Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megcsalás esetében miért a harmadikat hibáztatja mindenki, főleg ha a nő lép félre?
Szerintem is röhejes és borzasztó...Valahol egyébként szerintem is abban gyökerezik a dolog, hogy az ember nem akar kilépni abból a rózsaszín ködből, ahol a párja tökéletes, hibátlan, erkölcsös ember, akivel szeretik egymást stb. és nem akarja elfogadni, hogy ez már valami miatt nem így van...illetve lehet, hogy ily módon saját magát is próbálja megóvni az igazságtól. Ugyanakkor én mondjuk nem tenném oda, hogy "ha a nő lép félre", mert szerintem ez ettől független.
Alapvetően mindig a megcsaló fél a hibás. Nyilván annak is megvannak az okai, hogy egy ember félrelép a kapcsolatban és az rengeteg mindennek lehet a következménye...Van, ahol még konkrét probléma sincsen, csak az egyik fél kalandozni akar, mert neki éppen olyanja van...akkor van rengeteg olyan példa is, ahol az egyik fél nem kap meg mindent, valami hiányzik neki abból a kapcsolatból pl. együtt töltött minőségi idő, törődés, szeretet, figyelem stb...akkor vannak olyan esetek, ahol mindkét fél ugyanolyan mértékben hibás vagy olyan is van, ahol szimplán csak eltávolodnak egymástól a felek, kihűl a kapcsolatuk, úgy, hogy számukra ez szinte fel sem tűnik. Valóban rengeteg minden megtörténthet. Ugyanakkor szerintem ezeknek a problémáknak a megoldása a kommunikáció, le kell ülni és meg kell beszélni. Lehetséges, hogy meg lehet oldani és az is benne van a pakliban, hogy már nem lehet helyrehozni, ezért már csak a szakítás/válás az egyetlen opció, de azzal sincsen semmi baj. Amire egyáltalán nem tudok érthető és elfogadható indokot mondani az a megcsalás, mert szerintem az undorító és megalázó dolog a másikkal szemben.
A harmadik fél sem mindig ártatlan nyilván, mert én is úgy gondolom, hogy nem erkölcsös dolog egy foglalt férfihez/nőhöz közeledni, bepróbálkozni nála (ha pedig az illető nem tudja, mert ilyen is van sok...akkor pedig végképp nem lehet őt hibáztatni). Ugyanakkor szerintem ilyenkor is annak a foglalt nőnek/férfinak a felelőssége, hogy ezt követően mi történik. Ha valaki nem akar félrelépni, akkor azt lehet hívogatni, csalogatni stb., de akkor annyit mond, hogy "ne haragudj, de nem, mert nekem van egy párom, akit szeretek és vele szeretnék együtt lenni a továbbiakban is". Ennyi. Ha pedig valaki beadja a derekát, akkor az nem egy "áldozat", akit elcsábított a gonosz, aljas harmadik...az ilyen ember valószínűleg előbb-utóbb ugyanúgy megtette volna, csak lehet, hogy később, mással, máshol stb...
A nő az 100%-ig hibás ha félremegy a "harmadik" fél pedig abban az esetben kaphat felmentést, ha nem tudta és nem is tudhatta azt hogy a nőnek férje van - vőlegény, barát -
ha tudta 85%-ban felelőssé tehető, mert nem tartotta tiszteletben más "territóriumát"
Hiába nem jó valami egy kapcsolatban ahhoz hogy ebből megcsalás legyen mindenképpen szükséges egy vállalkozó kedvű harmadik fél! Ha nem lenne...nem lenne megcsalás!
Aki esetleg fennakadna a "territóriumon" egy házasság egy egység egy azaz 1 férfi és egy azaz 1 nő között! A harmadik sehol nem szerepel a történetben és semmi keresnivalója sincs a történetben ha mégis "beavatkozik" onnantól sérti az egység épségét tudván, hogy ezzel bizony másnak a "tyúkszemére" lép és ennek amennyiben lesznek következményei azok elég súlyosak is lehetnek - itt nem arra gondolok, hogy a férj vasvillával kergeti meg :-) hanem elég stresszes idegen felségterületen kialakítani a saját szuverén birodalmadat...pl szülök, rokonság, barátok, emlékek.....és persze ha egyszer sikerült elvenni mástól király lehet a tudat minden este hogy tőle mikor veszik el, remélem nem habzó szájjal rohangál majd ha X idő után egy "harmadik" ismét szerencsét próbál :-) A harmadik hibás is meg eleve vesztes is.....egy ilyen "elvettem mástól" kapcsolat semmit nem ér! Szánni való, hogy valakinek csak ilyen juthat :-)
Nem mindenki. De szerintem sokan azért nem a megcsalót hibáztatják, mert egyszerűbb az idegen harmadik felet hibáztatni, mint saját párunkat.
Feleségem is szeretőt fogadott, az én gyermekemmel
a szíve alatt, és lehet hogy válás lesz a vége. :(
És hogy ki a hibás a megcsalásért? Elsősorban a megcsaló,
aki hűséget fogadott párjának, majd ezzel mit sem törődve hátbatámadta párját. Másodsorban a szerető, aki párkapcsolatban élővel kezdett viszonyt.
Mi a helyzet a megcsalt féllel? Az magáért a megcsalásért egyáltalán nem hibás, maximum a kapcsolat megromlásáért, ami végül ide vezetett. De ha rossz is egy kapcsolat, az sem hatalmaz fel senkit sem arra, hogy megcsalja párját. Ha rossz és menthetetlen a kapcsolat, akkor azt korrekten, fair módon illik lezárni, nem pedig egy párhuzamos világot felépíteni tele hazugsággal, becsapással, megalázással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!