részünket. Ha a férjemnek ez nem lenne szintén alap, akkor nem jutottunk volna el a házasságig, nem lennék senki cselédje főállás mellett.
2019. júl. 30. 11:50
 13/22 anonim ***** válasza:
39%
Láthattam en akármilyen mintát otthon ha a párom családja hagyne mondjam milyen...az őskorban élnek most is.Anyosom mai napig mindennap kiszedni az ételt apsomnak melegiti neki,vizet önt,szóval mindent megcsinal neki.A férjem is ilyen,nem is akar ezen változtatni hiába kértem szépen,csúnyán,erőszakosan,akkor sem.Ugyan ez van a házi munkával.Egyetlen egyszer mosogatott el amikor hazajöttem a kórházból mert szultem.Utálom ezt az oldalát hogy ilyen!
2019. júl. 30. 12:10
 14/22 anonim ***** válasza:
89%
Hát, én azt a mintát láttam otthon,hogy a szüleim dolgoztak,hazajottek vettek par mirelit kaját vagy adtak pénzt hogy vegyek magamnak amit akarok. A házimunkara folvettek két bejaronot azok csináltak mindent.
2019. júl. 30. 12:22
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Az én szüleim megosztják a házimunkát, én ezt viszem tovább, és társnak is ilyet keresek. Nem jönnék össze olyannal, akinek az a természetes és azt viszi tovább, hogy a házimunka csak a nő dolga, a férfi meg néha megcsinál ezt-azt.
2019. júl. 30. 12:24
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

+1

2019. júl. 30. 12:48
 17/22 anonim ***** válasza:
0%

Én azt a mintát viszem tovább, hogy 19 éves korom óta külön élek a szüleimtől idegen városban, albérletben, havi hazajárással, szóval eléggé hamar meg kellett tanulni magamra főzni, mosni, takarítani. Kapcsolatban sem voltam ezidő nagy része alatt, hogy barátnő csinálja ezeket helyettem. Sport miatt 98%-ban otthon, saját magam által készített kaját eszem, napi fél-1 órát töltök a konyhában.

De ettől függetlenül abba az irányba szeretnék majd elmenni, hogy többet keressek és cserébe a feleségem kevesebbet kell dolgozzon, több házi munkát csináljon nálam.

25/f

2019. júl. 30. 13:23
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Semmit nem úgy csinálok, mint anyám.

Apám semmit nem csinált, a pàromnak is nehezére esik megmozdulni, de ő legalább foglalkozik a gyerekekkel, bár jóval többet várok el tőle.

Nincs olyan, amit "áthoztam" az én családomba

2019. júl. 30. 14:37
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Minél messzebb igyekszem kerülni ezektől az elavult mintáktól. Nálunk kb úgy nézett ki, hogy a nő csinál minden házimunkát. A nagyobb fizikumot igénylő dolgokat megcsinálta a férfi, de kb semmit nem csinált otthon ezeken kívül. És a házimunka volt az isten, kellett a 3 fogásos ebéd, majd estére vacsora, mosogatni azonnal kellett. Szóval egy csomó teljesen felesleges dolog amit sokkal egyszerűbben meg lehetett volna csinálni.

Én ennek igyekszem a komplett ellentéte lenni, szerencsére a párom is partner ebben. Mind a ketten dolgozunk, teljesen alap, hogy a házimunka is fele-fele arányban oszlik el. Ő ugyan úgy megfőz vagy elmosogat vagy kimos vagy bármi, én ugyan megcsinálom a "férfi munkákat" mint autószerelés, fúrás-faragás, cipekedés. Mindent igyekszünk a lehető legegyszerűbben megcsinálni és nem órákat eltölteni a házimunkával. Tehát nem fogunk minden nap nekiállni főzni, szépen megfőzünk 2-3 napra amikor ráérünk, vagy több kaját csinálunk és lefagyasztjuk. Nem fogunk kényszeresen mindent azonnal elmosogatni, bőven ráér az másnap is. Tök felesleges minden egyes nap rendet rakni meg kitakarítani ahogy otthon láttam. Szóval nekünk mindig egyértelmű volt, hogy ez az elavult hozzáállás a házimunkához egyáltalán nem jó és csak megnehezíti az életet. Soha eszünkbe nem jutott követni ezt a mentalitást.

2019. júl. 30. 14:41
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Az azért mennyire nem fair, hogy azt nagyon kevesen fogadnák el, hogy nőként azt csináljam, amit a 17-es; sokat dolgozzak, hogy a párom meg otthon tinglitanglizzon.
2019. júl. 30. 15:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!