Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok, van olyan körülmény, amikor megbocsáthatónak tartjátok a félrelépést?
A megcsalást minden esetben megelőzi valami, olyan nincs, hogy csak az egyik fél a hibás. Ha a megcsaló fél megbánta, hogy megtörtént, és semmilyen körülmények között nem tenné meg újra, és dolgozni akar a kapcsolaton, szerintem lehet értelme a megbocsájtásnak. Nyilván, ha megmenthető a kapcsolat, és mindkét fél akarja. Habár az megint két külön eset, hogy a megcsalás egyszeri, vagy pedig viszonyról beszélünk. Ez utóbbi esetén szerintem nagyon erős kötelék kell ahhoz, hogy értelme legyen dolgozni a megbocsájtáson.
Aki pedig úgy van vele, hogy a pénz miatt bármit el lehet nézni a másiknak, annak gratulálok, olyan értékes is lesz a kapcsolatuk. Persze nem egyformák az emberek igényei.
#25 Egy kapcsolat tönkremeneteléért mindkét fél hibás, a félrelépésért viszont csak egy - minden esetben az, aki félrelépett...
Ha nem vagy boldog egy kapcsolatban, akkor növesztesz egy gerincet, és megmondod, (jobb esetben megbeszélitek a dolgokat, rosszabb esetben szakítotok) nem pedig törvényszerűen összefekszel fűvel-fával, hülyének nézve ezzel a párodat, aki a problémák ellenére még mindig rád pazarolja az idejét.
Kedves #26
Egy szóval nem állítottam, hogy törvényszerű, de ha már megtörtént, azzal a helyzettel kell kezdeni valamit. Egy ideális világban nyilván megtörténik egy vagy több végül változásokat előidéző beszélgetés, de lássuk be, emberek vagyunk, hibázhatunk. Én nem védem a megcsalókat, van rossz tapasztalatom. Én csupán annyit mondtam, nem kell feketén-fehéren elkülöníteni az áldozatot és a szörnyű gonosz elkövetőt. És persze rengeteg helyzet van. Előfordul, hogy megbocsáthatatlan, de van, hogy menthető. Önmagában a félrelépés ténye véleményem szerint nem kell, hogy törvényszerűen a kapcsolat végét jelentse.
És hangsúlyozom, senkit sem buzdítok a félrelépésre, inkább csak azt mondom, bármennyire nehéz a másik félnek és bármennyire fájdalmas, ha felkészült rá, érdemes végiggondolni, milyen problémák adódtak a kapcsolatukban, és mik vezettek az aktuális helyzetig. És akkor majd eldöntheti, hajlandó-e megpróbálni, hogy megbocsájt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!