Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jobb lett volna az elején lefeküdni vele, mint így, hogy érzelmileg belementem? Érzelmi vagy fizikális megcsalás a rosszabb?
Folyton mindenki azt hangoztatja, hogy az érzelmi megcsalás sokkal rosszabb, mint a fizikai félrelépés - amit persze ugyanúgy mindenki elítél. De esetemben éppen a fizikai megcsalás elkerülése vezetett oda, hogy érzelmileg is belegabalyodtam a dologba.
Nem szoktam itt kérdéseket feltenni, de ez most kezd felőrölni.
Az alap szitu: van egy nő, akivel heti 2x találkozom a munkám során. Lassan fél éve rettenetesen izgat. Az elején csak fizikálisan kívántam, és egyszer lehetett volna is valami, de úgy döntöttem, hogy lezárom ezt magamban. Hozzá kell tenni, hogy ő is láthatóan nyitott lenne a dologra. Nem is próbálkozik, semmi, tiszteletben tart mindent. Én viszont egyre elkeseredettebben vágyok rá azóta. És már nem csak fizikálisan. Szeretem, hogy megnevettet, hogy lehet vele értelmesen beszélni, olyan ígéző tekitete van, hogy elveszek benne. És minél inkább távolságtartó velem, és minél inkább el akarom kerülni, annál jobban vágyom rá.
10 éve vagyok házas, viszonylag fiatalon házasodtunk. Van két gyönyörű lányunk, szeretem a feleségem és tényleg nem akartam megcsalni. Nem is akarnám felborítani a családunk vagy meggyalázni a feleségem. Esküszöm, eljutottam arra a pontra, hogy lehet, hogy jobb lett volna az elején egyszer lefeküdni vele, aztán ennyi, lelohadt volna a vágyakozás. Ez viszont most már lassan tarthatatlan.
Férfiak, mit tennétek ilyen esetben?
Nők, feleségként melyik lehetőséget viselnétek jobban, ha kiderülne?
35/F
Csodálkoznék, ha meg tudnád állni, hogy viszonyba keveredj a kolleganőddel.
Jönnek a kérdések: a kolleganő mit szeretne? Hajlandó lenne-e megmaradni az alkalmi kapcsolatnál? Ő szabad, vagy van kapcsolata, családja? Te mit vársz ettől, ha a vágyad beteljesült, abba tudnád hagyni? (Ezt persze senki sem tudja előre.) El tudnád-e titkolni otthon? A külső kapcsolat csak olyanoknak való, akik jól tűrik a leki viszontagságokat, fel tudják magukban dolgozni, nem szenvednek lelkiismeretfurdalástól. Sajnos ez egyúttal erodálja a jellemet. Nem tartasz-e attól, hogy a feleséged nem fogja kiállni az összehasonlítást, és te végleg eltávolodsz tőle, oda jutsz, amit elmondásod szerint nem akarsz: a váláshoz?
Nem látsz módot az ellaposodott házasságod jobbá tételére?
Lehet, hogy én naív hülye vagyok, de mi lenne, ha elmesélnéd a feleségednek, hogy mitől szenvedsz? Talán fölrázná, és küzdene ő is érted, a házasságotokért.
Ha mégis a viszony mellett döntesz, próbáld meg óvatosan csinálni: ha idejekorán végetér, mert mondjuk kiderül, hogy mégsem fenékig tejfel az a kolleganő, legyen módod viszatérni.
"Ha a feleséged helyében lennék azonnal elhagynálak!... Kisírnám magam aztán új életet kezdenék!"
Csak halkan kérdezem, meg az egyik előző válaszolótól is, aki "pont az ilyen helyzetek elkerülése végett, hogy ha kell, azonnal le tudjon lépni" csak akkor vállal két gyereket, ha egyedül is el tudja tartani, szóval akkor is egyértelműen az azonnali elhagyás, lelépést választanátok, ha biztosan tudnátok, hogy a két gyereket az apának ítéli a törvény, és ti kéthetente, vasárnapi anyukaként láthatjátok?
Nem lett volna jobb.
Egyformán rosszak.
A helyes, egyenes út ez: megakadályozni hogy találkozzatok a nővel a továbbiakban, tehát munkát váltani például. Szólni a feleségednek hogy ébresszétek fel a régi tüzet, és a jövőben közösen dolgozni az ügyön az ágyban, randikon, hétköznapi szituációkban.
Az én párom érzelmi alapon működik,tehát egy szexuális megcsaláshoz már kellene érzelmi,ezt azért már elég nehezen bocsátanám meg.
Te honnan veszed,hogyha akkor lépsz,egy-két együttlét után nem ugyanide gabalyodsz és jössz rá,hogy ő életed nője?
Lehet tényleg az!
Persze ez nem bátorítás,hiszen én is másik táborba tartozom,2 gyerekkel.
Szerintem a feleségeddel való kapcsolaton dolgozz és dolgoztasd őt is.
Ha esetleg egy kis féltékenység miatt észbe kap az asszony,az se rossz.
És én egyetértek a kérdezővel.
Kinek nem esik jól,ha megdícsérik a külsőjét,belsőjét,érzi,hogy más is nő vagy férfiszámba esik.
Nekem is jólesik.
Nem tudhatom én se,hogy ez meddig elég csak ennyiben.
Én a házasságod rendbetételére szavaznék.
Évekkel ezelőtt ez nálunk is megtörtént. A (most már ex)férjem beleszeretett egy kolléganőjébe. Mielőtt megcsalt volna már lebukott. Én akkor azt éreztem jobb lett volna, ha félrelép. Akkor utálhattam volna, amiért hűtlen, áltathattam volna magam, hogy de hozzám jön haza, engem szeret.
Nagyon meglepődtem saját magamon, hogy mennyire küzdök érte. Mindig azt gondoltam volna, hogy ha ilyen megtörténik páros lábbal rúgom ki. Sz@r érzés volt szembesülni vele, hogy mennyire sokat hibáztam én is a kapcsolatban, hogy nagyon nagy szerepem volt abban, hogy egy harmadik fél beléphetett a házasságunkba.
Nálunk nem ez vezetett a váláshoz, de ezután az eset után minden megváltozott. Lehúztunk még egymás mellett öt évet, amit utólag tudok, hogy nem kellett volna.
"jól" is elsülhetett volna ez a dolog, hisz végül is tényleg rákényszerített ez minket arra, hogy rendesen kommunikáljunk, esetleg változzunk mindketten, hogy a másiknak jobban "megfeleljünk". De egyikünk se tudta önmagát "megtagadni", mi a rosszat hoztuk ki folyamatosan egymásból.
Tényleg érdemes elgondolkodni, hogy miért történhetett ez meg nálatok is. ha tényleg csak beszürkültek a mindennapok azon még lehet változtatni, ha mindketten akarjátok. nyilván itt csak a Te verziódat hallottuk, hogy a feleséged nem nyit a közös dolgokra (lehet neki meg egész más problémája van veled), de ha a kérésed ellenére sem változtat lehet el kéne gondolkodni komolyabban a jövőről. ..
Szinte mindenkinek igaza van, és nagyon köszönöm a sok értelmes választ (ritka ezen az oldalon, hogy nem csak az ítélkezés megy :) ).
Igyekszem a házasságom rendbetételével foglalkozni, bár tegnap felvetettem neki a dolgot finoman, erre megsértődött, hogy szerinte most minden rendben van és miért csinálom megint a problémát, amikor végre nincs. Látszólag nincs is. Nem veszekszünk, van szexuális életünk is, rendben csináljuk az életünket...csak hát ebből látszik, hogy mégis hiányzik valami. Ha nem is a tűz, de valami kis izgalom, színesség, változatosság biztosan.
És igen, az is igaz, hogy jót tesz az önbecsülésemnek is, hogy még mindig észre vesznek a nők, és van, aki még izgalmasnak tart, nem csak mondjuk jó apának.
Hm ..Számomra hihetetlen ,h mien természetesen veszi 1-2 ember azt, ami történik veled.Aki szereti egymást, ilyen NEM történhet meg! Persze abban igazad van ,h nemkellett volna le k...váznom.Semmi közöm hozzá ,h mi van veletek.
Mindenki más.Mindenki másképp gondolja hol van az a pont ahol megcsalásnak számít valami.Lehet indulatos vagyok ilyen témákban.S neharagudj ha megbántottalak! Én csak magamból indulok ki mindíg,h sosem tetszene meg más!Egyszerűen senki nemérhet fel a férjemmel.Sem külsőleg sem sehogyan.Ha szeretek valakit,csak ő van.Lehet hihetetlen,de senkire nemnézek férfiként már.S tudom,h vagyok olyan erős,h ha esetleg ő azon gondolkodna ,h félre menne s jeleit látnám,akár mennyire szeretem,ott hagynám.Azt gondolom,ha belefér egy 3. még ilyen szinten is akkor had menjen.Már nemérezném magam teljesnek mellette.S arról nembeszélve h megsem tudnám többé még csókolni sem.Onnantól elveszne minden értékes dolog.Akár mit is tenne.Az exemmel 12 évig voltam.Meguntam,h semmut nemakar az életben.Nem voltak céljai.Tesómmal elmentem Balatonra.Leültem a kikötőben.Végig gondoltam,mit is akarok.Hazamentem s letettem a táskám s azonnal elmondtam neki ,h döntöttem s vége! S nem csaltam meg.Tovább léptem.Most boldog vagyok már 4 éve.
Na épp ezért nem szülök gyereket.
Beszélj a feleségeddel! Mondd el neki, amit érzel. Mindent! Add meg neki a választás jogát, hogy eldönthesse, hogy legyen tovább.
"És igen, az is igaz, hogy jót tesz az önbecsülésemnek is, hogy még mindig észre vesznek a nők, és van, aki még izgalmasnak tart, nem csak mondjuk jó apának."
A feleségednek az alapján amit írsz semmi oka arra,hogy bármi másnak is tartson. Megcsaltad,érzelmileg biztosan ha testileg nem is.Igen,ez válóok,kár szépíteni. Aki szeret az ne másba mártogassa a lomposát.
Apropó..mikor vittél neki utoljára virágot csak úgy? hívtad gyönyörűnek vagy főztél neki egy teát?
A nőknél ha azt akarod hogy királyként nézzen rád és hízelegjen,akkor bánj vele úgy mint egy királynővel és megkapod az egó simogatást otthon is ne aggódj,mert jól fogja érezni magát melletted.Ha megalázod ilyenekkel és nem foglalkozol vele akkor mit tartson benned jónak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!