Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ki ért velem egyet? Ill. kinek mi erről a véleménye.
A férfiak és a nők eredetileg nem monogám kapcsolatra lettek kódolva. Azaz véleményem szerint minden nő és minden férfi vonzódik, vagy vonzódhat más emberhez is a házastársukon kívül, csak vannak akik képeset uralkodni ezeken az ösztönös vágyakon. Vannak akik ésszel felmérik, hogy mit kockáztatnak, hogy milyen lelki sebeket ejtenek, ill. hogy milyen megalázó helyzetbe hozzák ezzel a másik felet. Vannak akik meg ezt ugyan lehet felmérik, de ennek ellenér sem bírnak uralkodni önmagukon és megcsalják a társukat. Alapvetően olyasmit várunk el a házastársunktól, ami egyébként nem elvárható...
Hozzáteszem én sem csaltam még meg egyetlen társamat sem, de vágyat éreztem már más iránt is a párkapcsolatom során. Viszot egyik sem ért volna annyit, hogy ezzel mélyen beletiporjak a társam lelkébe.
Akkor én nem vagyok ember, soha nem is vágytam másra a mindenkori páromon kívül.
Nyilván nem vagyok vak, látom, konstatálom ha valaki attraktív, de csak pl mint egy szép váza, nem vált ki belőlem semmit.
Sajnos nálam inkább döntés kérdése. Fordult nálam már elő, hogy vonzalmat éreztem más iránt..
Én sem szeretnék ilyet, mert tisztelem és becsülöm a páromat, együtt tervezünk.
De amikor olvasom, hogy másnál ilyen nincs, akkor elgondolkozok, hogy valóban másképp működünk-e, mi emberek( van akinél tényleg nem lép be más vonzalom az életébe a párján kívül x év alatt), vagy ez azt jelzi, hogy talán nem egymás mellett van a helyünk? :(
Ki is akartam írni erről egy kérdést is, de nem hiszem, hogy meg tudják válaszolni.
A monogámiát a keresztény kultúra alkotta meg. Mivel az egyik legelterjettebb vallásról van szó, egy idő után ez vált "természetessé". Beépült a mindennapokba, és a "normális" társadalmi viselkedés alapja lett.
De mégis mit nevezünk normálisnak, és mi alapján?
Egyes természeti népeknél, vagy tőlünk keletebbre a háremek voltak a természetesek.
Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy mindenki csalja nyugodtan jobbra-balra a párját, csak ha ennyire filozófiai kérdéseket feszeget a kérdező, érdemes egy kicsit messzebb látni a saját szűk világunktól és végiggondolni, honnan is ered, miért is gondoljuk, hogy úgy kell döntenünk, hogy hűségesek leszünk. Mert valóban, azt a neveltetést kapjuk, azt tanítja a kultúránk, hogy légy hűséges. Ugyanúgy, ahogy azt is, ne lopj, mégis van aki megteszi. De ha a világ egy másik pontján nől fel az ember lánya azt tanulja, hogy nincs más dolga mint gyereket szülni és több másik nőtársával együtt az urát kiszolgálni.
Ez igy nem igaz. A nok arra voltak(/vannak?) kodolva, hogy az alfaval, a legerosebbel, legferfiasabbal, legegeszsegesebbel legyenek es tole termekenyuljenek meg, hogy minel egeszsegesebb, jobb, "sikeresebb" utodot hozzanak vilagra. A ferfiak meg arra, hogy szetszorjak az orokitoanyagukat, minel tobb not termekenyitsenek meg. A nok kozott mindig is ment a harc az alfahimert, a pasik meg azert harcoltak, hogy minel tobb no laba koze bejussanak.
Mondom ezt nokent, aki szereti a szexet es egyaltalan nem vet meg senkit, aki szabadosabb eletet el az "erkolcsosnel", amig avval nem bant senkit.
Ha már laza,lazul az érzelmi kötelék,könnyen elcsábul az ember fia/lánya.Főleg ha teszem azt 10 év házasság után jól kihűlt érzelmeknél kap egy olyan kísértést egy 3.személy részéről,aminek 20 évesen is nehezen állna ellen,nem 30+ osan.
20 évesen jellemzően mindig a nagy erkölcsök ábrándjait kergetik sokan,aha,persze.
De az élet nem habostorta..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!