Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hűtlenség, miért?
7 éves kapcsolatomnak lett vége, mert az akkori párom félrelépett, ráadásul több hónapon keresztül a hátam mögött.
- Ha valaki boldogtalan egy kapcsolatban, miért nem szakít? Mivel jobb titokban eljárni majd este hazamenni?
- Azóta eltelt 3 év, és amint kialakul egy komolyabb kapcsolatom, valamilyen úton módon megjelenik a hűtlen exem. Miért, mire jó ez?
Nem szakit, mert gyáva, olvasd el Csernus Imre erre vonatkozó idézetet.
A másik, ego (nem szerelem), vagy rájött mit veszített, de sosem szabad visszafogadni, mert aki megcsalt egyszer, megteszi újra...
Utolsó, a monogámia, és a PÁRkapcsolat működik, de csak az érett, és lelkileg stabil, intelligens embereknél.
A poligámia valóban ösztösön szinten áll, de az csak szexuális infantilizmus és a hűségre alkalmatlan éretlen akarat racionalizálása, sőt, intézményesítése. Erősen önámítás, és mindig lelki problémákon alapul, ezért káros.
Mindkét formát lehet VÁLASZTANI, nem mondom, hogy mindneki alkalmas a monogámiára. Az éljen nyitott kapcsolatban. A te lelki szegénységed viszont nem bizonyítja, hogy minden ember megragadt azon a szinten, ahol te állsz az életedben jelenleg.
Válaszolva a kérdésre:
ahogy 2-es írta: azért nem szakít, mert fél, gyáva. Téged ismert, összeköt a múlt, szemben a bizonytalannal, ismeretlennel. És a lehetőséggel, hogy elveszíthet. Gyávaság.
Hogy miért megy vissza? Ugyanezért.
Mert ismer, ott voltál, és emlékezteted a múltra, ami már nincs.
Kedves 4-es, hidd el nekem elég lenne egy nő is akit nagyon szeretek az életben és a tenyeremen hordom. De minden hosszú kapcsolatomban az a tapasztalat, hogy 3-4év után elhidegülés van és TI NŐK akik elvárjátok az örök hűséget és, hogy a férfi annyira szeressen mint az elején, PONT nektek nem számítanak már ezek a dolgok és tojtok a fejünkre.
Én pont, hogy szerelmes, romantikus férfi vagyok akinek 10 év együttélés után is fontos lenne a csók, bújás, ölelés és szex. Direkt a nőknek élek, nem dohányzom, sportolok, tanultam masszírozni, imádok táncolni, állítólag jól csókolok, mégis minden nő beleun a kapcsolatba pár év után. És ezt 3 hosszú kapcsolatból szűrtem le. Lehet pont az a baj, hogy nem vagyok egy ősbunkó aki veréssel fenyeget ha nincs szex X ideig vagy nem tudom mi kell nektek, hogy megmaradjon a tűz de én már feladtam...
A szememben azok a párok az istenek akik szeretik egymást, de bevesznek más embereket/párokat a magánéletükbe színesítés miatt. Ők biztos nem lesznek soha boldogtalanok, nem válnak el, nem szakítanak és csalnak meg. De ezt az emberiség 0,0001%-a csinálja...
#5-ös Válaszoló!
Bátyja! Ha "direkt a nőknek élsz", akkor nem egy férfi meg nő van kapcsolatban, hanem egy nő és egy nőhöz tartozó nemtommi. Nem sértegetni akarlak, sőt! Ne a nőnek élj, hanem magadnak ÉS a nőnek, akkor nem fognak rád unni (legalábbis sokkal-sokkal nehezebben :D).
5-ös
"Én pont, hogy szerelmes, romantikus férfi vagyok akinek 10 év együttélés után is fontos lenne a csók, bújás, ölelés és szex. "
De hát te is a monogámiára vágysz.
"A szememben azok a párok az istenek akik szeretik egymást, de bevesznek más embereket/párokat a magánéletükbe színesítés miatt. Ők biztos nem lesznek soha boldogtalanok, nem válnak el, nem szakítanak és csalnak meg."
Biztos vagy te ebben? Miért gondolod ezt? :)
Utána kutattál már, hogy ahol poligámia van például, mennyire boldog a férfi? Mondjuk az araboknál?
Meg fogsz lepődni. Nem mindenki választja a többnejűséget, és nem feltétlenül bolgoabb sem a férfi, mert az intim kötődésnél általában mindig van egy, akihez jobabn hz. HA pedig nem, akkor benne marad egy üresség.
"Vagy pedig lehet boldogan élni ahogy a szüleim is 53 éve házasok, sok veszekedéssel, külön alvással és szex nélkül már vagy 25-30 éve."
Én ismerek ellenpéldát, bár "csak" 25 éve házasok.
Egyébként meg az a szép, hogy ma már nem kötelező a halálodik szenvedni egy kapcsolatban. SZabadon dönthetsz, ha nem működik, ki lehet lépni. Tudom, hogy ez ijesztő és nem erre vágyik az ember, ugyanakkor valóban felesleges lehet egy boldogtalan kapcsolatban évekig, vagy évtizedekig nyügődni.
Vagy akár lehet más emberekkel is "szinesíteni" az életet, én sem ítélem el, ha ez az egyezség a pár tagaji között.
#5/8#-as!
Azért ne forgasd ki, amit írok... Nem csak a végletek léteznek.
Ne érts félre, nem kioktatni akarlak, idősebb is vagy, mint én, csak a tapasztalatom írom le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!