Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Bűntudatod lenne ha miattad felbomlana egy házasság?
Maximum a saját házasságom bomolhatna fel miattam, ugyanis az szól rólam. A másoké meg másokról. Ez ilyen egyszerű.
Ha sok a probléma és az egyik fél úgy dönt, hogy keres egy harmadikat, az az ő szabad döntése. Ő vette el az energiát és az időt a házasságából és vitte máshova.
"Ahová beférkőzhet egy harmadik, az már minden csak nem jó házasság"
Azért ez nem teljesen igaz. Mondjuk adott egy házaspár, 15-20 éve együtt, jó a házasság, de már nincs meg az a tűz, szenvedély, mint az elején, ami teljesen normális. Aztán megjelenik egy 20 éves leányka, aki szórakozásból rámászik a pasira, húzza az agyát. elhiteti vele, hogy ő a legcsodásabb, legvonzóbb férfi a világon. A pasi meg elhiszi, rohan a csajhoz, otthagyva feleséget, gyerekeket. A csajszika meg pár hónap után röhögve lép a következő pasihoz.
És ugyanígy egy nőt is meg lehet hülyíteni, annak ellenére, hogy minden rendben van otthon, csak nincs meg a napi rajongás, udvarlás.
Nem lennék harmadik. Az én erkölcsöm azt diktálja, hogy ha valaki még házas, de problémái vannak, akkor a problémák megoldásában segítsek, ne a tetézésükben.
Ha nem tudtam volna a házasságról, akkor lelkiismeretfurdalásom lenne, de miután megszakítottam minden kapcsolatot a férfival előbb-utóbb túltenném magam rajta.
azzal kell, hogy egyetértsek, aki azt mondja, hogy a harmadik fél is lehet hibás. én pl. egy jó kapcsolatban vagyok (ami nem tökéletes, de hát melyik kapcsolat tökéletes?) és majdnem sikerült elcsábulnom pár hónapja. pedig amúgy jó a kapcsolatom tényleg. csak az a tűz, amit az új hozott, az nagyon erős tud lenni ideig-óráig, ami képes egy kapcsolatot tönkretenni.
Nekem sikerült ellenállnom, nagyon-nagyon nehezen, de ha az új jövevény tényleg komolyan gondolta volna, akkor el tudott volna csábítani egy JÓ kapcsolatból. Nem tudnám a harmadik felet feloldozni, mert benne van nyakig.
"15-20 éve együtt, jó a házasság"
Aha... Az ilyen házasságokról szokott kiderülni, hogy több sebből vérzik a dolog. Vagy a felek mást értenek a "jó házasság" fogalama alatt.
Ha valóban jó egy kapcsolat ott nincs esély egy 3. félnek.
Nem vagyok iylen helyzetben, de nem lenne bűntudatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!