Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mért ekkora cucc a megcsalás? Mintha a világ legnagyobb problémája lenne 😂
hitrendszer, amiben eddig élt?? egyértelmű, hogy csak a másik ember körül kell forogni az egész életnek.... :D a stabil helyzetek úgy el vannak cseszve, mint a te ítélkezésed és rosszindulatúságod. az életben semmi sem állandó, semmi sem stabil saját magadon kívül. elvesztheted az állásod, tönkremehetnek a kapcsolataid, érhet baleset, összeomolhat minden, hitrendszer, stabilitás, akár pár hét/hónap alatt, és? megállt minden? átéltem már sok helyzetet, ne akard nekem bemagyarázni, hogy ne tudnám milyen a szerelem, milyen amikor eltávozik. én csak azt nem értem, hogy miért kell ennyire túldramatizálni mindent. sírni évezredekig, bosszút forralni, nyalogatni a sebeket vagy a rossz élmények miatt leírni minden más emebert. illetve idegeneket retardáltnak titulálni khm :) itt látszik meg a különbség, hogy mennyire nem tudsz elvonatkoztatni a személyeskedéstől és a témától, de köszönöm, hogy a megfelelő hangnemben írtál másodjára, megtisztelő :) mindenhez kell idő, nyilván nem röhögcsélni fog az eset után, és nem 1 hét utáni vadászatra gondolok, hogy szépen fogalmazzak. ahogy az egész tálalva van, az amit nem értek. mint egy rossz show műsor. ahogy a gyakori is és az emberek hozzáállásának 90%. nem az emberek. a hozzáállás :) talán ezért nem értem és soha nem is fogom, hogy miért kell ennyi bonyodalom, ennyi játszma és ennyi nagy betűs dráma, ahelyett hogy normálisan fel lenne dolgozva. kulcspont, normálisan feldolgozni, nem nyávogni, nem idétlenkedni vagy depresszióba esni, bőgni és annyira hatalmas fájdalomnak megélni. igen, a veszteség fájdalmas, főleg ha egy emberről van szó, de elengedésről hallottál már? vagy arról, hogy valószínűleg nem kár érte? annyira sok a túlcsordult érzelem, ezzel van dramatizálva. itt nem arra célzok, hogy érzelem nélkül kell élni, csak nem kellene végleteskedni és színházat, sőt, cirkuszt varázsolni a helyzetből, mintha ebből állna az egész világ.
egy kis magyarázat azoknak, akik nem tudnak szöveget értelmezni: nem azt nem értem, miért rossz érzés ha megcsalnak. ennek milyen módon van a kezelése, hozzáállása, azt nem! azt nem értem, miért marad egy helyben annyi ember, miért marad benne a rossz érzésekben, ahelyett, hogy tudatosan a jóra törekednének és ezáltal is erősebbé válni, megtanulni feldolgozni, elengedni és hozzáállni. az életet nem lehet mindig olyan komolyan venni, ha mindenhez görcsösen ragaszkodnánk, s ha azt elvesztenénk, őrület lenne, semmink se maradna. nem azt mondom, hogy könnyelműnek kell lenni, csak megkülönböztetni a helyzeteket és tudni, hogy érdemes-e ennyi felesleges energiát beleölni valamibe. jelen témánál a szenvedésbe, a sírásba, a vakon maradásba. vagy hogy nekem mennyire érte meg ide írni. nem mintha bárkit is meg akarnék változtatni, csak nem fogom fel, miért választja a többség a nehezebb, problémásabb utat. ez már mindenkinek a maga szintje, nem kellene hogy érdekeljen, ennyi nyomorult kommentet épp elég volt olvasni, nemhogy megérteni. minek is? viszlát és kösz a halakat 🙃 (a szmájli nem maradhat el, hiszen éretlen vagyok és retardált :))
Ha nem élted át és nem tudod milyen, amikor valakit megcsalnak, akkor miért akarsz másokat kioktatni arról, hogy ez nem akkora probléma? Amíg nem élted át, nem tudhatod, hogy hogy viselnéd.
Engem sem csaltak még meg, de ettől függetlenül teljesen megértem azokat az embereket, akik ebből ekkora ügyet csinálnak, mert fáj nekik és csalódban abban, akit szeretnek.
Attól, hogy te nem fogod fel ennek a súlyát még nem jelenti azt, hogy más is így van ezzel. Örülj neki, hogy te ilyen könnyen viseled a csalódásokat és kb. 5 perc alatt túl lépsz rajtuk, de nem mindenki van ezzel így és ez nem baj, mert nem vagyunk egyformák.
Lépj túl ezen és ne foglalkozz azzal, hogy bizony van akinek ez nagyon tud fájni és nem tud ezen olyan könnyen túllépni.
Hmmm..... vonatkoztassunk el kicsit a megcsalástól akkor. Kérdező. Ha ellőném a lábad sörétessel közvetlen közelről és le robbanna, akkor megborulnál ugye? Ha nem kerülsz sokkos állapotba és nem vérzel el hirtelen, akkor üvöltve, zokogva vergődnél a földön ugye? Feltéve, ha túléled, ugye addig nem álnál talpra, míg nincs alternatívád, mankó, műláb vagy egy meg erősödött másik láb? Ugye nem nagyon tudnád hova tenni, ha valaki, akit nem Jézus Krisztusnak hívnak, azt mondaná neked, hogy "kelj fel és járj."?
Kérdező. Attól, hogy a lélek láthatatlan, attól még fáj, ha sérül. Ha nagyon sérül, akkor meg nagyon fáj. A hidrogén is láthatatlan, mégis hiszed és tudod, hogy kettő kell belőle egy vízmolekulába.
Mások vagyunk, más az ingerküszöbünk, lehet, ami másnak elviselhetetlen fájdalom, az neked semmi, de akkor megnyugodhatsz. Esetleg félsz a fájdalomtól, mint mindenki más, ezesetben meg ne félj, mert fájdalom akkor is van, ha félsz, de az vígasztaljon, hogy a fájdalom jön és megy.
31/f
Tisztázom előre: ha két ember közös megegyezés alapján nyitott kapcsolatban van, ott én se tartom "nagy cuccnak" a dolgot, alapvetően nem a mással való szex a probléma.
A hatalmas probléma a megcsalással az, hogy hazugsággal jár. A hazugság pedig a tisztelet és a szeretet hiányának a jele. Egy párkapcsolat pedig számomra elképzelhetetlen kölcsönös tisztelet és szeretet nélkül. Ennyi.
Szerintem aki feltette a kérdést még kapcsolata sem nagyon volt, nem még hogy megcsalása:D innentől irreleváns a kérdés:D
Mintha én kérdezném hogy mitől olyan nagy dolog egy szívműtét :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!