Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi oka lehet annak, ha egy erkölcsös, becsületes, aranyos férfi megcsalja a feleségét?
Ebben egyetértünk, csak sajnos ez nem ennyire egyszerű.
Egy ember 20+ évesen szentül meg van győződve arról, hogy most majd jól megnősűl és vége a bohém életnek.
Aztán leél 20+ évet valakivel és 30+ 40+ évesen rájön, hogy tévedett.
Az idő az amit senki nem kalkulál bele, és szerintem mind elkövetjük azt a hibát, hogy azt hisszük olyanok leszünk 40 évesen is mint 20 évesen, és mindent ugyanúgy fogunk gondolni.
Pedig közel sem. És nem is kell.
A kérdés nem az, hogy változhat e az egyén, mert fog is, a kérdés az, hogy akkor amikor gondol valamit (tök mindegy mit) azt hogyan kivitelezi/oldja meg.
Van aki simán félremegy. Van aki szeretőt tart, van aki prostihoz jár suttyomban, van aki meg leül megbeszélni a párjával. (ez a legritkább)
És olyan is van sok aki elnyomja, és bizony olyan is, akiben később nem támad fel igény másra. (ez is igen ritka)
Ez a kérdéskör nem fekete fehér, és sokkal sokkal nehezebb kérdés annál, mintsem egy sima "dobd ki", vagy "rohaggyonmegazilyen" válasszal le lehetne tudni.
A szerintem ideális az lenne, ha ezt egy ember meg tudná beszélni a párjával normálisan, hiszti, válás, 3. világháború nélkül, legalább egy közös gondolkodás, vagy "figyelj, van egy olyan problémám, hogy vágyom másra is 20 év után" jelleggű "mi bánt?" témájú beszélgetésben.
De erre meg elképesztően sok nő totálisan alkalmatlan.
Nem véletlenül amikor utána érdeklődtem ennek a témának a rutinos nálam jóval bölcsebb és tapasztalt vén szivarok kivétel nélkül azt mondták, hogy vannak dolgok amiket tilos egy nővel megbeszélni, mert csak a baj lesz.
Ez egy élethelyzet amibe oltári sokan belefutnak, és elég változatos a megoldások listája. Párként itt szoktak megbukni egyébként álompárok is.
Mert ekkor derül ki, hogy ezt a problémát NEM lehet megbeszélni a párunkkal, tabu. És születnek a sunyitós megoldások.
Ezért próbálom a hozzászólásaimban erre felé terelni a kérdezőket, hogy lehetőleg nyitottabban álljnak a ehhez hozzá, az egyik ne lapítson mint xar a fűben másik meg konstruktívan hallgassa meg. Magyarul a pár ezt IS tudja megbeszélni.
21: Ezt nekem válaszoltad?
"Egy ember 20+ évesen szentül meg van győződve arról, hogy most majd jól megnősűl és vége a bohém életnek.
Aztán leél 20+ évet valakivel és 30+ 40+ évesen rájön, hogy tévedett. "
Nekem soha a büdös életbe még csak meg se fordultak a fejemben ezek a dolgok.
Nettó hülyeségnek hangzik most is.
Nő vagyok 40 felett.
21: "Ez nem iylen egyszerű"
"A szerintem ideális az lenne, ha ezt egy ember meg tudná beszélni a párjával normálisan, hiszti, válás, 3. világháború nélkül, legalább egy közös gondolkodás, vagy "figyelj, van egy olyan problémám, hogy vágyom másra is 20 év után"
Én 1 éves korom óta nem vagyok monogám, és soha nem jutott eszembe mást kommunikálni, mint ezt. Szóval nekem ez kva egyszerű.:)
És nem értem, másnak miért nem az.
Csak aljas indokokat tudok elképzelni.
1 percig nem tudok magamban tartani egy igazságot, ezért ahhoz nagyon is aljas indokokat - még amás fajhoz tartozás is megkockáztatom - tudok elképzelni, hogy valaki hosszú távon hazudjon a legfontosabb, legintimebb (-nek mutatott) kapcsolatában.
Nem tudom, mert nincsen kint a neved. 20-nak reagáltam.
És direkt leírtam, hogy vannak kivételek. De nem ez a jellemző.
"ekkor derül ki, hogy ezt a problémát NEM lehet megbeszélni a párunkkal, tabu"
Na. Ezért kell a párválasztáskor világossá tenni.
Nekem az első és legfontosabb közlendőim közé tartozik.
Ha ebben nem egyezünk, csak vergődni fogunk egymás mellett.
Szerintem itt baltéztad el. 40+ évig NEM KOCKÁZTATTAD MEG, hogy ezen megbukjon a párkapcsolatod, emiatt kosarat kaj a randin, stb. Pedig csak elodáztál egy olyan, párkapcsolatot, összeillőséget ALAPVETŐEN meghatározó dolgot, infócserét, amin már az első randin nem ment volna át a csaj a szűrődön. Hanem inkáébb titkolóztál és együttéltél valakivel, aki előtt ÚGY TETTÉL, mintha olyan volna, mint ő, tudatosan megjátszottad neki azt az embert, akit ő - szerinted - választani akarna.
CIKKI!
"Na. Ezért kell a párválasztáskor világossá tenni."
Teljesen egyetértek! Ezért tépem a számat ebben a témába, hogy aki olvassa értse a lehetséges variációkat, és ha találkozik vele kezelni is tudja, mi több meg tudja előzni is ahogy...
"Nekem az első és legfontosabb közlendőim közé tartozik."
... te is teszed!
(Nekem kár címezni a téma engem nem érint (már) én a "megbeszéljük a problémát" utat választottam, mivel nem vette be a gyomrom, hogy félremenjek csak úgy.)
28: Értem!
Tanulságos lenne, ha a saját esetedet megosztanád itt.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!