Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A legtöbb nőből tényleg hiányzik a logika, logikus gondolkodás?
"tapasztalatból mondom igen. nem sok női feltaláló van. vajon miért?"
Nem tudom feltűnt-e, de a nők azért az utóbbi évszázadig elég erős elnyomásban részesültek. A mai kor egyik nagy törekvése a tudományos világban, hogy több nőt bevonjanak. Igen, más a nők gondolkodása, de ez nem rossz dolog. Sok témáról más szemszögből tudnak ítéletet alkotni. Ez néha nagyon is jó! Sok helyről hallottam, ahol kifejezetten emiatt női alkalmazottat keresnek, mert sok a férfi. A dominanciaharcban pedig sokszor elveszik a megoldás keresése, ami a lényeg. A nő máshogy áll hozzá. Nem tudom jártal-e olyan osztályba, voltál-e olyan munkahelyen, ahol csak egy nem van jelen. Rendkívül egészségtelen tud lenni. Én mindig úgy láttam, hogy az a csoport tud dinamikusan haladni, ahol van nő is, férfi is.
Egyébként az emberiség intelligenciaja nem párhuzamosan fejlődött, hogy külön a nőké, külön a férfiaké. Ugyanazzal indulunk.
De szerintem ideje elgondolkodni azon, hogy mennyire másképp is neveljük a gyermekeinket. A kisfiúk legót kapnak, rengeteg kreativítást fejlesztő játékuk van. Jobb lesz a térlátásuk is. A kislányok barbiznak. Az mit fejleszt? Minden gyerek azt tanulja meg, amit megtanítanak neki. A fiúk ezért tudnak kocsit szerelni, a lányok ezért rajzolnak szebben, jobb a képzelőerejük, jobban értékelik a művészeteket, fejlettebb a szépérzékük. (és megintcsak, ez a nagy átlag, mert hány kitűnő férfi festő volt, vagy író, költő?) Ez peldaul szerintem egy kitűnő példa egyébként. Régen csak a fiúkat tanították írni, olvasni, hisz nőnek minek? Ugyanígy, csak a férfi festőket értékelhették. Most pedig, ha megnézünk egy általános vagy közép iskolát, kik rajzolnak szebben? A lányok. Kik értelmeznek jobban szöveget, kik írnak verseket? Ugyancsak a lányok. Mert egy mai nőt inkább művészléleknek nevelnek. A fiúk meg csak játszanak kisautókkal, meg futkozzanak, legózzanak, akármi. Ne művészkedjenek, az meleges. Egy lánynak meg egyébként van türelme leülni, rajzolgatni.
Két nagy erénye van a nőknek: a türelem, és a precizítás, úgy gondolom ezek valóban genetikaiak, hisz fontosak az utód nevelése során.
Másrészt érzelmileg is nagyon máshogy nevelik a két nemet. A ferfi legyen kemény, ne sírjon, a kislányokat viszont megvígasztalják, védik. Védtelenné nevelik őket. De ezáltal sokkal jobban kezelik a saját érzéseiket, egészségesebb azokat kiengedni. Nem félnek gyengének tűnni. Nagyon jól kezelik mások érzéseit is, jobban teremtenek társas kapcsolatokat. Két vitatkozó felet a nők tudnak lecsitítani nem?
Mivel egyik nem sem lenne meg a másik nélkül, nem erdemes lenézni egyiket se.
Engem például édesapám milliószor elvitt túrázni, és magyarázta, hogy mikor miből tudom az égtájakat, hogy sose veszítsem el az irányt. Ezáltal egy tök jó tájékozódási készséget nevelt belém. Pedig erre is azt mondják, hogy nők nem tudnak, genetikalag. Idiótaság, csak senki sem tanította meg őket.
Én hiszek abban, hogy néhány generáció alatt kihullik az ilyen férgese, akik szerint a nőknek nincs helyük a logika és gondolkodás világában.
Addig is, remélem sikerült a gondolkodás szikráját elvetnem itt néhány ember agyában.
Az ilyen kérdéseknél mindig akaratlanul is az eszembe jut, hogy sok férfi pl itt könyörög a nőknek, hogy a földre borulhasson előttük, és csókolgathassa a talpukat, mert annyira nem bírják már az önkéntelen colibatust.
Hol van pl ilyenkor a hideg ferfi logika?
https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__egyeb..
Női tudosokat meg manapság kb csak az nem láthat, aki nem tájékozódik a modern tudomány hireiben, hanem örökre leragadt a gimis tananyagnál (már ha elvégezte az ilyen egyáltalán a gimit...)
Az nem érdem, hogy az ősapaink azt mondták az ősanyainknak, hogy "te csak a házban létezhetsz, és nem kezdhetsz semmit magaddal az ellátasomon kívül, különben megverlek/megeroszakollak/megollek". Ezzel nem dicsekedni kéne hanem szégyellni. Ennyit a bazinagy logikarol.
Mellesleg érdekes elolvasni a "régi nagy felfedezők, filozófusok" személyes (sokszor nőkkel folytatott) levelezéseit. Sokan nem voltak ám annyira eredetiek, mint hiszitek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!