Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ki ért velem egyet? Ill. kinek mi erről a véleménye.
A férfiak és a nők eredetileg nem monogám kapcsolatra lettek kódolva. Azaz véleményem szerint minden nő és minden férfi vonzódik, vagy vonzódhat más emberhez is a házastársukon kívül, csak vannak akik képeset uralkodni ezeken az ösztönös vágyakon. Vannak akik ésszel felmérik, hogy mit kockáztatnak, hogy milyen lelki sebeket ejtenek, ill. hogy milyen megalázó helyzetbe hozzák ezzel a másik felet. Vannak akik meg ezt ugyan lehet felmérik, de ennek ellenér sem bírnak uralkodni önmagukon és megcsalják a társukat. Alapvetően olyasmit várunk el a házastársunktól, ami egyébként nem elvárható...
Hozzáteszem én sem csaltam még meg egyetlen társamat sem, de vágyat éreztem már más iránt is a párkapcsolatom során. Viszot egyik sem ért volna annyit, hogy ezzel mélyen beletiporjak a társam lelkébe.
Unalmas már ez a téma, folyton valaki jön az áltudományos érveivel...
Az van, hogy aki úgy érzi hogy leragadt egy ösztönlény szintjén, annak nem kötelező ám párkapcsolatban élni, ez ennyire egyszerű.
Meg ne hasonlítgassunk már egy maradi kultúrát a miénkhez. Mintha ott a nőnek lenne választása, hogy hány feleséggel osztozik (értsd ez nem a szabad akarata) és akkor elérkeztünk megint ahhoz, hogy természetesen a férfiaknak privilégiuma a minden nővel való dugás. Fordítva már ugye nem működik.
Akinek dughatnékja van és nem akar senkit megbántani, az vagy legyen önmagához hasonló emberrel, vagy ne legyen senkivel.
Azt meg pláne ne magyarázza belém senki (és ettől kapok igazán agyfszt, hogy mások megmondják én milyen vagyok és mit érzek), hogy nem vagyok monogám típus. Majd én jobban tudom, vagy az is lehet, hogy én nem vagyok ember. Ki tudja?
Természetesen, azoknak szólt a válaszom akik úgy válaszoltak.
Kedves Kérdező!
Ahogy már írták: a vonzalom nem választás kérdése, a hűség viszont az.
Ne érezd azért rosszul magad, mert mások azt írják, ők nem kívánnak meg senkit az aktuális párjukon kívül, nem vonzódnak máshoz, csak a társukhoz. Lehet, hogy igazuk van. Ők olyanok, Te nem, nincs ezzel semmi baj.
És engedtessék meg nekem egy kis "tudomány": való igaz, nem monogám kapcsolatra lettünk kódolva, mert evolúciós szempontból nem lett volna kifizetődő. A tudomány fejlődésével, az életszínvonal változásával, a társadalom átalakulásával már nincs szükség a "magok szórására", de nyilván megvan a késztetés (egy formás női testnél kevés szebb dolog létezik :D), elvégre a fejlettnek mondott emberi civilizáció evolúciós időskálán mérve nudli.
Úgyhogy ez "a monogámia a természet ellen való" mondás mai viszonyok között nem teljesen állja meg a helyét.
32/F
Amikor igazán szerelmes vagyok akkor nem tudnék lefeküdni mással.
Emlékszem egyszer be voltam csípve és meg akart fektetni az egyik srác. Persze én nagyon szerelmes voltam egy másikba.
A lábamon alig álltam, beszélni alig tudtam a srác meg ölelgetett, puszilgatott stb. Én közben egész végig a másik srác nevét mondogattam és hogy ezt nem szabad.
Szóval erről ennyit. Ha igazán, ismétlem igazán szereted a másikat akkor nem tudsz mással szexelni. (Magamból indulok ki).
Ha elmúlik a rózsaszín köd akkor már nyilván megkívánsz másokat, szexelnél velük.
De! Nem vagyok állatok és tudunk uralkodni az ösztöneinken. Ilyenkor van az, hogy a felek szépen megbeszélik ezt a problémát.
Nyitott kapcsolat, szakítás, a tűz "felizzítása". Vagy működik vagy nem.
A megcsalás a legalja. Értem én, hogy ha nem szeretünk már valakit akkor könnyen félre megyünk...de azt az embert így megalázni, akit régen szerettünk...mocsokság. Azért van a szánk, hogy megbeszéljük a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!