Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Megcsalás? Mit tegyek

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megcsalás? Mit tegyek

Figyelt kérdés

A barátommal több mint 2 éve vagyunk együtt, nagyon szerettük egymást. Az utóbbi időszakban nagyon sokat veszekedtünk, ment a se veled se nélküled, de annyira kötődünk egymáshoz, hogy egyikünk se akarja elengedni a másikat. Nem akarok vele szakítani, de sokszor érzem azt, hogy nem szeret eléggé, folyamatosan elhanyagol, nem kapok tőle szeretetet, nem figyel oda már rám régóta. Nagyon rosszul esik, többször beszéltünk erről, ultimátumot is kapott, de mindig csak az van belőle, hogy 1-2 napig mintabarát, utána ugyanúgy visszaesik a leszarom szintre. Nagyon szeretjük egymást, de ugyanakkor esténként szinte mindig sírva alszom el, sokszor át sem jön aludni, nem ölel annyit és nagyon hiányzik a gondoskodás. Tudom, a suli és a meló nagyon sok idejét és energiáját elveszi, de attól nekem még nagyon hiányzik.

A sztori itt kezdődik. Nemrég 1-2 hónapja a munkahelyemre jött egy új srác. Átlagos, nem kimondottan volt az esetem. Először. Nem is foglalkoztam vele az elején, amíg össze nem kerültünk egyszer, a munka miatt. Elkezdtünk beszélgetni, nagyon jól esett neki is és nekem is. Nagyon értelmes, ugyanazok a dolgok érdeklik, mint engem, kedves és órákon át beszélgettünk, a munka rovására. Aztán céges karácsonyi buli volt. A párom nyilván megint sehol, egymagamban voltam napokig. A Bulin is sokat beszélgettünk, a végére már annyi mindent elmondtunk egymásnak, hogy én magam is meglepődtem menyire egyszerű vele, mennyire jó beszélgetőpartner, megkönnyítette picit a lelkemet, de nem gondoltam semmi többre. Én vittem haza aznap rajta kívül 3 másik munkatársamat, de ő volt az utolsó akit kiraktam volna a kocsiból, de megkérdezte nem ugrok-e fel beszélgetni. Belementem, nagyon közel lakunk egymástól, a barátnője pedig pár hónapja szakított vele, ő is magányos volt. Nem történt semmi, beszélgettünk órákon át, hajnalig, elfelejtettem hazamenni, és ott elnyomott az álom, és őt is, de ő a kanapén aludt az ágya mellett (beszélgetés közben én az ágyon, ő pedig a kanapén ült). Reggel felébresztett, hazamentem, ennyi. Utána sokat chatelgettünk, a barátom tudott a dologról, mindent elmondok neki, és nem is tetszett a páromnak ez az egész. Aztán ezt a beszélgetősdit többször is eljátszottuk, felugrottam hozzá meló után és sokáig egyikünk se gondolt úgy a másikra. Aztán egyszer valamilyen mélyebb témáról beszelgettünk, és hogy a barátom elhanyagol stb., volt hogy sírtam is, megsimogatta a hajam és megölelt. Hihetetlenül jól esett az az egy ölelés, egyszerűen annyira hiányoznak ezek az érintések és a gyengédség. Aztán mindig egyre több ölelés lett, megpuszilta a homlokomat és így tovább. Több találkozó és közös program lett vele, mint a saját barátommal. Mostanában már olyan is volt, hogy hazamenetel helyett összebújva aludtunk el. Aztán elmondta hogy ő kezd többet érezni, én ettől megijedtem, mert én a barátomat szeretem, ezután pár napig nem is beszéltünk, de hiányzott. Előröl kezdődött az egész, és bár le soha nem feküdtük, már csókolóztunk és volt ez-az, tipi-tapi és társai. Mélységesen szégyellem magam emiatt, és magamnak is többször megígértem, hogy soha többé nem beszélek vele és hanyagolom, de ha együtt dolgozunk, vagy egymás közelébe kerülünk egyszerűen izzik a levegő és elfelejtünk mindent. Ő vele is megígértettem, hogy semmi testi érintkezés nem lesz ezentúl, ha azt akarja hogy ez a barátság megmaradjon. Belement, de ő sem bírja. Azt is mondta, hogy nem is akar hozzám érni, magával sem akarja ezt csinálni, mert megőrül értem, és neki sem jó, hogy nem lehetek teljesen az övé, így hanyagolja az egészet.

Nem tudom mit tegyek, hihetetlenül szeretem a barátomat, és mindig is elítéltem az ilyen nőket, mint amilyen én magam lettem. Néha tükörbe sem bírok nézni, és el szeretném mondani az egészet a barátomnak, hiszen mindig mindent megbeszéltünk és én mindig őszinte voltam hozzá, egyszerűen furdal a lelkiismeret, hogy hogy lehetek ilyen. Ugyanakkor nagyon félek, hogyha őszinte leszek, széthullik a vele felépített életem és örökre undorodna tőlem (jogosan)

Ti mit tennétek? Nagyon szeretném, ha helyrejönne a barátommal a kapcsolatom és végre foglalkozna velem, de egymagamban nem tudok mit tenni, annyiszor próbálkoztam már, belefáradtam.

2019. jan. 16. 13:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
76%

"folyamatosan elhanyagol, nem kapok tőle szeretetet, nem figyel oda már rám régóta."

Kiscicám, téged már nem szeret a pasid, fáj vagy sem, szakítanod kell vele. Hidd el, a megérzéseid nem csalnak.

Majd a másik pasi megvigasztal. Talán eleted szerelmét veszted el, ha tovább együtt maradsz a hapiddal. Leírás alapján nem csak megfarkalni akar a kollégád, tök rendesnek tűnik. Ne gondolkodj, lépj!!!

30/N

2019. jan. 18. 19:13
 12/15 anonim ***** válasza:
Mond el a barátodnak mi a helyzet ezzel tartozol neki. És ha lelép akkor tartsd tiszteletben a döntését. A másik srácot meg szendvetteted ez így nem fair. Sztem a párodnak gondjai lehetnek és ha fontos a kapcsolatotok akkor üljetek le ha nem akkor mond el az igazat.
2019. jan. 18. 23:42
 13/15 Yoda m. ***** válasza:
32%

Bizony, kedves Kérdező!

#12-nek (is) igaza van. Komolyan beszélned kellene a barátoddal erről. Mert ez neki is húsba vágó lehet.

Három lehetőséged van:

1.) elfogadod a jelenlegi számodra "szegényes szeretet" helyzetet.

2.) Változtatsz rajta. De ehhez kell a párod akarása is. Ha Ő nem akar változtatni, akkor nyitott kapukat döngetsz. Felesleges időtöltés.

3.) Elengeded. Magyarán nem ragaszkodsz hozzá csak azért, mert hűha de régóta ismeritek egymást.

2 év az nem nagy idő! Mondjuk egy 1/2 éves csecsemő életében nagynak számít. De tenálad.... Hmmm...?

20 év az már nagy idő lenne... de ugye nem akarsz 20 éven keresztül kísérletezni... hátha jobb majd lesz.

Amikor arról panaszkodsz:

Miért nem szeret úgy, mint ahogyan én szeretném, hogy Ő szeressen... - Az egy kicsit olyan, mintha követelőző lennél... követelnéd azt, hogy neked igenis jár a több szeretet, több simogatás, több összebújás, több csók és társaik... Ugye, pont azok, amelyeket a kollégád épp meg tud adni neked. Mert miért? Mert Őneki pillanatnyilag szintén hiánya van ebből. Úgy tűnik. Viszont a barátodnak meg nincs. Ez is úgy tűnik. (Voltam magam is hasonló élethelyzetben. Úgy hogy átérzem a problémádat)

Írod:

"...annyira kötődünk egymáshoz, hogy egyikünk se akarja elengedni a másikat."

Nos, a kötődés az nem szeretet!

A szeretet a szeretet, a kötődés az meg kötődés. Más néven függés egymástól. Megszoktátok egymást, nem vagytok idegenek egymásnak, ennyi.

Írod:

"...nem ölel annyit és nagyon hiányzik a gondoskodás."

Az én tapasztalatom az, hogy általában azon (főleg) fiatalok érzik jobban a gondoskodás hiányát, akik gyermekkorukban nem kapták meg azt a mennyiségű szeretetet, érzelmi feltöltést szüleiktől, amelyre akkor nagyobb szükségük lett volna. Gondold át, Te mennyi törődést kaptál kiskorodban? Eleget? Vagy keveset?

Ha úgy érzed, keveset, akkor nem az van-e, hogy most próbálod behajtani barátodon azt a törődés mennyiséget, amit korábban nem kaptál meg? Mert ha igen... akkor arról tegyél le. Azt sem Ő, sem más nem fogja tudni pótolni.

Viszont... nem is kell. Idővel majd ráébredsz, hogy mennyivel jobb törődést Másnak adni, mint azt kapni. Legkésőbb akkor, mikor már saját gyermekeddel babázol...

És még valami. Felejtsd el, hogy elítéld magad.

Ne ítélkezz! Se önmagad, se Más felett. Arra gondolj... NEM VAGY TÖKÉLETES! (Nem is lehetsz, de barátod sem az!)

Ha elcseszel életedben valamit, vagy csak nem sikerül valami, sose az járjon a fejedben:

- Hjajjjjj.... nem sikerült.... Márpedig azt NEKEM TUDNOM kellett volna! - (Például barátoddal szót érteni)

NEM! Nem kell TUDNOD mindig MINDENT tökéletesen csinálnod! Az úgy túl egyszerű lenne... Hibáznia mindenkinek szabad. Neked is, Neki is. Csak annyi van, hogy ha hibázik is az ember, vállalnia kell annak ódiumát, felelősségét.

Igenis szenvedéseken keresztül tanulod meg (én is!), hogy MIKOR, MIT, HOGYAN csinálj legközelebb!

Ez bizony a párkapcsolatokra, azok sikerére, vagy sikertelenségére is ugyanúgy vonatkozik, mintha golfozni, vagy biciklizni tanulnál.

Próbálkozás, gyakorlás, TAPASZTALÁS nélkül semmi nem megy... se emberi konfliktusok kezelése, se szex, se autóvezetés, szóval semmi.

Arra gondolj: Tanulni születtél ide a Földre, nem pedig sikert sikerre halmozni... mindenféle befektetés nélkül.

AZ ERŐ legyen Veled!

2019. jan. 22. 19:47
 14/15 anonim ***** válasza:
78%
Te már nem szereted a barátodat.
2019. márc. 15. 11:10
 15/15 anonim ***** válasza:
53%
Mifelénk ezt úgy hívják hogy ..urva... öhm. Kis tini agyi szint női testben..
2019. márc. 15. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!