Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Hogy lehet úgy valakit szeretn...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy lehet úgy valakit szeretni, ha közben megcsaljuk, másra vágyunk?

Figyelt kérdés
2019. febr. 15. 10:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
29%

Amit írok, az egyfajta válasz. Először is a "megcsalás" fogalmát pontosítanám, azért, mert többféle képpen értelmezhető. Ha helyette azt mondom: félrelépés, akkor talán érződik a különbség. A "csalás"-ban benne van az, hogy becsapom a másikat, nem vagyok őszinte hozzá, stb.

A félrelépésnél: lényegében maradok a „főúton”, csak valamilyen okból (fontos, hogy csak átmenetileg) félre lépek.

Mik lehetnek ezek az okok? Pl.: ha a férfi és a nő nem egyforma szexuális adottságokkal, vagy igénnyel bírnak. Vagy, nagyon gyenge az akaraterő, így könnyű áldozata lehet a csábításnak.

Nagyon fontosnak találom ennek az "adottságnak" "igénynek" az megismerését, kipuhatolózását, mert ha ez házasságban derül ki, akkor nagyon erősnek kell lenni ahoz, hogy ne következzen be válás.

Az igazi mély, kölcsönös, odaadó szeretet toleráns tud lenni az esetleges félrelépésnél. Aki ezt nem így érzi az önző, féltékeny. A „megcsaló” nem képes bevallani tettét! Ha viszont képes rá, az jó, mert erősítheti a bizalmat.

A kölcsönös őszinteség és a kölcsönös megértés sokat segíthet a fent említett „különbségeken”.

Mindezek csak azért írom így, mert a SZERETETET tartom a legfontosabb tulajdonságnak. A szex is fontos, de mindenképpen legyen másodlagos.

Tudomásul kell venni, hogy általában egy férfi gyakrabban igényli a szexet, mint a nő. Természetesen lehet ez fordítva is. A nagyon nagy különbségek esetén nehéz elképzelni a tartós párkapcsolatot.

Kamasz korban, tinédzser korban nehéz elhinni a szeretet alapú kapcsolatot, mert ilyenkor dominál a szerelem és a szex. Ahogy a közmondás is tartja: a szerelem elvakít. Igen, mert ilyen állapotban nehéz észre venni a lényeges és fontos tulajdonságainkat.

A feltett kérdésre a válasz rövidebben:

párkapcsolatban szeretni KELL,

vágyakozni LEHET, de erről NEM szerencsés egymásközt beszélni,

ha rákérdeznek, akkor ŐSZINTÉN kell válaszolni.

2019. febr. 18. 06:34
 12/14 anonim válasza:
28%

Attól függ mit is nevezünk megcsalásnak? Egy párkapcsolatban, akár a férj akár a feleség kettős színjátékokat színlelve egymásnak hazudozva kialakítanak a házas életükben titkos szexuális kapcsolatot, szerelmet ígérve mindkét, illetve mint három oldalról.

Szerintem ez az egyértelmű és megvetendő megcsalás egymással szemben.

Elgondolkodtató viszont az, ha valami kívül álló ok áll a háttérben. Értem ezalatt pl egészségügyi, vagy szexualitás terén elhidegültek egymástól és az egyik vagy másik fél, nem biztosítják, vagy nem tudják megadni e teljes kielégülést egymásnak. Ez a dolog rész szexuális oldala. Ettől független működhet az egymással szemben biztosított megbecsülés, tisztelet és szeretet. Szinte a házas életüket szeretet teljes harmónia veszi körül.Kívülállók részéről szinte észrevehetetlen.

Ha ilyen eset mellett kialakítanak házasságon kívüli szexuális kapcsolatot, nem biztos hogy ilyen eseteket megcsalásnak nevezném.

Sajnos egyre többet hallunk ilyen vagy hasonló esetekről és párkapcsolatukon kívül próbálják pótolni amit házas életükben nem kapnak meg.

Tehát sok esetben nagyon nehéz eldönteni hogy megcsalásról beszélünk vagy valami másról.

2019. febr. 20. 02:37
 13/14 anonim válasza:
0%

L48:

Hogyhogy hogy? Minden gond nélkül!

Az nem igaz, hogy csak a pasik vágynak arra, hogy mással is szexeljenek az Imádotton kívül. Nem vagyok már teljesen tini :-) de azért a jó pasikat még mindig szeretem megcsodálni.

Viszont ami tényleg lényeges: a szeretett partnert ne verd át, simán mondd meg neki, hogy most egy másik faszival dugtál. Így nincs hazudozás, rinyálás, majrézás és lelkiismeretfurdalás nélkül kefélhetsz félre.

A partnerem ebben teljesen elfogadó, de nyilván én sem játszhatom el neki a megcsalt cafkát, ha ő jelenti be az ágyban, hogy "bocsi, de most ki vagyok facsarva, mert egy másik nővel keféltem".

Ha a dolog kölcsönös, hosszú távon is működhet. A legfontosabb, hogy bízzunk a másik rögzített szerelmében, akkor nem lehet gond. Nekem már volt jónéhány partnerem (a szexben én vagyok az aktívabb), de az sem zavart bennünket, amikor a swinger klubban a szerelmünk éppen mással szexel - ilyenkor meg szoktuk egymást kérdezni, ha arra vágyunk, hogy beszállhatunk-e.

Szóval, az Élet jóval bonyolultabb, minthogy egyszerűen kijelentsük: szeretkezni csak a szerelmünkkel szabad, mert ha nem, akkor erkölcstelenek vagyunk!

L48

2019. febr. 26. 17:39
 14/14 anonim ***** válasza:
simán
2019. márc. 12. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!