Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Egymásba szerettünk a párom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egymásba szerettünk a párom barátjával/barátnőjével típusú sikertörténetek? Vannak itt olyanok akik így jöttek össze, és már régóta boldogok?

Figyelt kérdés
Akik már évek óta együtt vannak, családjuk lett, megtalálták az igazijukat, és hálásak maguknak azért, hogy nem törődtek a társadalom által elvárt erkölcsökkel? Mindegy hogy csak az aktuális párotok barátjával jöttetek össze, vagy már a férjetek/feleségetek barátai közül valakivel. Nem készülök ilyenre, nem vagyok ilyen helyzetben, csak én pont így születtem. Édesanyám már házas volt 2 gyerekkel, amikor megismerte a férje egyik messziről hazatérő jóbarátját, akivel egyből egymásba szerettek, és borult a házasság. Aztán így lettem én, és már 29 éve együtt vannak.
2018. jún. 1. 14:33
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Kedves #10-es!

9-es vagyok, nem is értem, hogy sikerült ennyi keserűséget és frusztrációt előhoznom a kérdésemmel. Mert igen, kérdés volt, hogy mi a helyzet a másik oldallal, akiknek nem biztos, hogy ugyanilyen sikertörténet volt.

Egyetlen szóval nem állítottam olyanokat, amiért most "falhoz állítasz". De ha már megszólíttattam, akkor elmondom a véleményem. Amit leírtál, nagyrészt egyetértek veled, csak a gyerek miatt nem szabad együtt maradni, ha egyébként annyira boldogtalanok, és esély sincs a helyzet békés rendezésére. Van olyan, amikor el lehet, vagy inkább el kell válni. De akkor ez történjen meg békésen, ne pedig egy megcsalással tarkítva, mert akkor szinte biztosan sérül valaki, de jó eséllyel mindenki. Ha nincs megcsalás, akkor egy ex és jelenlegi férj/feleség kapcsolata lehet semleges, de ritka esetekben akár baráti is. De megcsalás esetén szinte garantált az ex és az új rossz kapcsolata. Ez meg ugye egyértelműen nincs jó hatással a gyerekekre.

A gyereknek azt mondani, hogy miatta nem válnak/váltak el, és őt okolni a saját nyomorúságuk miatt, azt nem önzőségnek, hanem értelmetlen mártírkodásnak, rohadt szemét dolognak és nagyon károsnak tartom a gyerekre nézve. Ilyet nem szabad csinálni. Ismerek én is ilyeneket, nagyon komoly lelki sérüléssel jár az ilyen a gyerekek számára, ami az egész életükre hatással van, és jó eséllyel még a saját gyerekeiknek is jut a sok "szarból", amit a szülők összehoztak.

De ne kanyarodjunk el az eredeti kérdéstől, mert ez nem arról szólt, amit te most felhoztál, én se gondoltam ilyenre. Nem tudunk semmit arról, hogy milyen volt ez a házasság. Azt viszont tudjuk, hogy egy harmadik fél közrehatása során lett vége. Tudod te, hogy milyen érzés az, amikor először csak megaláz, megcsal egy barátodnak hitt valakivel az, akivel összekötötted az életed, majd végül elhagy? Ez felnőtt embereket is igencsak padlóra tud küldeni. Aztán válás után ideális esetben is csak fele-fele annyi időt lehet a gyerek külön-külön a szüleivel, mint előtte, amikor együtt volt a család. Nem ideális esetben meg megy a harc, hogy mikor kinél és mennyit lehet a gyerek. És ez sajnos elég gyakori dolog. Rengeteg konfliktusforrás lehet mostohaszülők, mostohatestvérek, féltestvérek között. Ilyeneket is ismerek sokat, ahol apuka/anyuka elvált egy új szerelem miatt, nagy volt a boldogság, csak éppen a gyerek érdeke senkit nem érdekelt, és az új mostohaszülő tette lelkileg tönkre a gyereket, aki aztán felnőtt korában képtelen volt normális párkapcsolatot kialakítani.

Lehet példákat hozni mindenféle pozitív és negatív dologra, csak nem szabad általánosítani, és megpróbálni minden esetre ráhúzni egy sémát. Ahány válás, annyi különböző történet, annyi különböző eset.

2019. okt. 24. 20:47
 12/12 anonim ***** válasza:

10-es vagyok..

Ok, némiképp lehet rosszul közelítettem meg, amit mondai akartam.

Alapvetően én nem írtam megcsalásról, hanem simán az elválásról, ebben tökéletesen értelek.

De azt is tudod mi vezet sokszor épp a megcsaláshoz?

Hát pontosan az értelmetlenhez, vagy ahogy te írod "semleges kapcsolatban" lévő túl sokáig tartó vegetálás. De ez is csak általánosítás, egyik helyzet sem ugyanolyan.

Sok ember elfelejti, hogy a megcsalás általában csak a tüneti kezelés, olyan mint a sebedre tett sebtapasz... ÉS azt is mondom, ha az a házasság valóban olyan jó lenne, mint amiért érdemes így kiállni, mint pl te is, akkor ott kezdődik a dolog, hogy elve nem jött volna képbe megcsalás.

Ettől függetlenül én már láttam/hallottam elég történetet ahhoz, hogy pl ne akarjam máglyán elégetni azt sem, aki pl megcsalja a másikat. Figyeld mit csináltál te is: erkölcsből és általánosításból azonnal ítélkeztél. Holott 2 ember konkrétan boldogan él -elvileg azóta.

ÉS ez a lényeg, nem?

Nem azért voltam vehemens, mert velem történt volna hasonló egyébként.

Csupán ezt a fene nagy ítélkezést valahogy soha nem viselem jól. Hányszor beszélgettél ilyen emberekkel, hogy megismerd min mentek pl át?

Mivel engem érdekel a pszichológia része, engem is bizony érdekelt, ki, miért viselkedik adott helyzetekben úgy ahogy. ÉS őszintén, ahogy egyre több emberre figyeltem, jobban megértettem őket. Ideális ezért szoktam feljárni néha.

Félre ne értsd: valóban úgy lenne a szép és ideális, ha egy ilyen helyzet alakul, hogy nem megcsalod a párod, és kilépsz. - Hozzáteszem, ez a pár barátja esetén is történhet még fizikai megcsalás nélkül, és a kérdező sem írta ilyen konkrétan mi volt. De őszintén, szerintem szinte mindegy is.

Ha 2 ember nem volt egymás mellett igazán boldog, és mondjuk egy másikkal már 20-30 éve azok és nem engedik egymást, akkor igenis, jól cselekedtek. Mindenkinek egy élete van, és az is véget ér. El lehet lenni egy "semmis kapcsolatban" is, csak nagyon nem mindegy, hogy közben ürességet érzel belülről és a szürke hétköznapok vannak csak.

Vagy az ember kockázat, mert itt is kiteszi magát egy válással a sérülésnek, az újnak, bizonytalannak, és megpróbál boldog lenni.

Ami biztos: ha valaki elválik, és ott hagyja a másikat, akkor hidd el, hogy nem boldog vele. Az ember nem szokta csak úgy ott hagyni mit a párját,a házastársát, valószínűleg okkal történik ez is.

Szóval én csak annyit mondok, hogy érdemes ítélkezés helyett akár leülni és beszélgetni olyannal, aki benne van, biztos vagyok benne, hogy új szempontokat is kapsz. De ítélkezni akkor is nagy butaság. Mindenki boldogulni akar az életben, ez az ösztön van bennünk.

És persze, általánosítva lehet csak írni erről is, mert mindenkinek más oka van, miért válik, vagy miért csalta meg és miért nem vált el előbb. De a legrosszabb akkor is az, ha benne marad, gyerek ide, vagy oda, de ez utóbbi már nagyon szubjektív vélemény, és gen, mártirkodás.

Egyébként képzeld, ismerek nem egy olyan párt, vagy elváltat gyerekkel, némelyiknél bizony megcsalás is volt, és jóban vannak, barátok. Mert valószínűleg tudják, hogy mi volt a konkrét o és miért nem működött, a megcsalás már rég egy következmény, egy rossz kezelési mód, vagy a totálos végét jelzi már egy amúgy sem jó kapcsolatnak. Szóval ezért kár ítélkezni.

2019. okt. 25. 08:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!