Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egyéjszakás kaland megbocsájtható?
A barátommal két éve járunk. A csoporttársaimmal elmentünk bulizni, egyébként én nagyon ritkán szoktam bulizni, akkor is szolidan. Most viszont többet ittunk a kelleténél és lefeküdtem mással. Utólag nagyon bánom, szörnyen érzem magam miatta. Azt se tudom, hogy egyáltakán elmondjam-e a barátomnak, mert nem akarom elveszíteni. És tudom, hogy nem kifogás, de józanon biztos nem csaltam volna meg.
20/l
Add meg a párodnak a döntés lehetőségét.
Ha azt akarod, hogy megbocsásson, akkor adj tartalmat a bocsánatkérésnek. Mutasd be, hogy hogyan tennéd jóvá az okozott kárt és mit tennél annak érdekében, hogy ez ne fordulhasson elő többet. Dolgozz rajta, legyen értelme.
Szerintem meg lehet bocsátani az ilyesmit, nyilván én sem örülnék neki, de sokkal nagyobb és stabilabb a kapcoslatunk háttere annál, hogy egy ilyesmi lerombolja. De nagyon sokan nem ilyenek. Mindenesetre az elhallgatást nem javaslom, nekem az verné ki a biztosítékot, ha utólag tudnám meg. A kapcsolatnak bizalomra kell épülnie, a bizalom jele az is, ha elmondod neki.
Ez a teher a tiéd, nem a párodé, és nem másé, nincs jogod másra átruházni!
Akár szakítasz vele, akár nem, ekkora fájdalmat ne okozz neki, mert nem tudsz piásan nemet mondani.
Bírom a "pia nem kifogás" dumát, de még törvényileg is erőszaknak számíthat egy részeg nővel való szex. Biztos csak úgy hasra ütésre lett ez a törvény, véletlen se azért, mert az alkohol egy kvázi tudatmódosító drog, csak legális. Igen igen igen tudjuk, akkor viszont ne igyon. Hát tény, de attól még enyhítő körülmény.
Ja amúgy be is akartam írni csak dolgom volt, hogy "jönnek a pia nem kifogás és r1banc vagy, nem szereted" válaszok és lám jöttek is.
Miért ne szerethetné a párját? Elkezd itt pár idióta magából kiindulva általános igazságokat mondani. Az emberek mások, sokaknak ez csak szex. Testi öröm. Mint egy finom étel evése. Csak groteszk mód olyan világban élünk, ahol ez valami hihetetlen nagy árulás és hatalmas nagy gerinctelenség, hogy mással élvezted a testi örömöket. Mintha ez lenne a szeretet mércéje...istenem.
Áldom a sorsot a szexuálisan szabados barátnőmért.
A megcsalásnak egyetlen egy oka van sokszor: A testi vágy erősebb lesz a gátlásnál. Semmi több. A pia meg csökkenti a gátlásokat.
A hűség meg nem azt jelenti, hogy más nem vonz szexuálisan, hanem hogy ellen áll az ember a kísértésnek. A legjobb amikor olyan emberek (főként nők) papolnak a hűségről, akik kvázi nem éreznek kísértést, mert csőlátásuk lesz a párjuk irányába, mert eleve érzelmi alapon jön náluk a szexuális vágy. Ez nem érdem. Senki se döntötte el születésekor és később se, hogy "na nekem tetszeni fog/nem fog tetszeni a többi nő/férfi is, ha kapcsolatban vagyok".
A kérdésre meg a válasz: Megbocsátható is akár. Nagyon attól függ milyen a barátod mentalitása, de rossz hír, hogy amint látod az emberek nagyja már-már görcsösen nem bocsátanának meg és mindenféle dogmatikus baromsággal támasztják ennek okát alá, holott csak ego a gond. Nem tud birtokolni + hogy nem ő az egyetlen a földön, aki vonzó lehet. Ja igen meg a bizalom. Ez egy jogosabb érv az tényleg oda lehet. De nem a nem szeret és többi hülyeség, hanem a bizalom vesztés.
Részeg nővel való szex az erőszak? Wow :D Kissé el vagy tévedve.
A Btk. szerint:
"Szexuális erőszakot követ el, és bűntett miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, aki (...) más védekezésre vagy akaratnyilvánításra képtelen állapotát szexuális cselekményre használja fel."
Szóval lényegében: ha valaki öntudatlanra issza magát, azt se tudja, hogy a világon van, és valaki lefekszik vele így, az erőszak.
Attól, hogy valaki megivott kettő koktélt, és becsípve egyből ment valaki ágyába, attól nem lesz erőszak.
Ha így volna, akkor elég sok férfit csuknának le, aki közös buli után hazamegy a párjával, és alkohol hatása alatt lefekszenek...
Általában az szokott lenni, hogy a csaj becsiccsent, persze benne van a buliban mert a gátlásai oldódtak, és a valódi önmaga telibe tojik a párjára, aztán másnap megy a sírás-rívás, hogy hogy megbánta...
Érdekes módon nekem is volt még anno, hogy elszámoltam magam, és a kelleténél kicsit többet ittam, ilyenkor ha bepróbálkozott valami pasi, aki nem a párom volt, csak még vehemensebben hajtottam el a búbánatba, mint józanul. Mert nekem ez volt a valódi énem, tényleg nem akartam megcsalni a párom, és ezen az alkohol se tudott változtatni.
A pia nem valami vudu varázsszer, ami nemlétező érzelmeket ültet a delikvens elméjébe... Jesszusom.... csak kihozza azt, ami alapból ott volt, csak el lett nyomva valami miatt.
"Miért ne szerethetné a párját? (...) Az emberek mások, sokaknak ez csak szex. Testi öröm. Mint egy finom étel evése. Csak groteszk mód olyan világban élünk, ahol ez valami hihetetlen nagy árulás és hatalmas nagy gerinctelenség, hogy mással élvezted a testi örömöket."
Aha. Nos, ez igaz lehet. Én ugyan abszolút monogám vagyok, viszont őszintén hiszem, hogy nem mindenkinek való, vannak párok, akik hosszú, boldog kapcsolatot tartanak fenn úgy, hogy nyitottak, és nem utasítják el a másokkal való testi örömöket. Nincs ezzel semmi probléma az égvilágon, csak egy esetben: ha hazudoznak erről.
A kérdező esete nem egy nyílt lapokkal lejátszott, korrekt, tiszta dolog. Semmibe veszi a párját, hazudik neki, annyira se tiszteli, mint egy darab kavicsot. Hogy lehetne már ilyen esetben szeretetről beszélni? Akit szeretek, azt tisztelem, nem hazudok bele a pofájába.
Ne haragudj, de még jó, hogy értelmes ember szeretné, hogy a párja megadja neki az alapvető, emberi lénynek kijáró tiszteletet...
Egyébiránt meg annyi a trükk, hogy mindenki magához illő társat találjon. Egy monogám ember soha a büdös életben nem lesz boldog olyannal, aki csalja agyba-főbe, egy szexuálisan nyitottabb ember meg a Dunának megy, ha a párja be akarja korlátozni.
Én csak azt nem értem, miért olyan nagyon, rohadtul, lehetetlenül bonyolult, hogy valaki hasonló mentalitású párt keressen, és akkor nem kell veszekedni, hisztizni, hazudni, féltékenykedni, szakítani...
Kérdező:
Mondd el neki, aztán meglátod, mi történik.
Ha szakít, akkor keress olyan párt, aki nyitottabb az ilyesmi kalandokra, és akkor nem kell ilyeneken paráznod mellette.
20 évesen én szerintem nem bocsájtottam volna meg, de 30 évesen igen. De a két év nem olyan hosszú.
A nagy kérdés: Miért? Miért tetted? (az nem válasz, hogy részeg voltál, hiszen ha annyira részeg vagy, hogy nem kontrollálod magad, akkor szexelni sem tudsz, ha csak spicces, akkor meg csak felszabadulsz, de tudod jól, hogy mit csinálsz)
Szóval, őszintén: Miért tetted??? (anonym oldal, válaszolhatsz őszintén)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!