Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Feljogosít a megcsalás arra hogy megüss egy nőt?
A Btk. ilyen-olyan számú § amolyan bekezdése erősen tiltja embernek ember által történő tettleges bántalmazását. És nincs benne olyan pont, hogy megcsalta vagy nem.
Hosszú életem során tapasztaltam, hogy soha nem a kézzel adott "pofon"-ok fájnak a legjobban... Én sem értek egyet vele, bár gyermekkorunkban el-el csattant egy-egy tasli.. Meg is érdemeltük, mert rászolgáltunk.
Bár elítélem, és tilos, sőt erkölcstelen, mi több etikátlan egy védtelen gyenge nőt pofon ütni, de hogy rászolgált, az biztos...
Az arab szerint:
Ha hosszú távollét után hazatérsz jól verd el a feleségedet! Ő tudni fogja, mért kapta a verést...
Bocs, a lényeg:
A pofon nem teszi meg nem történtté a dolgokat, sőt meg sem oldja a problémát!
Persze, hogy indulat, de az okosok szerint: "ha nem tudsz uralkodni az indulataid felett, akkor az indulataid fognak uralkodni feletted"
Azon is érdemes eltűnődni, hogy melyik megalázóbb; a pofon, vagy a megcsalatás? És melyik fáj jobban; a csaló arca, vagy a megcsalt lelke?
Élezzük ki egy kissé:
Ha mindenképpen választanod kellene egy "emberes devecseri pofon" és a megcsalatás között, Te melyiket kérnéd?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!