Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megcsalás fejben és ágyban – melyik a rosszabb? 21L
Mi a különbség a tesi és a lelki megcsalás között?
Egy bizonyos felmérés szerint a férfiak sokkal féltékenyebbek akkor, ha partnerük szexuális indokkal csalja meg őket, mintha érzelmi társat keresnek mellettük. Ezzel szemben a nők éppen fordítva, azt veszik a legrosszabbul, ha párjuk érzelmi téren csalja meg őket.
Vélemények?
Nos ez logikus a szerelemhormon alapján. (oxitocin)
A nőknél minden orgazmus esetén felszabadul. A férfiaknál pedig csak azoknál a partnereknél, akiket tényleg szeretnek.
Így a nőknél a kötődés a dugások sorozatával erősül, de a férfinak előbb szeretnie kell és csak utána "szerelmes" a szex.
Az ágyban, mert olyankor a másik ember szellemiségét átveszi a paráznaság által.
Mindkettő bűn egyébként.
Nincs ilyen, hogy melyik rosszabb. A férfiaknál a szex a teljesítmény, önbizalom mércéje és az érzések kifejezését is jelentheti. A nők "nyelve" az érzelmek, evolúciós alapokon is nyugszik, nyilván nekik kell egy családot majd egybentartani.
A testi megcsalás nyilván rosszabb, mert az időben felismert érzelmi megingással még lehet mit kezdeni, a testi meg megtörtént is kész, visszafordíthatatlan.
Én úgy vagyok ezzel, hogy az érzelmi megcsalás sokkal rosszabbul esne, tehát ha szerelmes lenne egy másik lányba. Nyilván ez bensőségesebb kapcsolat, mintha "csak" lefeküdnének, ezért jobban magam alá kerülnék ez esetben
20L
Ennek a jelenségnek, amit a kérdésedben leírsz, evolúciós alapjai vannak. Nem érvényes minden esetben, de sokszor valóban így van, mégpedig azért, mert az ősférfi számára elsődleges a biztos apaság (azaz, hogy tuti ő a gyerek apja), míg az ősnő számára az a legfontosabb, hogy az ősférfi kitartson mellette, és támogassa őt a gyerek felnevelésében. Ebből leszűrhető, hogy miért éppen az a fajta megcsalás fenyegeti az adott nemet a leginkább.
Egyébként ettől eltekintve én mindkét megcsalást ugyanolyannak tartom, és egyikre sincs nálam bocsánat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!