Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kinek mi számít megcsalásnak?
ahogy telik az idő, úgy változik ez a fogalom is
14 évesen ha megfogta másnak a kezét
16 évesen ha megcsókolt valakit
18 évesen ha lefeküdt valakivel (még ha buliban részegen is)
20 évesen ha átgondoltan, tudatosan szexelt
25 évesen ha kialakított valami futó kapcsolatot
30 évesen ha kialakított valami komoly kapcsolatot
nehéz megmagyarázni olyannak aki még fiatal, de ahogy telnek az évek az apró problémák amik gyerekkorban oly nagynak számítottak, eltörpülnek és kicsinyesnek hatnak. Az ember esendő és felnőtt fejjel nem lehet büntetni egy apró bakit ami lehet azért volt, mert a stressz kezdte megölni a kapcsolatotokat és felindulásból valami megoldást keres másnál.
A #2-es jól összefoglalta bár az életszakaszokon lehetne vitatkozni, elvégre máshogy halad az életünk, másképp érünk.
Én a jelenlegi párommal túlvagyok egy "csók típusú" megcsaláson az ő részéről, és az én részemről egy flörtölős és egy "petting típusú" megcsaláson. Mégis együtt maradtunk és nem tartom hibás döntésnek. Sajnos vagy nem sajnos, de a régi, konvervatív párkapcsolatok ideje kifelé halad. Gyorsul a világ, szinte fogyasztási cikk lett a másik.
Egyetértek a második válaszolóval.
25N
Én nem értek egyet a kettessel. Értelmetlen fix dolgokat meghatározni. Az megcsalás, amit az adott ember megcsalásnak gondol(na), érez(ne). Ennyi. Ha neked belefér, hogy a párod másokkal is szexel, és ez sem neked, sem a kapcsolatotoknak nem árt, akkor mitől lenne megcsalás?
Nekem személy szerint a flörtölés, a light petting belefér. Annak azért nem örülnék, ha a barátnőm mással is lefeküdne, de kibírnám.
A másodikkal csak annyiban nem értek egyet, hogy attól még megcsalásnak számít, hogy érettebbek és felnőttebbek vagyunk. Az más kérdés, hogy megbocsátható kategória-e.
Részemről megcsalásnak számít elég sok minden (tapizás, flört, érzéki tánc, erotikus beszélgetések, csók, szex, szeretői viszony, stb), de pl egy egyszeri kósza éjszakás kalandot meg tudnék bocsátani (gondolom én). Az viszont már egészen biztosan szakító ok- és igenis megcsalás-, ha érzelmileg kötődik valaki máshoz, gyakran gondol rá, inkább vele lenne, még akkor is, ha egyébként fizikailag kettejük között semmi sem történt. Illetve nyilván az is, ha csak úgy félrekefélget rendszeresen, ugyanazzal vagy mindig mással, ahogy a csóknál is legfeljebb egy különálló esetet lennék hajlandó tolerálni. De attól még megcsalás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!